ΚΑΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΟΛΥΜΠΟΥ

Μεγάλη φωτιά σε Αιγάνη και Π. Πόρους

* Μάχη από κοινού έδωσαν δυνάμεις από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2016 9:03

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και βελανιδιάς κατέκαψε φωτιά που ξέσπασε προχθές Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα περίπου σε δασική περιοχή της Αιγάνης του Δήμου Τεμπών στα όρια με το νομό Πιερίας. Η φωτιά στο πέρασμά της έκαψε μεγάλη έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας και με τη βοήθεια του ανέμου μεταφέρθηκε χθες στις περιοχές «Μπούρλια» και «Παλαιοχώρι» των Παλαιών Πόρων Πιερίας. Η περιοχή είναι δύσβατη και οι προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπεράνθρωπες.

Πρόκειται για ένα από τα ποιο όμορφα δάση της Ελλάδας στην ανατολική πλευρά του Κάτω Ολύμπου με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο.

Από την πλευρά της Αιγάνης και του νομού Λάρισας χθες η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και έκαιγαν μόνο κάποιες εστίες οι οποίες και αυτές σβήστηκαν. Στην κατάσβεσή της με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας Σεραφείμ Αθανασίου, συμμετείχαν έξι οχήματα με 21 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Επί ποδός και πάλι ο Δήμος Τεμπών, μετά τη φωτιά στους Γόννους και την Ελιά. Και στη φωτιά της Αιγάνης τόσο ο δήμαρχος Κώστας Κολλάτος, όσοοι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, το προσωπικό του Δήμου με μηχανήματα συνέδραμαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της φωτιάς.

ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Πολύ χειρότερη η κατάσταση τις επόμενες ώρες, μετά την Αιγάνη στην Πιερία στη δασική περιοχή των Παλαιών Πόρων όπου επεκτάθηκε η φωτιά και καίει χιλιάδες στρέμματα κυρίως πευκοδάσους.

Την ευθύνη των επιχειρήσεων έχει το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής από την Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας της Π.Υ Κωνσταντίνο Κουρτίδη.

Στην κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 14 άνδρες με επτά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 45 άτομα ενώ από αέρα συμμετέχουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «καναντέρ» και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, τα οποία με τη δύση του ήλιου έπαψαν να επιχειρούν και θα συνεχίσουν σήμερα από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και δεν μπορεί να πει κανείς ότι η φωτιά έσβησε ωστόσο αργά χθες το βράδυ ήταν σε πτωτική πορεία και τα στελέχη της Π.Υ. ευελπιστούν ότι σήμερα το πρωί θα την περιορίσουν μέχρι να τη σβήσουν εντελώς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass