Καίρια η προσφορά των εθελοντών του ΕΕΣ στους προσφυγικούς καταυλισμούς

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2016 12:10

Στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Κουτσόχερο και το Κυψελοχώρι αναδείχθηκε η προσφορά όλων των εθελοντικών ομάδων του παραρτήματος Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τα παραπάνω τονίστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις του παραρτήματος του ΕΕΣ το τελευταίο διάστημα.

Στις αρχές Μαρτίου που ξεκίνησε η λειτουργία του καταυλισμού στο Κουτσόχερο υπήρξε υστέρηση στην ιατροφαρμακευτική υστέρηση, όπως αναφέρθηκε, αλλά οι εθελοντικές ομάδες του ΕΕΣ ανταποκρίθηκαν άμεσα, καθώς έπρεπε να ανακουφιστούν 1300 άτομα με πολλά παιδιά ανάμεσά τους.

Σημαντική υπήρξε και η προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και των Γιατρών του Κόσμου που συνεργάστηκαν αποτελεσματικά με τους εθελοντές του ΕΕΣ.

Όπως τόνισε επίσης ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του παραρτήματος Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Άκης Μακρυγιάννης, με τη δράση του και το τελευταίο 12μηνο πέρασε το μήνυμα του εθελοντισμού χωρίς όρια που αγγίζει κάθε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και παρεμβαίνει όπου είναι αναγκαία κάθε είδους ανθρωπιστική βοήθεια.

Τη δράση τους παρουσίασαν στη συνέχεια εκπρόσωποι των εθελοντών Σαμαρειτών, των νοσηλευτών και της κοινωνικής πρόνοιας του παραρτήματος.

(Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass