ΑΡΜΕΝΙΟ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΦΙΣΚΟΣ ΠΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ

Έργο - πηγή ζωής για 1.500 κατοίκους!

* Εγκαινιάστηκαν χθες δίδυμες δεξαμενές ύδρευσης στο Αρμένιο * Κώστας Αγοραστός: «Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής» * Θανάσης Νασιακόπουλος: «Βάζουμε STOP στις υδροφόρες».

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2016 8:21 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Ιουν 2016 9:32

 

Έργο ζωτικής σημασίας και... πηγή ζωής για 1.500 κατοίκους τριών χωριών του Δήμου Κιλελέρ, αποτελεί η ολοκλήρωση της κατασκευής των δίδυμων δεξαμενών ύδρευσης, που έδωσε στις βρύσες τους καθαρό νερό.

Αρμένιο, Μέλισσα και Λοφίσκος, τροφοδοτούνται από χθες πλέον, με κατάλληλο και επαρκούς ποσότητας νερό για πόση, μετά από μια δύσκολη περίοδο προβλημάτων που αντιμετώπισαν και τα οποία αποτελούν παρελθόν, χάρη στη δημιουργία υποδομών ύδρευσης με την κατασκευή δεξαμενών και αγωγών, που δημιουργήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

Το έργο παράλληλα εγκαινιάστηκε χθες, από τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Κιλελέρ, κ. Θανάσης Νασιακόπουλο, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής και κατοίκων των χωριών.

* Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε: «Παραδίδουμε ένα έργο νερού, ένα έργο ζωής το οποίο δημιουργεί νέες προοπτικές επάρκειας νερού, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ ωριμάσαμε το έργο αυτό, το δημοπρατήσαμε και το ολοκληρώσαμε για να δώσουμε ένα τέλος στο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Το έργο αυτό το ξεκινήσαμε με την προηγούμενη δημοτική αρχή και το ολοκληρώσαμε με τη νέα, αποδεικνύοντας ότι στη Θεσσαλία μέσα από συνέργειες και συνεργασίες πετυχαίνουμε αποτελέσματα».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στο να ολοκληρωθεί το έργο και σημείωσε ότι με έργα όπως αυτό στηρίχθηκαν θέσεις εργασίας και «έπεσαν» κοινοτικά χρήματα στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

* Από την πλευρά του ο κ. Θ. Νασιακόπουλος δήλωσε: «Είναι μία πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για τον Δήμο μας. Σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνουμε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του νερού για τις περιοχές Αρμενίου, Μέλισσας και Λοφίσκου. Από σήμερα οι συνδημότες μας θα απολαμβάνουν εξαιρετικής ποιότητας νερό. Βάζουμε stop στις υδροφόρες. Ο στόχος μας για υδροδότηση ολόκληρου του Δήμου γίνεται πραγματικότητα. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα καταθέσαμε τρεις ακόμη μελέτες για την υδροδότηση των περιοχών:1. Μοσχοχωρίου – Κυπαρισσίων,2. Μαυροβουνίου και 3. Ψυχικού – Αγ. Γεωργίου – Κυπάρισσου – Αγ. Παρασκευής – Ζαππείου – Χαράς – Διλόφου. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα έχουμε και εκεί τρεχούμενο νερό».

Κλείνοντας ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του δήμου και ιδιαίτερα την Τεχνική Υπηρεσία που σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συνέβαλαν τα μέγιστα για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, κ.Μιλτιάδης Αραμπατζής, δήλωσε: «Τα σημερινά εγκαίνια είναι μέρος μίας από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις μας. Η νέα δημοτική αρχή βαδίζει προς την οριστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης του Δήμου Κιλελέρ».

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο με τίτλο «Αξιοποίηση γεωτρήσεων και κατασκευή δικτύων διανομής ύδατος για την εξυπηρέτηση των Τ.Κ. Μέλισσας και Αρμενίου» είχε προϋπολογισμό 1.317.330,00 ευρώ, υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Αφορούσε την κατασκευή ενός διδύμου κυκλικών δεξαμενών συλλογής των υδάτων όγκου 330 m3 η καθεμία και την κατασκευή αγωγών μεταφοράς στους οικισμούς. Πιο συγκεκριμένα, το νερό των δύο γεωτρήσεων συλλέγεται αρχικά στη δεξαμενή (δίδυμη κυκλική) με αγωγό Φ140 μήκους 1.526,50 μέτρων (Γεώτρηση Β) και μήκους 234 μέτρων (Γεώτρηση Α). Στη συνέχεια διανέμεται με έναν κοινό κεντρικό αγωγό από τη δεξαμενή αποθήκευσης έως και τον κόμβο Αχιλλείου μήκους 6.965 μέτρων (διατομής Φ 200) και ακολούθως με δύο ξεχωριστούς ανεξάρτητους αγωγούς στους οικισμούς. Ο ένας ανεξάρτητος αγωγός μήκους 3.450 μέτρων και διατομής Φ 125 καταλήγει στον υφιστάμενο υδατόπυργο Μέλισσας, από όπου συνδέεται με το υπάρχον υδρευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί τους οικισμούς Μέλισσας και Λοφίσκου. Ο δεύτερος αγωγός έχει διάμετρο Φ180 για μήκος 3.890 μέτρα (ως τον κόμβο Ν65) και στη συνέχεια διάμετρο Φ140 για 3.889,5 μέτρα καταλήγοντας στον υφιστάμενο υδατόπυργο του Αρμενίου.

Δημιουργήθηκε δίκτυο διανομής αγωγών ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των Τ.Κ. Μέλισσας, Λοφίσκου και Αρμενίου, συνολικού μήκους περί τα 19.954 μ. Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν ο Δήμος Κιλελέρ και φορέας λειτουργίας η Δ.Ε.Υ.Α. Κιλελέρ.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass