Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Επιτροπή πανεπιστημιακών για τη ζημιά από τον παγετό...

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2016 11:03
Οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών λίγο μετά τη συνάντησή τους με τον δήμαρχο Τυρνάβου Οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών λίγο μετά τη συνάντησή τους με τον δήμαρχο Τυρνάβου

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»), Του Κώστα Τσόλα

Με τον δήμαρχο Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση συναντήθηκαν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και συνεταιρισμών με τον οποίο και συζήτησαν το πρόβλημα των αποζημιώσεων από τον παγετό της 26ης Μαρτίου ο οποίος έπληξε την ευρύτερη περιοχή Τυρνάβου – Δένδρων Πλατανουλίων, Αργυροπουλίου και «έκαψε» το καρπίδιο των οπωροφόρων δένδρων κυρίως των πρώιμων, αλλά και την αμπελοκαλλιέργεια.

Ειδικά μεγάλη είναι η καταστροφή στα πρώιμα βερίκοκα και ροδάκινα και αυτό φάνηκε τώρα με την ωρίμανση όσων φρούτων γλίτωσαν από την παγωνιά.

Τότε, από τον ΕΛΓΑ είχε γίνει η αναγγελία ζημιάς για δενδρώδεις καλλιέργειες, αμπέλια και κηπευτικά και οι πληγέντες παραγωγοί προσήλθαν στα κατά τόπους γραφεία του ΕΛΓΑ και έκαναν δήλωση ζημιάς.

Στις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν υπήρξε μια σειρά κινητοποιήσεων με επισκέψεις στην Αθήνα αλλά και μετά από πρόσκληση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ ο οποίος προήδρευσε σε σύσκεψη στο δημαρχείο, χωρίς ωστόσο να δώσει σαφείς ενδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες.

Στη συνέχεια μετά την τελευταία συνάντηση στην Αθήνα με τον κ. Κουρεμπέ στελέχη του ΕΛΓΑ ενημέρωσαν ότι συντάχθηκε επιτροπή από γεωπόνους καθηγητές Πανεπιστημίων ώστε να τεκμηριωθεί επιστημονικά ο φάκελος προς την Ε.Ε. ότι η ζημιά στις δενδρώδεις καλλιέργειες είναι από τις κλιματικές αλλαγές.

Σ’ αυτό το πακέτο θα ενταχθούν περιοχές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογες ζημιές, όπως Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία. Οι αγρότες περιμένουν να εγκριθεί ένα σεβαστό ποσό από την Ε.Ε ώστε να αποζημιωθούν για την απώλεια εισοδήματος.

Ο κ. Σαρχώσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αγροτών ότι έλαβε σχετικό έγγραφο από το υπουργείο για τη σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής δείχνοντας έμπρακτα όλο το προηγούμενο διάστημα ότι είναι στο πλευρό των αγροτών και πραγματικά έκανε μεγάλο αγώνα για τη δικαίωσή τους.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Τυρνάβου παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των συνεταιρισμών Δένδρων Χρήστος Τασιούλας, Πλατανουλίων «Φρουτοπηγή» Κώστας Μαλάκος, Πλατανουλίων Θανάσης Γκανάτσιος και Γιώργος Ματράκης, ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Γιάννης Χαλιβέρας και Κώστας Ραψανιώτης και Λυγαριάς Χρήστος Τσιτσιρίγγος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass