ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΡΙΝ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Τα πολιτικά κόμματα παρουσιάζουν τους στόχους τους

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2015 9:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:03

Τους εκλογικούς τους στόχους αναλύουν μέσα σε λίγες γραμμές (όπως τους ζητήθηκε από την «Ε») οι εκπρόσωποι και οι γραμματείες των πολιτικών κομμάτων, που διεκδικούν σήμερα την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

Ύστερα από μια σύντομη προεκλογική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας τα πολιτικά κόμματα, όπως μπόρεσε το καθένα, προσπάθησαν να κάνουν γνωστές τις θέσεις και να αναπτύξουν τα προγράμματά τους, οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν σήμερα στην κάλπη αρκούντως ενημερωμένοι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να εκλέξουν την κυβέρνηση που θα διαχειριστεί το παρόν και το μέλλον τους τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Η «Ε» στην προσπάθειά της για μια τελευταία φορά πριν την κάλπη, να ενημερώσει τους αναγνώστες της για τους στόχους των κομμάτων, ζήτησε και δημοσιεύει τις ανακοινώσεις τους.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημήτρης Παπαευθυμίου: Στήριξη στη ΝΔ για να βγούμε από την κρίση

 

Στήριξη και ψήφο στη Νέα Δημοκρατία για να βγει επιτέλους η χώρα από την κρίση και να μην επιστρέψει στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και το τέλμα προς το οποίο ανεύθυνα μας οδηγούν οι γνωστές λαϊκίστικες φωνές της Αριστεράς, ζητά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Δημήτρης Παπαευθυμίου αλλά και αύξηση των δυνάμεών της σε επίπεδο νομού, ενόψει των αυριανών κρίσιμων εκλογών.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαευθυμίου επισημαίνει:

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 για την πορεία της χώρας. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο δρόμος που έχουμε ακολουθήσει μέχρι τώρα δεν πρέπει να σταματήσει. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την πορεία της προς το μέλλον αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Είναι κατανοητή η δυσαρέσκεια, είναι αντιληπτή η οργή, η αγανάκτηση του Έλληνα πολίτη. Όμως πρέπει να αποφασίσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα για την ψήφο μας. Κάθε ψήφος διαμαρτυρίας και οργής δεν οδηγεί σε ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα. Ο Αβραάμ Λίνκολν είχε πει: «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».

Πρέπει να σκεφτούμε πού ήμασταν πριν δυόμισι χρόνια με τη θηλιά στον λαιμό και πού είμαστε τώρα. Πώς μας αντιμετώπιζαν οι ευρωπαϊκές χώρες και πώς μας αντιμετωπίζουν τώρα. Πρέπει να σκεφτούμε αν θα πάνε χαμένες όλες οι θυσίες που κάναμε. Το φως στην άκρη του τούνελ φαίνεται, η ελπίδα για το μέλλον της χώρας είναι ορατή. Για κανέναν λόγο αυτή η πορεία τής πατρίδας μας δεν πρέπει να ανακοπεί. Είναι θέμα επιβίωσης να μην γυρίσει πίσω. Να μην καταστρέψει αυτό που έχτιζε ως τώρα.

Στα δυόμισι αυτά χρόνια διακυβέρνησης με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό της χώρας τον Αντώνη Σαμαρά έχουν γίνει σημαντικότατες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί πριν από 50 χρόνια. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού πετύχαμε για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα. Θωρακίσαμε τη χώρα με την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Ανακάμπτει η οικονομία για πρώτη φορά από το 2009. Για πρώτη φορά έχουμε μείωση της ανεργίας. Ο τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας, καταγράφει σημαντικούς ρυθμούς αύξησης αφίξεων τουριστών. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την τελική διαπραγμάτευση για την έξοδο από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση επέστρεψε 500 εκατομμύρια ευρώ από τα πρωτογενή πλεονάσματα σε οικογένειες που έχουν πληγεί περισσότερο. Το ποσό της κοινωνικής αλληλεγγύης που παρακρατούνταν από τους μισθούς μειώθηκε κατά 30%. Μειώθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% και παρέμεινε η επιδότηση πετρελαίου με 35 λεπτά το λίτρο. Αργά αλλά σταθερά η οικονομία αλλάζει.

Απέναντί μας βρίσκουμε το ψεύτικο εμπόριο ελπίδων της ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο στόχο έχει την καρέκλα της εξουσίας. Είναι σχεδόν οι ίδιοι άνθρωποι που το 2009 με το «λεφτά υπάρχουν» μας οδήγησαν από το Καστελόριζο στα μνημόνια και που τώρα υποψήφιοί τους δεν διστάζουν να εκτυπώνουν δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το Νομό Λάρισας καλούμε όλους όσοι ενστερνίζονται τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας και αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα αυτής της μάχης να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ το οποίο, ανανεωμένο, στελεχώνεται από ικανότατους υποψήφιους, γυναίκες και άνδρες με στόχο όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να αυξήσουμε τις δυνάμεις του κόμματος.

Στήριξη και ψήφο λοιπόν στη Νέα Δημοκρατία για να βγει επιτέλους η χώρα από την κρίση και να μην επιστρέψει στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και το τέλμα προς το οποίο ανεύθυνα μας οδηγούν οι γνωστές λαϊκίστικες φωνές της Αριστεράς.

 

 

Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, για να επιβάλει τους όρους του ο λαός

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον λαό μια πρώτη ευκαιρία, ίσως μια τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Τονίζοντας ότι ο στόχος για αυτοδυναμία στις σημερινές εκλογές δεν πηγάζει από κάποια αλαζονεία αλλά «για να μπορέσει ο λαός να επιβάλει τους δικούς του όρους».

Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σημειώνει: «Ο προεκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία. Όμως, όχι αυτοδυναμία αλαζονείας. Όχι για να αναπαράγουμε τον ανήθικο κομματισμό του παρελθόντος. Δεν επιθυμούμε να γυρίσουμε στο 2009. Γιατί το 2009 βασιζόταν σ’ ένα καθεστώς που εμπεριείχε όλες τις αιτίες και τις παθογένειες που μας οδήγησαν στη κρίση. Με αυτό το καθεστώς εμείς θέλουμε να συγκρουστούμε. Να τελειώσουμε με τον κομματισμό και το ρουσφέτι. Να τελειώσουμε με τις αντιλήψεις και τις πρακτικές του πελατειακού κράτους. Να τελειώσουμε όμως και με αυτούς που έκαναν το κράτος πελάτη. Με τους εθνικούς προμηθευτές και τους εθνικούς εργολάβους. Μια για πάντα, γιατί δεν πάει άλλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον λαό μας μια πρώτη ευκαιρία. Ίσως μια τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Και ζητά αυτή την ευκαιρία καθαρή για να είμαστε δυνατοί, απέναντι στο φθαρμένο σύστημα και στους αυτουργούς των μνημονίων. Γιατί τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη μάχη, όχι για να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να στερηθεί τη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων. Παλαιότερους ή και νεότερους. Ζητάμε από τους πολίτες να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα αυτοδυναμία, για να μπορέσει ο λαός μας να επιβάλει τους όρους του απέναντι στους υπερασπιστές των μνημονίων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

 

 

ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΘΕΣΗΣ

ΠΑΣΟΚ: Πίστη στο ψηφοδέλτιο με Βενιζέλο

 

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Λάρισας, στην οδό Λαπιθών, έχουν μεν συνείδηση ότι η σημερινή είναι η πιο δύσκολη πολιτική μάχη στην ιστορία του Κινήματος, είναι όμως εμφανής η αισιοδοξία για την κατάκτηση της τρίτης θέσης και στον Νομό και στην Επικράτεια. Αισιοδοξία που βασίζεται στη διαπίστωση ότι κάθε μέρα που περνούσε στη σύντομη αυτή προεκλογική περίοδο, η αποδοχή του ΠΑΣΟΚ ανέβαινε σταθερά, ως αποτέλεσμα της πειστικότητας του πολιτικού λόγου του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, παρά την έντονη δυσαρέσκεια που αδίκως εισπράττει το ΠΑΣΟΚ όλη αυτή την περίοδο.

Η αισιοδοξία τους, όπως υποστηρίζουν, εδράζεται επίσης στην ποιοτική επανασυσπείρωση και ενεργοποίηση μελών που παρουσιάστηκε όλο αυτό το διάστημα και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, επανασυσπείρωση που σηματοδοτεί το υψηλό αίσθημα ευθύνης, τη σοβαρότητα και τη συνέπεια έναντι κάθε θυσίας, που χαρακτήρισε την πολιτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ τα χρόνια της κρίσης αλλά και τον τελευταίο αυτό μήνα, που ‘η υποκρισία και ο τυχοδιωκτισμός περίσσεψε στους άλλους κομματικούς χώρους’. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ανεύθυνη στάση όσων με μετακινήσεις και μετονομασίες απεκδύονται των ευθυνών τους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη των αρνητικών στιγμών, έχοντας έτσι και την τιμή της υπεράσπισης των επιτευγμάτων που άλλαξαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής πραγματικότητας τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Για τον Νομό Λάρισας, πιστεύουν ότι στο ψηφοδέλτιο το οποίο τιμά με την συμμετοχή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, η εκλογή ενός βουλευτή θεωρείται σίγουρη.

Δ.Β.

 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Όχι σε αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ»

 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν σαν επιδίωξη να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να αποτελέσουν την πατριωτική συνιστώσα, αλλά την πατριωτική δικλείδα στην αυριανή κυβέρνηση. Όπως επισημαίνουν, «αυτό που θέλουμε να κάνουμε σαφές ειναι ότι, δεν κινούμαστε βάσει δημοσκοπήσεων. Δεν προδώσαμε ποτέ τους πολίτες. Είμαστε συνεπείς στις θέσεις μας. Οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν μεταξύ αυτοδύναμης, αλαζονικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή συνεργασία με τους ΑΝ. ΕΛ. Πρέπει να επιλέξουν εάν αυτοί που θα πάρουν το μέλλον των παιδιών τους στα χέρια τους, θέλουν να είναι από έναν χώρο, ή να υπάρχει κυβέρνηση από δύο χώρους για καλύτερη διαπραγμάτευση. Η πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι παγιωμένη, το σημαντικό για τον τόπο είναι να μην υπάρξει αυτοδυναμία αλλά υψηλό ποσοστό των ΑΝΕΛ που θα συμμετάσχουν έτσι σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων τις περισσότερες φορές αντί να μετρούν την πραγματική δημοσκοπική εικόνα εκφράζουν τις απόψεις εκείνων που διενεργούν τις δημοσκοπήσεις ή εκείνων που τις πληρώνουν. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες-όπως στις εκλογές του 2012 δημοσκοπικά βρισκόμασταν εκτός-θα είμαστε πάλι στη Βουλή με τη δύναμη που ο ελληνικός λαός θα μας δώσει, προκειμένου να αποτελέσουμε τους εγγυητές για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης με σεβαστές τις «κόκκινες γραμμές» που δημόσια έχουμε θέσει και να μην επιτρέψουμε την αλαζονεία μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Χρυσή Αυγή: Τρίτο κόμμα σε όλες τις Περιφέρειες

 

Στη διατήρηση των ποσοστών της θεωρώντας ότι κάνει έναν άνισο προεκλογικό αγώνα, καθώς τα στελέχη του κόμματος βρίσκονται προφυλακισμένα και ότι υπάρχει αποκλεισμός από τα κεντρικά Μ.Μ.Ε. στοχεύει η Χρυσή Αυγή, ενώ σε επίπεδο Νομού Λάρισας ο στόχος είναι να διατηρήσει την έδρα της.

«Στοχεύουμε, θα μας πει ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Σαρατσιώτης, να είμαστε το τρίτο κατά σειρά κόμμα σε όλες τις εκλογικές Περιφέρειες της χώρας. Θέλουμε την τρίτη θέση ώστε να υπάρχει μια ισχυρή εκπροσώπηση για την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Αυτό είναι απαραίτητο γιατί τη στιγμή που έχει επιβληθεί στη Χρυσή Αυγή η σιωπή από τα κεντρικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κυρίως στην Αθήνα, άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Ο στόχος μας λοιπόν στο Νομό είναι να διατηρηθεί η βουλευτική μας έδρα, αλλά και να υπάρξει ακόμα η δυνατότητα να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την επαρχία και τα χωριά είναι ενθαρρυντικά. Ο κόσμος μας στηρίζει και έχει πεισμώσει με τον άδικο εγκλεισμό των στελεχών μας στις φυλακές.

Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε παρά τις διώξεις και τον άγριο πόλεμο που έχουμε υποστεί...".

Δ.Β.

 

 

«Δυνατό ΚΚΕ για τους αγώνες που έρχονται»

 

«Δυνατό ΚΚΕ για τους μεγάλους αγώνες που έρχονται. Για τη λαϊκή προοπτική», είναι ο στόχος του κόμματος και στη Λάρισα.

«Η ελπίδα είναι μέσα σας. Οι "σωτήρες" ξόφλησαν», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι υποψήφιοι βουλευτές Λάρισας του ΚΚΕ, που απευθυνόμενοι προς τους εργατοϋπαλλήλους επισημαίνουν: «δοκίμασες στο πετσί σου τα βάρβαρα μνημόνια. Τώρα ξέρεις. Ε.Ε. σημαίνει μνημόνιο διαρκείας. Στόχος της, να σε κάνει να πουλάς πάμφθηνη την εργατική σου δύναμη.

Η ψήφος είναι όπλο. Μην σκέφτεσαι μόνο ποιους θα διώξεις. Σκέψου πώς θα πάρεις πίσω όσα σου έκλεψαν. «Διαπραγμάτευση» σημαίνει τσακισμένα τα δικά σου δικαιώματα. Δυνατό ΚΚΕ στις 25 Γενάρη. Αληθινή λαϊκή αντιπολίτευση».

Και οι υποψήφιοι του ΚΚΕ συνεχίζουν: «Αγρότη, αγρότισσα, επαγγελματία. Τώρα ξέρεις. Η Ε.Ε. σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό σου. Αυτήν υπηρετούν ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ κι οι παρατρεχάμενοί τους. Όσο τους ανέχεσαι τόσο θα σε συνθλίβουν. Με ψήφο στο ΚΚΕ δυναμώνει η δική μας συμμαχία ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους.

Νέα, νέε. Βλέπεις. «Δεξιοί κι αριστεροί», φασίστες και «δημοκρατικοί», «άφθαρτοι και λαμόγια», ορκίζονται στα κέρδη των λίγων, ενώ εσύ ζεις με ψίχουλα, άνεργος ή ημιαπασχολούμενος. Αντιπάλεψέ τους. Με Δυνατό ΚΚΕ. Γιατί, τα πάντα κατακτήθηκαν με αγώνες.

Αριστεροί. Μας γνωρίζετε από τους καθημερινούς αγώνες. Σας δίνουμε το χέρι. Γυρίστε την πλάτη στο παλιό που ξανάρχεται με τη μάσκα του «νέου». Αριστερά και ΝΑΤΟ, αριστερά και ΕΕ, δεν συμβιβάζονται. Ελάτε μαζί μας.

Όλοι εσείς οι άνθρωποι του μόχθου. Τώρα ξέρετε. Οι «σωτήρες» ξόφλησαν. Οι επόμενοι θα συνεχίσουν ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι. Η ελπίδα είναι μέσα σας. Δυνατό ΚΚΕ για τους μεγάλους αγώνες που έρχονται. Για τη λαϊκή προοπτική».

 

 

Οι «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά» στη Βουλή

 

Να κυβερνηθεί προοδευτικά, αξιόπιστα, με σχέδιο και ευθύνη, η χώρα, ζητούν οι «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά». Αλλά με συμμετοχή και των «Πράσινων- Δημοκρατικής Αριστεράς». Σε ανακοίνωσή τους, δίνουν το στίγμα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης και αναφέρουν:

«Σήμερα Κυριακή δεν κρίνεται γενικά και αόριστα η διακυβέρνηση της χώρας: είναι γνωστό ότι το κόμμα της μέχρι σήμερα αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει το προβάδισμα. Αυτό που κρίνεται είναι εάν η χώρα θα κυβερνηθεί προοδευτικά, αξιόπιστα, με σχέδιο και ευθύνη. Με τρόπο που θα την κρατήσει στις ράγες της Ευρωζώνης και με σχέδιο για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Με ποιον θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μόνος; Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ή με μας, τους «Πράσινους – Δημοκρατική Αριστερά»;

Η δική μας πρόταση απέναντι στο Μνημόνιο είναι η ανάπτυξη μέσα από την ισχυροποίηση των αναδιανεμητικών μηχανισμών και η ενίσχυση του κράτους πρόνοιας σε συνδυασμό με ένα νέο παραγωγικό και καταναλωτικό πρότυπο βιωσιμότητας. Τα προβλήματα και οι λύσεις στον βαθμό που αφορούν διαφορετικές κοινωνικές και οικονομικές ομάδες, έχουν πάντα πρόσημο. Όποιο κόμμα αρνείται ότι υπάρχει αυτό το πρόσημο, απλώς εξυπηρετεί τη δεξιά πρόταση, που αντιμετώπισε το θέμα του χρέους με τη μείωση των μισθών, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την απαξίωση του συνδικαλισμού, την εσωτερική υποτίμηση. Η αντίληψη που υποστηρίζει ότι οι ιδέες και οι ιδεολογίες είναι αδειανά πουκάμισα διαψεύδεται περίτρανα από τη δεξιά πολιτική που θέλει όλοι, φτωχοί και πλούσιοι, να φορολογούνται με τον ίδιο συντελεστή ενώ εμείς προτείνουμε ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα ενός ατόμου, ανεξάρτητα από πού προέρχονται. Υπάρχουν αριστερές λύσεις! Θέλουμε να επηρεάσουμε ! Είμαστε εδώ! Η Βουλή μάς χρειάζεται και η χώρα μάς χρειάζεται. Για την προοδευτική αλλαγή, με ρεαλισμό και όραμα».

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΗΦΟΥ

ΛΑ.Ο.Σ.: Η πατρίδα πάνω από όλα

 

Τη μία παραπάνω ψήφο από τις Ευρωεκλογές που θα οδηγήσει ξανά το κόμμα μέσα στη Βουλή διεκδικεί ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με κυρίαρχο σύνθημά του ότι η πατρίδα πρέπει να είναι μπροστά από όλα.

Αν υπάρχει κάτι δύσκολο στις επερχόμενες εκλογές, θα μας επισημάνουν στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ στη Λάρισα, είναι να θέσεις με σαφήνεια, χωρίς να θέλεις να κοροϊδέψεις, να υποβαθμίσεις, ή να υπερεκτιμήσεις, τους στόχους του κόμματος που υποστηρίζεις. Εμείς του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού πιστεύουμε πως οι αρχές είναι υπεράνω όλων. Και η βασική αρχή που μας καθορίζει ως πολίτες δεν είναι η οικονομική μας κατάσταση, ούτε το οικονομικό μας μέλλον, ούτε το αν αύριο θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι. Η βασική, απόλυτη αρχή, είναι η παρακάτω πρόταση: Η πατρίδα μπροστά. Αυτή η πατρίδα που μας πλήγωσε, αυτή η πατρίδα που πληγώσαμε, αυτή η πατρίδα που είναι η μόνη που έχουμε, και που όλοι εμείς, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και αναποφάσιστοι είμαστε οι μόνοι που έχει. Ο στόχος μας λοιπόν ως Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας είναι ο ένας παραπάνω ψηφοφόρος που θα έρθει κοντά μας. Η μία παραπάνω ψήφος από αυτή των Ευρωεκλογών που θα μας φέρει μέσα στη Βουλή, δηλαδή ο πολίτης που θα έχει την υπομονή και την επιμονή να διαβάσει σήμερα αυτές τις γραμμές είναι ο στόχος και η ελπίδα...

Δ.Β.

 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ (ΜΑΡΣ)

«Εργατική αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε κυβέρνηση»

 

«Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ είναι ψήφος για την επόμενη ημέρα, ψήφος για μια αριστερή εργατική αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε κυβέρνηση» σημειώνεται από την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) - Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση (ΜΑΡΣ) Λάρισας με αφορμή τις σημερινές εκλογές.

Για να διευκρινισθεί πως «η ψήφος των εργαζομένων και της νεολαίας στους ενωτικούς συνδυασμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ εκφράζει την πιο βαθιά καταδίκη της πολιτικής της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ – ΔΝΤ. Επιστρέφει την άλλη μέρα κιόλας στους εργαζόμενους, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους για την οργάνωση των καθημερινών αγώνων άμεσης στόχευσης και βαθύτερης προοπτικής για να βγει η χώρα από την παρακμή και τη σήψη. Υπηρετεί την υπόθεση της ενότητας δράσης όλων των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς. Είναι ψήφος απαίτησης και υπόσχεσης πως θα πάρουμε πίσω ό,τι μας έκλεψαν, πως θα διεκδικήσουμε συλλογικά ό,τι μας ανήκει!

Με αυτούς που θα κάνουν το βήμα και θα δώσουν αυτή την ψήφο, αλλά και με όλους αυτούς που θα συνεχίσουν να ζουν τις επιπτώσεις μιας κρίσης που δεν δημιούργησαν, θα βρεθούμε από τις 26 του μηνός στον δρόμο, χωρίς περίοδο χάριτος, χωρίς άλλη αναμονή!

Η δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ θα δώσει ηχηρό μήνυμα τόσο στο αστικό μπλοκ όσο και στις αριστερές κυβερνήσεις που λυγίζουν ήδη υπό το βάρος αυτών που θεωρούν εταίρους τους. Θα δώσει μήνυμα και σε εμάς να συνεχίσουμε πιο δυνατά στον δρόμο της ανυπακοής. Η στήριξη στην εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ αποτελεί απάντηση και στο ερώτημα ποια θα είναι η φωνή εκείνη που δεν θα παζαρέψει τις λαϊκές απαιτήσεις, αλλά αντίθετα θα δηλώνει ότι με τον μαζικό αγώνα τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ είναι ψήφος για την επόμενη ημέρα, ψήφος για μια αριστερή εργατική αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε κυβέρνηση».

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

«Ρυθμιστικό ρόλο θέλει να έχει το Ποτάμι»

 

Η κατάληψη της τρίτης θέσης πανελλαδικά, είναι ο εκλογικός στόχος του Ποταμιού και προσδοκά την κατάκτηση υψηλού ποσοστού στη Θεσσαλία. Αναλυτικότερα αναφέρει: «Το Ποτάμι στοχεύει στην κατάληψη της τρίτης θέσης προκειμένου να μπορέσει να αποτελέσει τον ρυθμιστικό παράγοντα που θα τελειώσει το παλαιοκομματικό κράτος, που ταλαιπωρεί τους πολίτες, χωρίς όμως να διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, με τριτοκοσμικούς σοσιαλιστικούς πειραματισμούς.

Τοπικά στη Λάρισα οι προσδοκίες είναι ακόμα μεγαλύτερες για το Ποτάμι.

Η Θεσσαλία διαθέτει όλες τις δυνατότητες να μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη και δυναμική περιφέρεια – πρότυπο για όλη τη χώρα, αν υιοθετήσει τις σαφώς διατυπωμένες προτάσεις του Ποταμιού, στους τομείς της αγροτικής πολιτικής, της οικονομικής ανάπτυξης και της τεχνολογικής καινοτομίας.

Το Ποτάμι δεν προσέγγισε προεκλογικά τους Λαρισαίους πολίτες προκειμένου να υφαρπάξει ψήφους, αντίθετα εργάστηκε συστηματικά για την παραγωγή θέσεων και πολιτικής.

Εισήγαγε τον θεσμό των Πολιτικών Εργαστηριών, όπου διακεκριμένοι Έλληνες, όπως ο πολίστας και καθηγητής του ΕΜΠ Γιώργος Μαυρωτάς και ο Λαρισαίος διάσημος ερευνητής Αχιλλέας Γραβάνης, παρουσίασαν, συζήτησαν με την τοπική κοινωνία και συνανέπτυξαν μαζί της, προτάσεις και λύσεις, για την ανάδειξη των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της Λάρισας.

Το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού που προτείνεται στους Λαρισαίους, στελεχώνεται όχι από παλαιοκομματικά απομεινάρια ή όψιμους νεοπεπαναστάτες, αλλά από συμπολίτες μας που με την σκληρή δουλειά τους και την άψογη επαγγελματική και προσωπική διαδρομή τους, τόλμησαν για πρώτη φορά να εκτεθούν στην πολιτική σκηνή.

Στόχος δεν είναι το υψηλό ποσοστό που αναμφίβολα θα έρθει, ούτε οι καρέκλες και τα αξιώματα, παρά μόνο η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη για την Ελλάδα και τη Λάρισα».

 

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΚΛΟΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

ΚΙΝΗΜΑ: Στη Βουλή με τον Γιώργο Παπανδρέου

 

 Για το «ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ» του Γιώργου Παπανδρέου που κατέρχεται στον νομό με αιχμή του δόρατος στο ψηφοδέλτιό του τον πρώην υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, κυρίαρχο στόχο αποτελεί η είσοδος στη Βουλή και η εκλογή βουλευτή στον νομό.

Ξεκινήσαμε, θα μας επισημάνει από τη Συντονιστική Επιτροπή Λάρισας, ο κ. Β. Ραούλης, μια μεγάλη προσπάθεια μόλις 20 ημέρες πριν τις εκλογές και μέσα σε ένα ιδιαίτερα πολωτικό κλίμα.

Έπρεπε να κάνουμε τα πάντα από την αρχή. Να βρεθούμε, να φτιάξουμε τους πυρήνες μας, να οργανώσουμε την προεκλογική μας τακτική, να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε, να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτιο.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ο καταλύτης στην προσπάθεια αλλά και το όνομα και η ιστορική διαδρομή του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου. Ενός πολιτικού που μπορεί να λοιδορήθηκε όσο κανένας άλλος στην πρόσφατη πολιτική ιστορία, αλλά που έχει ακατάλυτους δεσμούς με τον λαό.

Ο στόχος μας είναι η είσοδος στη Βουλή και η δυνατότητα που αυτό παρέχει για την ουσιαστική παρέμβαση στις εξελίξεις της επόμενης ημέρας. Αντίστοιχα ο στόχος για τον νομό είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και η εκλογή βουλευτή.

Υπάρχει όχι απλά αισιοδοξία αλλά σιγουριά ότι θα πετύχουμε τους εκλογικούς στόχους και πανελλαδικά και στον νομό και μάλιστα πως το Κίνημα, θα αποτελέσει τη έκπληξη αυτών των εκλογών. Παρά την προσπάθεια να ασκηθεί η πίεση των «δημοσκοπήσεων» πάνω μας. Κάποιοι επένδυσαν σε αυτό και επιχειρηματολόγησαν μάλιστα , προσπαθώντας να ψαρέψουν στη λογική της υποτιθέμενα «χαμένης ψήφου».

Η απρόσμενη ανταπόκριση του κόσμου στη νέα μας προσπάθεια, αποτέλεσε τη δύναμη που ξεπέρασε κάθε εμπόδιο, τεχνητό ή πραγματικό»...

Δ.Β

 

 

ΤΕΛΕΙΑ-ΑΠ. ΓΚΛΕΤΣΟΣ:

«Δεν θα σας προδώσω ποτέ»

 

Κοιτώντας στα μάτια τον Έλληνα και την Ελληνίδα ψηφοφόρο θέλω να τους διαβεβαιώσω πως αν με αξιώσουν, μας αξιώσουν σαν ΤΕΛΕΙΑ να μπούμε στη Βουλή, δεν θα τους προδώσουμε ποτέ! Δεν κάνω τον ήρωα. Αν τα βρω μπαστούνια, αν κινδυνέψει η ζωή μου και δεν μπορώ να κάνω αυτά που πρέπει να κάνω, τουλάχιστον, θα παραιτηθώ και θα πάω σπίτι μου! Αλλά δεν θα τους προδώσω ποτέ! Πιστεύω στις κατακτήσεις και όχι στα αποκτήματα. Εμπιστεύομαι τους Έλληνες και τις δυνατότητές τους, τους νέους και τις γνώσεις τους, τις γυναίκες και τη δημιουργικότητά τους. Στοχεύω στα δύσκολα για να πετύχω τα εφικτά. Υπηρετώ το δίκαιο, την αλήθεια, τη διαφάνεια και τη δημοκρατία. Η ΤΕΛΕΙΑ, είναι ένας σπόρος. Ο σπόρος που ρίξαμε και μαζευτήκαμε 10, 15, άτομα να φτιάξουμε αυτόν τον τόπο. Με κοινό ένα πολύ σημαντικό παρανομαστή. Την ανιδιοτέλεια. αυτό είναι το απαραίτητο προσόν. Η ανιδιοΤΕΛΕΙΑ. Δεν είμαστε γεννημένοι πολιτικοί με την κλασική φόρμουλα όπως αυτοί που γεννιούνται για να χτίσουν την καριέρα τους εκεί. Εμείς είμαστε άνθρωποι δίπλα στο λαό. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι που έχουμε εργαστεί. Η ΤΕΛΕΙΑ, δεν σκοπεύει να συμπεριφερθεί ως... ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, κατεβάζοντας πάραυτα ένα κυβερνητικό πρόγραμμα προς έγκριση στο λαό... Οτιδήποτε Εθνικό και Πατριωτικό θα έρθει για διαβούλευση, θα μας βρει σύμφωνους, από οποιοδήποτε κόμμα ή πολιτικό φορέα, με δημοκρατικές αρχές, κι αν προέρχεται. Ξέρουμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος, αλλά αισιοδοξούμε και καλούμε όλους να συνδράμουν με την παρουσία τους, την πίστη, ώστε να ξαναβρούμε ως άνθρωποι, ως πολίτες και ως λαός τα θεμελιακά μας αυτονόητα, που μας ξαναδίνουν το δικαίωμα και την ιερή υποχρέωση να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass