ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Στον Πάρνωνα της Λακωνίας ο μητροπολίτης Ελασσώνος

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2016 8:24

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Στη Λακωνία μετέβη ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και χοροστάτησε στις πανηγυρικές ιερές Ακολουθίες της ιστορικής Ι. Μονής Αγίων Αναργύρων στον Πάρνωνα.

Την παραμονή της εορτής, μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, τελέσθηκε ο αρχιερατικός Εσπερινός, όπου συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Μετά τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων και την Αρτοκλασία, που έγινε στο προαύλιο του μοναστηριού, ο «οικοδεσπότης» οικείος μητροπολίτης κ. Ευστάθιος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, μιλώντας για τον μητροπολίτη Ελασσώνος στάθηκε στη βαθιά πίστη του στον Θεό, τη θυσιαστική αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, την εργατικότητα και το ήθος του.

Με τη σειρά του, ο κ. Χαρίτων στο Θείο Κήρυγμα, με αφορμή την ιατρική ιδιότητα των Αγίων Αναργύρων, αναφέρθηκε στη σχέση πίστης και επιστήμης στη σύγχρονη κοινωνία, ευχόμενος στον κόσμο να έχει ψυχική και σωματική υγεία.

Ανήμερα της εορτής των Αγίων, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της ιστορικής Ι. Μονής Αγίων Αναργύρων στον Πάρνωνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass