«ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ» Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Μετακομίζει η Διεύθυνση Πολεοδομίας

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2016 11:18
Με την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης η Διεύθυνση Πολεοδομίας θα μεταφερθεί απέναντι από το Δημαρχείο, στο κτίριο όπου στεγαζόταν η Α’ ΔΟΥ Με την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης η Διεύθυνση Πολεοδομίας θα μεταφερθεί απέναντι από το Δημαρχείο, στο κτίριο όπου στεγαζόταν η Α’ ΔΟΥ

 

 

Σε χώρους, ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο Λάρισας, πρόκειται να μεταστεγασθεί η Διεύθυνση Πολεοδομίας Λάρισας. Προϋπόθεση για τη μεταφορά υπηρεσιών σε χώρους του Κληροδοτήματος Καρανίκα (σ.σ. στο κτίριο όπου στεγαζόταν η Α’ ΔΟΥ) είναι να «ξεμπλοκάρει» το θέμα της μίσθωσης, εξέλιξη που θα δώσει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να αξιοποιήσει διαφορετικά τους χώρους στο σημερινό ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου.

Εκεί που, σύμφωνα με τα όσα σημειώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδης, «πρόκειται να στεγασθούν “Υπηρεσίες Ημέρας” για τη διευκόλυνση του συμπολίτη». Όπως «το Πρωτόκολλο, το Ληξιαρχείο, Γραφείο Πληροφοριών, το Ηλεκτρονικό Κέντρο Διαχείρισης ενώ στο κτίριο του Κληροδοτήματος θα μεταστεγασθεί η Πολεοδομία, το Σχέδιο Πόλης, το Τμήμα Αυθαιρέτων που θα συγκεντρωθούν σε ένα χώρο αντί των διαφορετικών ορόφων που σήμερα στεγάζονται» προσθέτει ο κ. Μαβίδης υπενθυμίζοντας ότι στο απέναντι κτίριο, «ο σχεδιασμός προβλέπει και διάθεση χώρων στις παρατάξεις».

ΜΙΣΘΩΣΗ

Το επόμενο διάστημα, μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Διαχειριστικής Αρχής του Ιδρύματος Καρανίκα, αναμένεται να υπογραφεί το συμφωνητικό για την πολυετή μίσθωση χώρων μετά και την υιοθέτηση παρατηρήσεων της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας ως προς τον τρόπο συμψηφισμού, των μισθωμάτων και της δαπάνης για τη συντήρηση του Κληροδοτήματος μιας και ο Δήμος Λαρισαίων θα αναθέσει το έργο των επισκευών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Διαχειριστικής Αρχής του Ιδρύματος Καρανίκα είναι ο εκάστοτε δήμαρχος Λαρισαίων και το επόμενο διάστημα επίκειται η υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης. Πρόθεση της δημοτικής αρχής (το θέμα έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στο παρελθόν) είναι η μεταστέγαση δημοτικών υπηρεσιών με σκοπό την «αποσυμφόρηση» του δημαρχικού μεγάρου.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Με την υπογραφή του συμφωνητικού, ο Δήμος Λαρισαίων θα προκηρύξει το έργο της συντήρησης του κτιρίου του Κληροδοτήματος, προκειμένου στο ισόγειο του δημαρχείου να λειτουργήσουν «υπηρεσίες που θα διευκολύνουν το συμπολίτη, αντί να ταλαιπωρείται από γραφείο σε γραφείο και από όροφο σε όροφο».

Έτσι η Διεύθυνση Πολεοδομίας που σήμερα εδρεύει στο ισόγειο του κτιρίου, αλλά και Τμήματά της σε άλλους ορόφους (1ος, 4ος) θα μεταφερθούν στο κτίριο απέναντι από το δημαρχείο.

Η αποδέσμευση χώρων στο ισόγειο, όπως εξηγεί ο κ. Μαβίδης θα δώσει τη δυνατότητα στέγασης Υπηρεσιών που θα εξυπηρετούν τον πολίτη. Έτσι, πέραν του Ληξιαρχείου όπου σήμερα φιλοξενείται στο ισόγειο του δημαρχείου Λάρισας, θα μπορεί να μεταφερθεί το Πρωτόκολλο, το Ηλεκτρονικό Κέντρο Διαχείρισης τμημάτων που αφορούν στον δημοτικό φωτισμό (σηματοδότες κ.λπ.) όπως και να λειτουργήσει Γραφείο Πληροφοριών.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass