ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ

Κατέκλυσαν την Ακρόπολη των Φαρσάλων

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2016 9:41

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Φωτ.: Γιώργος Γκαντέλος

Ο Δήμος Φαρσάλων στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης πολιτιστικής και περιβαλλοντικής του δράσης "Το δάσος μας αλλιώς" την Κυριακή το βράδυ, για δεύτερη συνεχή χρονιά φώτισε τα τείχη της αρχαίας Ακρόπολης, διοργανώνοντας βραδιά μουσικής και ποίησης, με την πολυμελή ορχήστρα Νέων Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, με μαέστρο τον Νίκο Πατρή και ερμηνευτή τον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Οι θεατές που ανέβηκαν στον χώρο της εκδήλωσης ξεπέρασαν τα 1.500 άτομα τα οποία με τις εκδηλώσεις τους και το χειροκρότημά τους αποθέωσαν την πολυμελή ορχήστρα, τον μαέστρο Νίκο Πατρή και τον ερμηνευτή Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ και συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Δέσποινα Συροπούλου στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Για 2η συνεχή χρονιά ''Το δάσος μας αλλιώς'', μια πολυποίκιλη δράση πολιτισμού και περιβάλλοντος, είναι μια εκδήλωση που την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος των Φαρσάλων και προσπαθούμε να γίνει ένας επιτυχημένος θεσμός. Ο πολιτισμός και το περιβάλλον είναι από τα πιο ισχυρά υλικά της κοινωνίας, είναι παιδεία και εκπαίδευση, είναι γνώση, καλλιέργεια της σκέψης, της κρίσης, της ευαισθησίας, είναι μαθητεία δημοκρατίας, διέξοδοι στα σύγχρονα και τόσο μεγάλα προβλήματα. Δημιουργός της βραδιάς είναι η συγκλονιστική σας παρουσία. Είναι η αταλάντευτη βούλησή σας να μας στηρίζετε σ' αυτήν την προσπάθειά  μας. Δημιουργός αυτής της βραδιάς είναι η συστηματική δουλειά και η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων του Δήμου. Γιατί πιστεύω στη δύναμη των συνόλων. Μια δύναμη που ωφελεί τους πολλούς. Πάγιο και διαχρονικό αίτημα πολλών συμπολιτών μας ήταν ότι: κάποιος επιτέλους να ασχοληθεί με το πανέμορφο αλσύλλιό μας και την ιστορία του. Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη. Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε δράσεις που προάγουν και αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και το περιβάλλον που ζούμε, γιατί πιστεύουμε ότι η ιστορία γράφεται με τους παρόντες και τους συμμετέχοντες και όχι με τους απόντες και τους εμπαθείς. Εμείς σήμερα εδώ, γράφουμε τη δική μας σύγχρονη ιστορία, κάνοντας συγχρόνως το χρέος μας, απέναντι στους προγόνους μας και τον μακραίωνο πολιτισμό τους, κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους σημερινούς συμπολίτες μας, προσφέροντάς τους δημιουργικές διεξόδους, αλλά αφήνουμε και παρακαταθήκη στις μελλοντικές γενιές, να πάνε αυτή την προσπάθεια ακόμη παραπέρα. Κάτω από τα επιβλητικά μας τείχη τα οποία σήμερα είναι αριστοτεχνικά φωτισμένα, εμείς χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας για να επικοινωνήσουμε με τη δική μας πολιτιστική κληρονομιά και την περιβαλλοντική μας παρακαταθήκη. Ευχαριστώ την πολυμελή ορχήστρα που προέρχεται από έναν ιστορικό τόπο, το Δίον, τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους γιατρούς, τα ΜΜΕ, το ΚΤΕΛ Λάρισας, τον αντιδήμαρχο Χριστοδ. Παπαγεωργίου, το εργατικό προσωπικό του Δήμου και της ΔΕΥΑΦ, τους Ενεργούς Πολίτες, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Σ.Ε.Ο., το 2ο Σύστημα Προσκόπων, το Α.Τ. Φαρσάλων, το πυροσβεστικό κλιμάκιο και να προσθέσω ότι τα λουλούδια που θα προσφερθούν προέρχονται από το Βοτανικό Κήπο των Ενεργών Πολιτών".

Κατόπιν στην εκδήλωση ο κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου παρουσίασε τους καλλιτέχνες της εκδήλωσης. Στη συνέχεια χαιρέτισε η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, η οποία αναφέρθηκε στο έργο της ανάδειξης της αρχαίας Ακρόπολης των Φαρσάλων, ενώ ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος εστίασε την ομιλία του στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται και στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ενώ απευθυνόμενος στα μέλη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας ανέφερε ότι "Θα πρέπει με την άδειά τους να ανοιχτεί δρόμος στη νότια πλευρά του Αλσυλλίου, να δημιουργεί πάρκινγκ και να κατασκευαστούν σκαλοπάτια για να μπορεί ο κόσμος να ανεβαίνει πιο γρήγορα και άνετα στην Ακρόπολη της πόλης".

Ακολούθησε η βραδιά μουσικής και ποίησης από την Ορχήστρα Νέων Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου,  με μαέστρο τον Νίκο Λατρή και ερμηνευτή τον Γεράσιμο Ανδρεάτο που διασκέδασε τον κόσμο μέχρι τα μεσάνυχτα και καταχειροκροτήθηκε.

Όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση, οι εκδηλώσεις της δράσης "Το Δάσος μας αλλιώς" θα συνεχιστούν την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016 στην πλατεία Βραχών στο "Βαρούσι", με τη θεατρική παράσταση "Η χαρτοπαίχτρα" του Δημήτρη Ψαθά, από τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ώρα Έναρξης 9 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass