ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Δεν έχουν γίνει εργασίες για τις ζημιές στους παράδρομους

Κ. Κολλάτος: Κατανοούμε τους επαγγελματίες για τα διόδια αλλά πρέπει να προστατευτούν και οι δημότες

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2016 20:36

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»), Του Κώστα Τσόλα)

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα δίνει με απόφασή της η Βουλή σε ότι αφορά τη διέλευση μεγάλων οχημάτων όπως φορτηγά, νταλίκες επικαθήμενα, άνω των 3,5 τόνων, από τους παράδρομους του ΠΑΘΕ. Το θέμα ψηφίστηκε στη Βουλή σε τροπολογία του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη για την προστασία των παράπλευρων δρόμων από τις καταστροφές που υφίσταται το οδόστρωμα από τη διέλευση των βαρέων οχημάτων από τους συγκεκριμένους δρόμους οι οποίοι ουσιαστικά θεωρούνται επαρχιακοί αφού κατά κύριο λόγο συνδέουν χωριά και κωμοπόλεις μεταξύ τους. Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι λόγω του βαρύ φορτίου των μεγάλων οχημάτων δημιουργούνται τεράστιες καταστροφές με αποτέλεσμα να καταβάλλονται κάθε χρόνο από τον ελληνικό δημόσιο εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Από την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες ή επαγγελματίες οδηγοί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τους παράδρομους αποφεύγοντας τον ΠΑΘΕ ή άλλους αυτοκινητοδρόμους για να αποφύγουν το «δυσβάστακτο» όπως λένε κόστος των Διοδίων.

Το πρόβλημα με τη χρήση των παράδρομων απασχόλησε επανειλημμένα τον Δήμο Τεμπών, τόσο στο τμήμα Γυρτώνης – Ευαγγελισμού όσο και στο τμήμα Πυργετού – Κάτω Αιγάνης. Για τον λόγο αυτό και για τη συντήρηση των παράδρομων ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος έστειλε επιστολές προς την αρμόδια αρχή, στην Ε.Υ.Δ.Ε. Κ.Σ.Σ.Υ. τμήμα Κατασκευής Έργων Λαμίας.

Σε μια από αυτές τις επιστολές με ημερομηνία 14 Ιουλίου 2015 ο κ. Κολλάτος ανέφερε για τη συντήρηση οδοστρώματος παράπλευρου (SR) ΠΑΘΕ από Κ. Αιγάνη (Χ.Θ. 398) μέχρι Πυργετό (Χ.Θ. 394) του Δήμου Τεμπών: «Μετά από το υπ’ αριθμ. 3027/30-03-2015 έγγραφό μας επανερχόμαστε και σας παρακαλούμε όπως προχωρήστε άμεσα σε συντήρηση του οδοστρώματος του παράπλευρου (SR) της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από Χ.Θ. 398 έως Χ.Θ. 394 καθώς, λόγω του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου, κυρίως από τη διέλευση οχημάτων βαρέως τύπου (φορτηγά, νταλίκες κ.λ.π.), βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και εγκυμονεί κινδύνους για ανυποψίαστους οδηγούς.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες και παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες».

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος με αφορμή την απόφαση της Βουλής για την απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων από τους παράδρομους του ΠΑΘΕ τόνισε ότι δεν υπήρξε γραπτή απάντηση στο αίτημά του, αλλά προφορικά ειπώθηκε προς τον ίδιο ότι μόλις υπάρξει οικονομική δυνατότητα θα γίνουν παρεμβάσεις αποκατάστασης του οδοστρώματος. Δυστυχώς μέχρι και χθες ουδεμία παρέμβαση ή εργασία έγινε. Ο κ. Κολλάτος θυμίζει επίσης ότι όταν προ ετών ως Δήμος τοποθετήθηκαν τα «πι» απαγόρευσης διέλευσης υψηλών (και άρα βαρέων) στον παράδρομο με ύψος 2,60 μέτρα και ωφέλιμο βάρος 10 τόνους ο ίδιος βρέθηκε κατηγορούμενος για την ενέργεια αυτή και η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.

Ο κ. Κολλάτος επίσης στη δήλωσή του στην «Ε» επισημαίνει: «Είμαστε αλληλέγγυοι στη συμπαθή τάξη των επαγγελματιών ιδιοκτητών ή επαγγελματιών οδηγών μεγάλων οχημάτων για τα δυσβάσταχτα τέλη διοδίων. Παράλληλα όμως πρέπει να προστατευτούν και οι δημότες μας οι οποίοι καθημερινά χρησιμοποιούν τους παράδρομους είτε για να πάνε στα χωράφια τους είτε να πάνε σε γειτονικά δημοτικά διαμερίσματα. Πρέπει να βρεθεί μια ορθή και οικονομική λύση για όλους, για τους επαγγελματίες αλλά και για τους πολίτες στις τοπικές κοινωνίες οι οποίοι κινούμενοι στους παράδρομους πρέπει να έχουν την αίσθηση της ασφάλειας».

Τέλος ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος επεσήμανε ότι εδώ και καιρό ως Δήμος έχει υποβάλει σειρά προτάσεων προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών για το θέμα της λειτουργίας των διοδίων στην περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass