ΖΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑ

Βόλτα στον παραλιακό δρόμο με φακούς!

* Παραθεριστές του παράλιου οικισμού περιμένουν χρόνια ...να δουν δημοτικό φωτισμό

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2016 12:00
Παλιουριά Δήμου Αγιάς. Παράλιο θέρετρο. Την ημέρα, γιατί τη νύχτα οι δρόμοι του οικισμού βυθίζονται στο σκοτάδι... Παλιουριά Δήμου Αγιάς. Παράλιο θέρετρο. Την ημέρα, γιατί τη νύχτα οι δρόμοι του οικισμού βυθίζονται στο σκοτάδι...

 

Με τους φακούς μπαίνουν, με τους φακούς βγαίνουν από τα σπίτια τους τα βράδια, οι παραθεριστές του παραλιακού οικισμού Παλιουριάς του Δήμου Αγιάς. Όσο για βραδινούς περιπάτους στον παραλιακό δρόμο, δίπλα στη θάλασσα; Ούτε λόγος, στο σκοτάδι!

«Φωτογραφίζονται δίπλα σε μεγάλα έργα και περηφανεύονται για την ανάπτυξη που προσφέρουν στο τόπο, οι τοπικοί άρχοντες, αλλά φεύ αμέλησαν τα μικρά έργα. Αυτά της καθημερινότητας των πολιτών τους, αυτά τα απλά πράγματα, τον δημοτικό φωτισμό, που είναι ανύπαρκτος σε όλο το μήκος του παραλιακού δρόμου της Παλιουριάς.

Φοβόμαστε και δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε τα βράδια.

Στα παιδιά μας, δίνουμε ένα φακό μαζί τους, για τις βραδινές τους εξόδους, ενώ η ανησυχία μας φτάνει στο αποκορύφωμά της μέχρι να γυρίσουν, καθότι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον παραλιακό δρόμο είναι μεγάλη και συνεχής και δεν υπάρχει φωτισμός για να διακρίνονται οι πεζοί στο σκοτάδι», αναφέρει κάτοικος της Παλιουριάς, που διαμαρτύρεται για το πρόβλημα της έλλειψης δημοτικού φωτισμού.

Παραθεριστές υποστηρίζουν ότι η κατάσταση αυτή, είναι έτσι τουλάχιστον τρία χρόνια. Υπήρχε, λένε, κάποτε ένας υποτυπώδης δημοτικός φωτισμός, κάποιες σιδερένιες κολώνες με φώτα, στον δρόμο κατά μήκος της παραλίας, μέχρι που διαβρώθηκαν από την αλμύρα, τις πήρε και το κύμα και από τότε δεν αντικαταστάθηκαν.

Τόσο ο Σύλλογος του οικισμού, όσο και μεμονωμένα κάποιοι παραθεριστές, κατά καιρούς, έχουν επισημάνει το θέμα στον δήμαρχο Αγιάς, και σε άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής, αλλά τους παραπέμπουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, λέγοντας ότι ο δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια και αυτή καλείται να λύσει το πρόβλημα.

Αγανακτισμένοι κάποιοι αναφέρουν: «Ζούμε 200 οικογένειες το καλοκαίρι στον οικισμό. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό; Δεν ενδιαφέρει που ζούμε στο σκοτάδι; Για ποια ανάπτυξη μιλάνε; Θέλουνε και ανάπτυξη του τουρισμού; Πώς; Με τι υποδομές; Εδώ δεν υπάρχουν οι βασικές; Όλο υπόσχονται να φτιάξουν φωτισμό, έστω στην παραλιακή ζώνη του οικισμού και όλο τον φτιάχνουν! Μας κοροϊδεύουν...».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass