Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ

Βέλη κατά αντιπολίτευσης και Δασαρχείου

* Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τους συμβούλους του…

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2016 10:22

«Απ΄αυτή εδώ την αίθουσα στέλνω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η Ελασσόνα δεν γυρίζει πίσω, αλλά κοιτάει μπροστά, με τρόπο διαφανή και αναπτυξιακό. Αλλάζουμε την πόλη μας καθημερινά, με έναν αγώνα διαρκή για αλλαγή νοοτροπιών ετών. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε άνθρωπος του παρασκηνίου. Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, πιστεύουμε ότι θα κάνουμε την Ελασσόνα δήμο πρότυπο».   

Αυτό τόνισε, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου στον απολογισμό του έργου του για τους πρώτους 22 μήνες της θητείας του, στην αίθουσα «Βασ. Φαρμάκης», σε μια εκδήλωση από την οποία απουσίαζε η αντιπολίτευση, η οποία κατηγόρησε τον δήμαρχο «για επικοινωνιακή τακτική και πολιτική αποκλεισμού της».

Στην απούσα αντιπολίτευση απάντησε με σκληρά λόγια ο δήμαρχος κ. Ευαγγέλου, κατηγορώντας την «για δημαγωγία, ανυπαρξία προτάσεων προς όφελος της περιοχής», ενώ πολλές φορές προκάλεσε τον πρώην δήμαρχο κ. Πασχόπουλο να τοποθετηθεί για θέματα (κυρίως οικονομικής φύσεως) της θητείας του (προ του 2014). Από τα βέλη του Ν. Ευαγγέλου δεν ξέφυγε ούτε το Δασαρχείο Ελασσόνας, για την θέση του στην αξιοποίηση του Ολύμπου, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Καταρχήν ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου ανέφερε ότι «δέχεται την κριτική, την καλοπροαίρετη και γυρίζει την πλάτη στην κακοπροαίρετη. Δεν τους υπολογίζουμε, διότι γνωρίζουμε τα κίνητρα τους. Δεν θα μας αποσπάσουν από την προσπάθεια που κάνουμε να καταστήσουμε τον δήμο Ελασσόνας δήμο πρότυπο σε ολόκληρη την χώρα. Αυτοί που σήμερα μας κρίνουν, στην εποχή της ευμάρειας, όταν γίνονταν προσλήψεις δεν ενίσχυσαν τον δήμο με θέσεις προσωπικού, όπως, πολιτικού μηχανικού, αρχιτέκτονα, μηχανολόγου, με αποτέλεσμα αυτές οι ελλείψεις να μας δημιουργούν αρκετά προβλήματα. Θα αναπροσαρμόσουμε το οργανόγραμμα του δήμου, ενώ είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας η πρόσληψη ενός πολιτικού μηχανικού. Όταν αναλάβαμε την δημοτική αρχή, προχωρήσαμε σε οικονομικό έλεγχο, ο οποίος έδειξε έλλειμμα για το 2014, περίπου 3 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις επισφαλείς υποθέσεις αυτό αυξάνεται στα 5.400.000 ευρώ. Και αντί ο πρώην δήμαρχος κ. Πασχόπουλος να μας δώσει εξηγήσεις επί τούτου, μας κουνάει και το δάχτυλο. Μερικοί δε προκλητικά τα έβαλαν με τον ορκωτό λογιστή, λες και δεν γνωρίζουν τα ασφυκτικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος για τις κινήσεις του. Αν στα παραπάνω ποσά συνυπολογίσω και τις αγωγές (ύψους 3.857.306 ευρώ), τότε το άνοιγμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Και αντί ο κ. Πασχόπουλος να βοηθήσει τον δήμο, με την υπεράσπιση μας στο δικαστήριο, μας επικρίνει για τον ειδικό συνεργάτη, τον νομικό μας σύμβουλο, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει πολλές αγωγές, γλιτώνοντας τον δήμο, με αρκετές χιλιάδες ευρώ. Και μιας και ανέφερα για ειδικούς συνεργάτες-συμβούλους, πρόσφατα κάποιοι στοχοποίησαν, με τρόπο άθλιο άλλον συνεργάτη μου. Ας απευθυνθούν στη δικαιοσύνη, αν πιστεύουν ότι έχουν δίκαιο. Την πολιτική ευθύνη για τις επιλογές των συνεργατών-συμβούλων μου, την αναλαμβάνω εγώ. Η αντιπολίτευση έφτασε στο σημείο να μας κατηγορήσει για την τοποθέτηση καμερών έξω από το δημαρχείο, με πρόφαση την παραβίαση προσωπικών δεδομένων των συμπολιτών. Αγνοούν όμως τι συνέβη με την κλοπή χρηματοκιβωτίου στο δημαρχείο Φαρσάλων. Πρώην αντιδήμαρχος έφτασε στο σημείο να καταθέσει αγωγή κατά του δήμου Ελασσόνας, γιατί δεν υλοποιήθηκε συμφωνία προηγούμενου δημάρχου για επιχορήγηση του συλλόγου, στον οποίο είναι πρόεδρος».  

ΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ

Εκεί που εξέπληξε ο δήμαρχος, ήταν όταν κατηγόρησε ανοικτά το Δασαρχείο Ελασσόνας για την στάση που κρατά στην αξιοποίηση του Ολύμπου. Συγκεκριμένα κατηγόρησε την δασάρχη Ελασσόνας και αντιπρόεδρο στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου ότι δεν τον προστάτευσε στα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης του Φορέα, που έγινε στο Λιτόχωρο, όταν ο δήμαρχος Δίου ζήτησε δια μικροφώνου «προκλητικά να κατεδαφιστεί το καταφύγιο Κτιστάκη. Δεν του ζήτησε να ανακαλέσει, ενώ γενικότερα δεν έχει κάνει καμιά προσπάθεια να αναπτυχθεί ο Όλυμπος από την μεριά της Ελασσόνας. Στέλνω το μήνυμα ότι οι εποχές που η Ελασσόνα έσκυβε το κεφάλι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί», είπε.           

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενέστερα σε όλα τα έργα που έγιναν στον δήμο, δίνοντας έμφαση στην ύδρευση, την άρδευση, την καθαριότητα, τον φωτισμό, την οδοποιία, τον πολιτισμό και αθλητισμό.

Είχε προηγηθεί χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνα.

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Και η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Ελασσόνας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εξηγεί στον λαό της Ελασσόνας γιατί επέλεξε την απουσία της από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες εντός και εκτός δημοτικών συμβουλίων μιας «οξείας» αντιπαράθεσης ανάμεσα στους αντιπολιτευόμενους συνδυασμούς του κ. Πασχόπουλου και κυρίως του κ. Βαρνά απέναντι στη δημοτική αρχή του κ. Ευαγγέλου, που βέβαια φέρει την πρώτη και κύρια ευθύνη για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που φορτώνει όλο και περισσότερα τοπικά βάρη στη σκληρή καθημερινότητα των λαϊκών νοικοκυριών της περιοχής μας. Ο καυγάς όμως γίνεται για το πάπλωμα και τέτοιου είδους αντιπαράθεση για τις διαδικασίες, τις αναθέσεις έργων, και τους ειδικούς συμβούλους, περισσότερο αποπροσανατολίζει παρά βοηθάει για να κατανοηθεί η αιτία των λαϊκών προβλημάτων.

Στην ουσία του πράγματος οι «αντιμαχόμενες» πλευρές συμφωνούν σε όλα: Δήμος που θα λειτουργεί στα όρια των αντοχών της οικονομίας του κράτους, ανταποδοτικότητα (αν δεν πληρώσεις δεν μπορεί να σου παρέχεται τίποτα), τοπική φορολογία, ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση δομών και υπηρεσιών. Που διαφωνούν;  Στα ζητήματα της διαχείρισης και το ρίχνουν στην ηθικολογία για να εγκλωβίσουν τις λαϊκές συνειδήσεις σε αδιέξοδα μονοπάτια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα συμμετάσχει στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής. Η επιλογή της δημοτικής αρχής του κ. Ευαγγέλου να θέσει όρους για τη διαδικασία που ξεπερνούν τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, εξυπηρετεί τη δικιά του όσο γίνεται απρόσκοπτη προπαγάνδιση των θέσεων του που θα συνεπικουρείται από το κατάλληλο ακροατήριο. Και ταυτόχρονα δίνει πάτημα στους υπόλοιπους αντιπολιτευόμενους συνδυασμούς να σηκώσουν ξανά τη σημαία της κάλπικης αντιπαράθεσης με τελικό αποτέλεσμα να μη συζητάει ο λαϊκός κόσμος τα προβλήματα της καθημερινότητας, την οργάνωση του αγώνα του και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του».

Γ. Ρούστας      

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass