Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΛΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΥΑΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με ποιους όρους θα συνεργαστούμε με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2015 21:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:54

 

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. προσδιόρισε τις κόκκινες γραμμές του κόμματός του και επιτέθηκε με δριμύτητα σε ΝΔ και Αντ. Σαμαρά. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα επιδιώξουν να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να αποτελέσουν την πατριωτική συνιστώσα, αλλά την πατριωτική δικλείδα στην αυριανή κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο των ΑΝ.ΕΛ. στη Λάρισα.  Ο κ. Καμμένος μίλησε για «χούντα που κρατά στα χέρια της την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, η οποία «παραδίδει» με απόφαση του ελληνικού λαού στις 25 του μήνα». Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι θέλει να συνεργαστεί με τον Γιώργο Παπανδρέου και σχολίασε πως «αποκαλύπτεται η συμμορία του κολλεγίου».

«Πρώτο μέλημα είναι να πάρουμε πίσω την εθνική μας κυριαρχία, γιατί η πατρίδα μας έχει παραδοθεί σε ξένα χέρια», επισήμανε ο κ. Καμμένος και χαρακτήρισε «παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας» τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόϊμπλε ότι όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί στην Ελλάδα η πολιτική είναι μία. Κατήγγειλε ακόμα, και την «παρέμβαση» του πρέσβη των ΗΠΑ σχετικά με την αναφορά του ότι η νέα κυβέρνηση θα λύσει το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με τον όρο Μακεδονία και παρατήρησε: «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Δεν την παραδίδουμε σε κανένα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε η εγγύηση. Στέλνω μήνυμα σε αυτούς που φεύγουν και σε αυτούς που έρχονται. Ο κ. Σαμαράς αποδείχθηκε ότι το 1993 έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις 400.000 ψηφιακές συσκευές και όχι για το όνομα της Μακεδονίας. Και στον ΣΥΡΙΖΑ: Θα επιδιώξουμε να μην έχετε αυτοδυναμία. Μη διανοηθείτε να διαπραγματευτείτε το όνομα της Μακεδονίας. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις κόκκινες γραμμές».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε πολλές φορές στα εθνικά θέματα, τονίζοντας πως «η Ελλάδα οφείλει να εξυπηρετεί τα εθνικά της συμφέροντα. Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στη Μόσχα υπήρξαν ενθαρρυντικά νέα για την πορεία του αγωγού φυσικού αερίου από την χώρα μας, ενώ την ίδια ώρα το Ρωσικό υπουργείο Γεωργίας μου διεμήνυσε πως είναι πρόθυμο να απορροφήσει σε καλύτερες τιμές τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα για τα επόμενα 30 χρόνια. Επομένως υπάρχει κι ο «άλλος δρόμος» στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Σχετικά με τους όρους που θα θέσουν οι ΑΝΕΛ για να συνεργαστούνε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμένος απάντησε: «Πρώτο σημείο των κόκκινων γραμμών μας είναι τα εθνικά θέματα, το θέμα της Θράκης και της πολιτικής την οποία δυστυχώς αυτή τη στιγμή υιοθετούν μέσω της ανοχής στα ψηφοδέλτιά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για υποψηφίους που υποδεικνύει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Δεύτερο σημείο είναι το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Τρίτο σημείο είναι το θέμα της μη αποδοχής οποιουδήποτε σχεδίου για την Κύπρο τύπου Ανάν II, το θέμα της προστασίας του Αιγαίου και της ανακήρυξης της ΑΟΖ. Σε έναν δεύτερο κύκλο βρίσκονται τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον άρρηκτο δεσμό Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε με κανέναν τρόπο ούτε απλές σκέψεις για τον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους. Σε αυτό το σημείο βέβαια θέλω να πω ότι και ο κ. Σαμαράς τελευταία έγινε εικονολάτρης. Είναι αυτός ο πρωθυπουργός o οποίος κατάργησε την αργία της Κυριακής, που δέχτηκε την καύση των νεκρών, ψήφισε νόμους και διεθνείς συμφωνίες στις οποίες ήταν αντίθετη η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ένας τρίτος κύκλος θεμάτων αφορά στα θέματα προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας και της χαμηλής φορολογίας».

ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

Ο κ. Καμμένος δεσμεύθηκε πως θα επιδιώξει τα Ειδικά Δικαστήρια για τον Γιώργο Παπανδρέου και όσους οδήγησαν την Ελλάδα στο μνημόνιο, τονίζοντας πως «ο ΓΑΠ κανονικά πρέπει να πάει μέσα για ότι έκανε στη χώρα». το θέμα των τοκοχρεολυσίων θα το εξετάσει η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου - κατά πόσο πρέπει να πληρωθούν ή όχι.

Για τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού περί μείωσης της φορολογίας απάντησε πως ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός όταν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2015, ο οποίος δεν περιλαμβάνει μείωση του ΕΝΦΙΑ, ούτε της φορολογίας εισοδήματος. Αντιθέτως, ο κ. Καμμένος είπε ότι προβλέπει βαριά φορολογία και δύο Μνημόνια με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, αντιστοίχως.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ

Σχετικά με τις εκλογικές συνεργασίες των ΑΝΕΛ, αυτές είναι με άλλα 4 κόμματα: το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), το Λευκό, την «Πυρίκαυστο» του Κ. Ζουράρι, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου και με 21 Κινήματα, τα οποία δεν πρόλαβαν να συσταθούν ως κόμματα, όπως είναι ένα μέρος της Σπίθας του Μίκη Θεοδωράκη, ένα μέρος του ΕΠΑΜ, με το οποίο συνεργαστήκαμε κυρίως στο θέμα των πλειστηριασμών, κ.α. Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας είναι από τα καλύτερα της ελληνικής περιφέρειας.

Ερωτηθείς για την δήλωση του Χρήστου Ζώη που στηρίζει, λόγω Κ. Καραμανλή την κυβέρνηση Σαμαρά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων δήλωσε πως «τον λυπεί ιδιαίτερα η στάση του λαρισαίου πρώην βουλευτή, ο οποίος τελικά γονάτισε στις πιέσεις την τελευταία στιγμή».

Όσον αφορά στην περίφημη δήλωση του «για να μείνουν οι ηλικιωμένοι σπίτι την ημέρα των εκλογών», ο κ. Καμμένος την απέδωσε σε «προπαγάνδα των κεντρικών ΜΜΕ, αφού η φράση του απομονώθηκε και δεν δημοσιοποιήθηκε ολόκληρη η τοποθέτηση του».

                                                                                      Γ. Ρούστας               

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass