Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τεμπών για το στρατόπεδο Ζώγα

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2016 16:44

Με αφορμή τη μετατροπή του «Στρατοπέδου Ζώγα» σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Τεμπών σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε το δράμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που, διωγμένοι από τις πατρίδες τους, αναζητούν σωτηρία μακριά από τις σφαγές και τα ερείπια του πολέμου. Οι άνθρωποι αυτοί προκειμένου να βρουν τρόπο διαφυγής σε άλλες χώρες της Ευρώπης, φτάνουν στην Ελλάδα έχοντας περπατήσει χιλιάδες χιλιόμετρα σε άθλιες συνθήκες, έχοντας ξεπουλήσει τις περιουσίες τους και συχνά έχοντας χάσει δικούς τους ανθρώπους στον πόλεμο ή το απάνθρωπο ταξίδι.

Το προσφυγικό πρόβλημα επιδεινώθηκε με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που εφαρμόζει η σημερινή συκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ . Αυτή η συμφωνία εγκλώβισε χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας, μέρος των οποίων βρίσκονται και στην περιοχή μας. Όποιος δεν καταδικάζει αυτή τη συμφωνία ουσιαστικά την αποδέχεται. Η επιβράβευση της επιθετικότητας της άρχουσας τάξης της Τουρκίας, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που αποδέχτηκε και η Ελληνική κυβέρνηση, αυξάνουν τους κινδύνους κλιμάκωσης της πολεμικής σύρραξης στη Συρία και την περιοχή, περιπλέκουν το Κυπριακό ζήτημα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπονομεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο.

Οι ΝΑΤΟικοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που άναψαν τη φωτιά του πολέμου, που αποδεδειγμένα εξόπλισαν και χρηματοδότησαν δολοφονικές οργανώσεις, όπως το "Ισλαμικό Κράτος", τώρα κλείνουν τη στρόφιγγα διαλέγοντας τους απολύτως αναγκαίους για τα μονοπώλιά τους.

Η πολιτική της κυβέρνησης λειτουργεί καταλυτικά στο να εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού, ο φασισμός και ο ρατσισμός, που βρίσκουν σάρκα και οστά στο πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και των ακροδεξιών εθνικιστικών στοιχείων που με τον μανδύα των “αγανακτισμένων” επιτέθηκαν το Σάββατο στο στρατόπεδο Ζιώγα . Σοβαρές ευθύνες έχουν η δημοτική αρχή αλλά και η παράταξη του κ. Μανώλη οι οποίες με τις ενέργειες τους την ημέρα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του περασμένου Σαββάτου τροφοδοτούν τέτοιες αντιλήψεις, αθωώνοντας τους πραγματικούς ενόχους που είναι κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ, ΝΑΤΟ, δίνοντας την ευκαιρία στα ακροδεξιά στοιχεία να παρεμβαίνουν στην περιοχή.

Καλούμε το λαό της περιοχής να απομονώσει όλους αυτούς που με τον οποιοδήποτε “μανδύα” εμφανίζονται, εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής από τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών, διαδίδουν την αποκρουστική θεωρία τους στοχοποιώντας τα θύματα για να ξεπλύνουν τους θύτες.

Θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος του στρατοπέδου Ζιώγα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση προσφύγων με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ,ενώ συνυπάρχουν κίνδυνοι από την ύπαρξη αποθηκών με πυρομαχικά σε κοντινή απόσταση. Δε σημαίνει όμως αυτό ότι είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση προσφύγων στα όρια του δήμου μας .

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η δημιουργία αποκλειστικά ανοιχτών δημόσιων   και

προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, που θα λειτουργούν αποκλειστικά

με ευθύνη του κράτους και του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε αυτά τα κέντρα να παρέχεται

οργανωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία, νομική

αρωγή και προετοιμασία των εγγράφων που θα επιτρέψουν την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού τους. Τέτοιοι χώροι πρέπει να είναι ελεύθερα κτήρια του δημοσίου, ξενοδοχεία και άλλα αχρησιμοποίητα κτήρια , πρώην στρατόπεδα κατάλληλα διασκευασμένα για αξιοπρεπή στέγαση.

Αυτά πρέπει να ισχύουν για κάθε χώρο που επιλέγεται, επομένως και για την περίπτωση του στρ/δου “Ζιώγα”.

Σε αυτό το πλαίσιο παλεύουμε για   : Κατάργηση του Δουβλίνου, της Σένγκεν, και της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Απ’ ευθείας και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τις χώρες Α΄υποδοχής (Λίβανος, Τουρκία, κτλ.) και για όλους τους πρόσφυγες , στις χώρες προορισμού τους. Αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Πλήρης σεβασμός της συνθήκης της Γενεύης. Να αναγνωριστούν τα δικαιώματα με την ιδιότητα του πρόσφυγα σε όλους τους πρόσφυγες – μετανάστες. Να σταματήσουν τα αστυνομικά μέτρα καταστολής της κυβέρνησης – Ε.Ε. Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στις δομές φιλοξενίας» καταλήγει η παράταξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass