ΜΕ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΤΑ 8.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑμεΑ

Νέα στέγη για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας

* Στον ίδιο χώρο και τα γραφεία των σχολικών συμβούλων

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2016 9:45

Αν και εν μέσω καλοκαιριού, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, υψηλών θερμοκρασιών, αλλά απ’ την άλλη σε μια κατάλληλη περίοδο μειωμένου φόρτου εργασίας, με το κλείσιμο των σχολείων, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας προχώρησε σε μετακόμιση.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η μεταφορά των γραφείων της στη νέα της στέγη, η οποία βρίσκεται στην οδό Φαρσάλων και Δήμητρας Τσάτσου 2, στη συνοικία Αβέρωφ, εγκαταλείποντας το για χρόνια μισθωμένο κτίριο στο κέντρο της Λάρισας, που βρισκόταν στην οδό Δήμητρας.

Η διαδικασία για την αλλαγή χώρου εγκατάστασης γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είχε ξεκινήσει βέβαια εδώ και χρόνια, καθώς προηγήθηκαν όλες οι (χρονοβόρες) απαραίτητες διαδικασίες, που προβλέπονται από το νόμο, με προκηρύξεις και διαγωνισμό για την κατάθεση προτάσεων μίσθωσης νέου χώρου και τέλος η δημοπρασία, οι οποίες υλοποιήθηκαν μετά από σχετικά αιτήματα της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ειδικότερα το 2014, με αίτημα της Διεύθυνσης, έγινε προκήρυξη και διαγωνισμός να κατατεθούν προτάσεις ενδιαφερομένων για προσφορά χώρων μίσθωσης των γραφείων της, στην πόλη.

Παρουσιάστηκαν στη δημοπρασία τρεις μειοδότες, και αποφασίστηκε κατάλληλη και συμφέρουσα η προσφορά του ενός εξ αυτών που πρόσφερε τον 2ο όροφο, του κτιρίου στην οδό Φαρσάλων και Δήμητρας Τσάτσου 2.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, κ. Σωτήρη Βούλγαρη (φωτ.), η μία προσφορά που αφορούσε σε χώρους του κτιρίου όπου ήδη στεγαζόταν η δημόσια υπηρεσία (στην οδό Δήμητρας), αποκλείστηκε λόγω έλλειψης υποδομής πρόσβασης σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ), και η άλλη (στη Νέα Σμύρνη), γιατί ο χώρος που προσφερόταν για μίσθωση, θα χρειαζόταν επιπλέον κονδύλια, για τη διαμόρφωσή του.

Οι χώροι που επιλέχθηκαν τελικά να φιλοξενήσουν τα γραφεία

της υπηρεσίας, έχουν και βασικά οικονομικά πλεονεκτήματα, καθώς η μίσθωσή τους είναι κατά πολύ φτηνότερη από αυτή της προηγούμενης στέγης και για την ακρίβεια μειωμένη κατά 8.000 ευρώ τον χρόνο!

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πολιτικής γραμμής του υπουργείου Παιδείας, των περικοπών και της μείωσης δαπανών στο δημόσιο, δρομολογείται, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διαδικασία αλλαγής τηλεφωνικών γραμμών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας.

Μέχρι και σήμερα ισχύουν ακόμη οι παλιές τηλεφωνικές γραμμές και τηλεφωνικά νούμερα, αλλά προβλέπεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει η αλλαγή τους, με σκοπό να μειωθούν το δυνατόν περισσότερο τα έξοδα τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα γραφεία των σχολικών συμβούλων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass