ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟ»

Ελεύθεροι με εγγυήσεις και όρους

* Έντεκα ώρες κράτησε η ανακριτική διαδικασία

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2016 12:00

 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες αργά το βράδυ μετά από την 11ωρη σχεδόν διαδικασία της ανάκρισή τους -και κατόπιν σύμφωνης γνώμης ανακριτή και εισαγγελέα-, οι τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες και η υπόθεσή τους αφορά στον «παράνομο στοιχηματισμό».

Συγκεκριμένα οι τρείς εξ αυτών είχαν συλληφθεί στη Λάρισα την 1 Ιουλίου σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της παραβίασης της νομοθεσίας περί παιγνίων και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Το Σάββατο έγινε άλλη μια σύλληψη ενός ακόμη αναζητούμενου, σε περιοχή της Πέλλας την ώρα μάλιστα που από σύμπτωση βρέθηκε να «φορτώνει»... χρηματοκιβώτιο σε αγροτικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε» και οι τέσσερις κατέβαλαν εγγύηση. Οι τρεις εξ αυτών 20.000 ευρώ έκαστος και ο ένας (ο νεαρότερος σε ηλικία) 1.000 ευρώ. Σε όλους υπήρξαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες νομικές πηγές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκε σοβαρά ενδεχόμενο της προσωρινής κράτησης για κάποιους, όμως υπήρξαν και αρκετές ενστάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης των απολογουμένων. Οι ενστάσεις αφορούσαν ως προς την νομιμότητα ή όχι μιας εκ των εταιριών του στοιχηματισμού. Επίσης οι απολογούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία του «ξεπλύματος» χρημάτων. Τέλος, οι πηγές της «Ε», αναφέρουν πως κάποιοι από τους απολογούμενους μίλησαν για την κατάσταση του εθισμού στην οποία βρίσκονται από το στοιχηματισμό εδώ και πολλά χρόνια. Εθισμός που όπως τόνισαν τους «έχει καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό κατά το παρελθόν».

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass