Για διακοπές νερού καταγγέλλει τη ΔΕΥΑΛ η Λαϊκή Ενότητα

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2016 17:38

Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ για τις διακοπές νερού στο νομό σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έχουμε λάβει πολλές καταγγελίες πως η ΔΕΥΑΛ προχωρά σε διακοπές υδροδότησης χωρίς προειδοποίηση και μη λαμβάνοντας υπόψη της κοινωνικά κριτήρια, σε οικογένειες που αδυνατούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό και σε πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης (άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άποροι), οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Μετά τις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ ακολουθούν οι διακοπές νερού, καταδικάζοντας εκατοντάδες οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, να βρίσκονται χωρίς ρεύμα και νερό.

Οι αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα καταστροφικά μέτρα του 3ου μνημονίου, τα επιπλέον μέτρα του Πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί, η νέα φορολογική επιδρομή εις βάρος των λαϊκών εισοδημάτων, η αύξηση των τιμών στα τιμολόγια, οδήγησαν χιλιάδες οικογένειες στη φτώχεια και στην ανέχεια και έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Στις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες που ένα τεράστιο τμήμα του λαού μας βρίσκεται κάτω ή πέριξ των ορίων της φτώχειας, η ΔΕΥΑΛ και ο Δήμος οφείλουν να εφαρμόσουν κοινωνική πολιτική, να δείξουν κοινωνική ευαισθησία, να δράσουν διακριτικά όπου χρειάζεται λαμβάνοντας υπόψη βασικά κριτήρια και όχι στο πλαίσιο της φιλανθρωπίας, νίπτοντας τας χείρας τους.

Το νερό, όπως και το ρεύμα, είναι βασικό κοινωνικό αγαθό και μάλιστα είδος πρώτης ανάγκης, και η εξασφάλιση πρόσβασης όλων σε αυτό είναι υποχρέωση της πολιτείας.

Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα όλες οι διακοπές υδροδότησης, να γίνει επανασύνδεση αυτών, να διευρυνθούν τα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου, να μειωθεί το τιμολόγιο και να παγώσουν τα χρέη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass