ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Η ζωή του Ιωάννη του Προδρόμου και η μετάνοια

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2015 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:56

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ο Ιεραποστολικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων "Παναγία η Ελεούσα" πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων με θέμα "Η ζωή του Ιωάννη Προδρόμου και ο ρόλος της μετάνοιας", ενώ παράλληλα κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο π. Βασίλειος Ακριβόπουλος.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη "ζωή του Ιωάννη του Προδρόμου και στον ρόλο της μετάνοιας", αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι "το έργο του Ιωάννη του Προδρόμου ήταν το κήρυγμα με κεντρική έννοια τη μετάνοια. Ο Ιωάννης ήταν πολύ αυστηρός ασκητής και έλεγχε τους ανθρώπους που πήγαιναν να βαπτιστούν. Μιλούσε πολύ αυστηρά για τους γραμματείς και Φαρισαίους. Ο Κύριος δεν ήθελε οπαδούς, δεν ήταν δημαγωγός, ήθελε μαθητές, γι' αυτό ζητούσε τη μετάνοια. Ο κάθε πιστός μπορεί να μετανοήσει, πρώτα με την αυτογνωσία. Χρειάζεται ενδοσκόπηση και αυτοκριτική για τα λάθη μας. Τρία είναι τα στάδια της μετάνοιας. Κάθαρση, έλλαμψη, θέωση. Ακόμη, χρειάζεται θεογνωσία, να γνωρίσουμε όχι τη θεία ουσία, αλλά τις θείες ενέργειες. Για να φτάσουμε στην αληθινή μετάνοια, πρέπει να έχουμε πίστη και ελπίδα.

Το Βάπτισμα είναι θύρα του παραδείσου, κλειδί για τη βασιλεία του θεού, κλίμακας για τον ουρανό, είναι λουτρό παλιγγενεσίας. Ο παράδεισος είναι γεμάτος από μετανοούντες αμαρτωλούς. Η μετάνοιά μας είναι αφορμή χαράς για τους Αγίους και για τον Χριστό μας".

Ακολούθησε ομιλία της προέδρου του Ιεραποστολικού Συλλόγου κ. Στέλλας Τσαλούκη, που αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί, ευχαρίστησε τα μέλη που συνδράμουν ηθικά και υλικά και έκανε απολογισμό για τα χρήματα που δαπανήθηκαν το 2014.

Κατόπιν κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου και τα δύο φλουριά αντιστοιχούσαν σε δύο εικόνες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος και αρκετός κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass