ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Η επανάσταση προϋποθέτει ριζική μεταβολή των διαθέσεων των εργατικών μαζών»

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2016 1:28

 

Το βιβλίο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» για τη διημερίδα της Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλο «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ», παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο εκδήλωσης της Τομεακής Οργάνωσης Λάρισας του κόμματος, στην ισόγεια αίθουσα του «Μύλου».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν το μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Θανάσης Μπιζαϊντές, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «από το υλικό της διημερίδας γίνεται προφανές ότι δεν πρόκειται απλά για μια βιβλιοπαρουσίαση, αλλά άπτεται πλευρών που μας απασχολούν καθημερινά, αφορά πρώτα και κύρια τη στρατηγική του ΚΚΕ, της επαναστατικής εμπροσθοφυλακής της εργατικής τάξης στην προετοιμασία για να εκπληρώσει η εργατική τάξη την ιστορική της αποστολή, την οικοδόμηση της δικής της κοινωνίας που δε έχει θέση η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον Κομμουνισμό.

Η ζωή έχει επιβεβαιώσει ότι για να παίξει κάθε Κομμουνιστικό Κόμμα τον ρόλο του ως επαναστατική πρωτοπορία της εργατικής τάξης, πρέπει να μελετά συνεχώς την πείρα όχι μόνο της δικής του δράσης, αλλά και του διεθνούς κινήματος, να μελετά τις σύγχρονες εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και με βάση το νέο Πρόγραμμα του Κόμματος, η διημερίδα της ΚΕ επιχείρησε να φωτίσει αντιφάσεις, λάθη, παρεκκλίσεις στη στρατηγική του ΚΚΕ και του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος σ' ολόκληρη την ιστορική του διαδρομή.

Αυτή η προσπάθειά μας βρίσκεται στον αντίποδα της αστικής και οπορτουνιστικής κριτικής, της λαθολογίας που επιχειρεί να εκμηδενίσει την ηρωική, ανεκτίμητη, ιστορική προσφορά του ΚΚΕ στην απελευθέρωση της εργατικής τάξης και της κοινωνίας απ' τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

Σύμφωνα με τον κ. Μπιζαϊντέ, «η επανάσταση δεν προκαλείται, δε γίνεται επειδή κάποιο κόμμα την αποφασίζει ή την σχεδιάζει. Ακριβώς επειδή η επανάσταση αποτελεί μια απότομη ριζική αλλαγή, προϋποθέτει μια ραγδαία ριζική μεταβολή στις διαθέσεις των εργατικών - λαϊκών μαζών. Μια τέτοια μεταβολή δεν μπορεί να διαμορφωθεί σε συνηθισμένες συνθήκες, δεν μπορεί να διαμορφωθεί όσο καταφέρνει η αστική εξουσία και το κεφάλαιο να διαχειρίζονται, να κουκουλώνουν, να φτιασιδώνουν τις οξυμένες αντιθέσεις του συστήματος.

Σήμερα, το ΚΚΕ, με την επεξεργασία του Προγράμματός του στο 19ο Συνέδριο, προσδιορίζει με σαφήνεια ότι η επανάσταση στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική, ότι ο στόχος πάλης του ΚΚΕ είναι η εργατική εξουσία, ότι σε αυτή την πάλη δε χωράει καμιά κυβερνητική λύση εντός του καπιταλισμού και της εξουσίας του».

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass