Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ

Επίτιμος δημότης Λάρισας ο Πρ. Παυλόπουλος

* Απ. Καλογιάννης: Η Πολιτεία πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2016 0:36

 «Πρέπει να το αναγνωρίσουμε στον λαό μας ότι με τεράστιες θυσίες η Ελλάδα εμπεδώνει, ιδίως με την καθοριστική συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, οριστικώς την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Αλλά και είναι αποφασισμένη, με τις προευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις της ενωμένες προς αυτή την κατεύθυνση, να συμβάλει με τους λοιπούς εταίρους μας, ώστε η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, κατά τον προορισμό της και τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της, να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με δείκτες πορείας τον Ανθρωπισμό, την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την αειφόρο Ανάπτυξη».

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε από τη Λάρισα, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης σε πανηγυρική εκδήλωση στο δημαρχείο της πόλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας ταυτόχρονα και σε όσους έσπευσαν να παρερμηνεύσουν πρόσφατες δηλώσεις του για «το νόμισμα που αποκτά νόημα, μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο».

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τη δημοτική αρχή με κάθε επισημότητα και ενθουσιασμό, αναφέρθηκε επίσης στην ομιλία του και στους «στενούς δεσμούς που διατηρεί με τη Λάρισα και τους ανθρώπους της, εδώ και πολλά χρόνια» και συμπλήρωσε: Δεσμοί με συνδέουν, ειδικοί δεσμοί με τη Λάρισα, χρόνια τώρα. Εδώ σ’ αυτή την περιοχή έμαθα ουσιαστικά ως πολιτικός και την ουσιαστική επαφή με τον κόσμο αλλά και τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και ως βουλευτής και ως υπουργός Εσωτερικών στη συνέχεια γνωρίζω πολλά πρόσωπα από αυτά που είναι σήμερα εδώ, που γνωρίζουν τη διαδρομή μου. Φεύγω από τη Λάρισα παίρνοντας μαζί μου πολύτιμα πνευματικά και ηθικά εφόδια, που διέκριναν τον Άγιο Αχίλλιο, ο οποίος διετέλεσε υπόδειγμα ταπεινότητας και πνευματικής συνεισφοράς και τα οποία θα με καθοδηγούν κατά την άσκηση των καθηκόντων μου».

Ακόμη ο κ. Παυλόπουλος, σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς και την απουσία των παρατάξεων των κ. Τζανακούλη, Διαμάντου από την εκδήλωση, ανέφερε με νόημα ότι «οι εκδηλώσεις τιμής από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αφορούν στο πρόσωπό του, αλλά τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων στάθηκαν στη σπουδαία ιστορία της Λάρισας, που μετρά 80 αιώνες και τόνισαν ότι αυτή η πόλη έχει και σπουδαίο μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης, τονίζοντας ότι «το μοναδικό Αρχαίο Θέατρο που διαθέτει η χώρα εντός οικισμού θα πρέπει να γίνει επισκέψιμο το συντομότερο, προκειμένου να ξυπνήσει τις σημαντικές ιστορικές μνήμες της Λάρισας, με βάση τις οποίες θα πορευθεί στο μέλλον ο λαός της».

Ο ΔΗΜ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στον κομβικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να σταματήσει να είναι απλός διαχειριστής τοπικών υποθέσεων στην υπηρεσία της κεντρικής εξουσίας, αλλά στο ότι η Πολιτεία πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στον θεσμό και να ενισχύσει τον χαρακτήρα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως οργανισμών της Κοινωνίας των Πολιτών», αναφέρθηκε στην ομιλία του ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Ο Απόστολος Καλογιάννης ζήτησε από την Πολιτεία «να διαμορφώσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας με δημοκρατία, αυτοτέλεια, διαφάνεια και κοινωνική συμμετοχή, για να αποκτήσουμε μια Αυτοδιοίκηση, ανοικτή και δημοκρατική».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων μίλησε με θερμά λόγια για τον επίσημο προσκεκλημένο και επίτιμο δημότη και απευθυνόμενος προς τον κ. Παυλόπουλο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Λάρισα σας υποδέχεται με αισθήματα χαράς και με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσετε να επιτελείτε τον θεσμικό σας ρόλο, με βαθιά προσήλωση στους δημοκρατικούς θεσμούς και σε αρχές και αξίες που υπηρετούν πρώτα απ’ όλα τον άνθρωπο και τις κοινωνίες. Με την καθαρή σας στάση και με τη βαρύτητα του θεσμικού σας ρόλου, στηρίξατε με όλες σας τις δυνάμεις και με το επιστημονικό σας κύρος, την εθνική προσπάθεια. Αλλά και για το προσφυγικό ζήτημα, που απασχολεί τη χώρα μας αλλά και την Ευρώπη, οι παρεμβάσεις σας ήταν ηχηρές και ουσιαστικές. Οταν κάποιοι όρθωναν τείχη και έκλειναν σύνορα, υπερασπιστήκατε τις βασικές αρχές και αξίες της Ευρώπης, στην ουσία υπερασπιζόσασταν την ίδια την Ευρώπη, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων. Αυτά τα συναισθήματα, αυτές οι πανανθρώπινες αρχές και αξίες, προκάλεσαν το συγκινητικό ποτάμι συμπαράστασης των Λαρισαίων προς τους πρόσφυγες. Η κοινωνία της Λάρισας, κύριε Πρόεδρε, παρέδωσε και παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς, εκφράζοντας αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε κατατρεγμένους ανθρώπους».

Το αίσθημα αισιοδοξίας για την πορεία της χώρας που εξέπεμψε στην ομιλία του ο ΠτΔ, υιοθετήθηκε και από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, καθώς υποστήριξε πως «ειδικά σήμερα, μπορούμε να είμαστε λίγο περισσότερο αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε σύντομα να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της ατέρμονης λιτότητας και της ύφεσης, που βύθισαν την κοινωνία στην απόγνωση και την αβεβαιότητα. Είναι αναμφισβήτητα θετικό πως, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, πληθαίνουν εκείνες οι φωνές στην Ευρώπη, που αναγνωρίζουν το βαρύ φορτίο που έχει σηκώσει στην πλάτη του ο ελληνικός λαός. Γνωρίζουμε φυσικά ότι αυτό δεν αρκεί. Γνωρίζουμε ότι απαιτείται επιμονή, καλά σχεδιασμένη και σκληρή δουλειά για να μπορέσει η χώρα να ξαναστηθεί στα πόδια της σε νέες βάσεις και κυρίως με την κοινωνία όρθια».

Καταλήγοντας και υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Καλογιάννης ανακήρυξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο επίτιμο δημότη του Δήμου Λαρισαίων, δωρίζοντάς του αναμνηστικά δώρα, μεταξύ των οποίων αντίγραφα από αρχαία νομίσματα της Λάρισας, έναν πίνακα του Λαρισαίου καλλιτέχνη Αγήνορος Αστεριάδη και ένα λεύκωμα με έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στις εκδηλώσεις τόσο του Αγίου Αχιλλίου όσο και στην πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας, η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές κ. Παπαδόπουλος, Χαρακόπουλος, Κέλλας, Λαμπρούλης, Μπαργιώτας, Κόκκαλης, Κατσιαντώνης, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι δήμαρχοι του νομού, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Α\ΓΕΑ Χρ. Βαΐτσης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Ηρ. Λεοντάρης, ο ΑΤΑ Χρ. Χριστοδούλου, προϊστάμενοι Εισαγγελιών, ο διευθυντής της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλίας κ. Δημ. Κουτσιάφτης, ο διοικητής των Πυροσβ. Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Σερ. Αθανασίου, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελευθερίας» Γιώργος Μιχαλόπουλος και πολλοί πρόεδροι φορέων και συλλόγων της Λάρισας.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass