Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΤΟΥ ΕΘΕΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ, ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

«Πακέτο» θεμάτων στη συνάντηση με τον Τ. Κουίκ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2016 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Ιουλ 2016 15:09
* Σκέψεις για «κεντρική» λειτουργία των ΔΕΥΑ σε επίπεδο νομού * Σκέψεις για «κεντρική» λειτουργία των ΔΕΥΑ σε επίπεδο νομού

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Επίσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Φαρσάλων πραγματοποίησε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων έθεσε στον υπουργό σειρά θεμάτων που αφορούσαν στις ζημιές που υπέστησαν η πόλη, οι οικισμοί και η αγροτική παραγωγή από τις καταιγίδες στις 21 Μαΐου 2016, αλλά και θέματα που αφορούσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Φαρσάλων μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

"Είχαμε την ευτυχία να υποδεχθούμε στο Δημαρχείο Φαρσάλων τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ. Ιδιαίτερα γνωστό από την ιδιότητά του ως δημοσιογράφου.

Μιλήσαμε για τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένας μικρός επαρχιακός δήμος που επλήγη τον περασμένο Μάιο από καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη, τα χωριά και τις αγροτικές καλλιέργειες. Έχει δοθεί μια κατεύθυνση στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου με αιχμή τον κ. υπουργό. Μεθοδεύσαμε μια σειρά ενεργειών και ευελπιστούμε ότι γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα και στο επίπεδο των αποζημιώσεων των παραγωγών και στο επίπεδο εκπόνησης μελετών για την εκτέλεση έργων. Είναι επίσης σημαντικό ότι κινήθηκε τόσο γρήγορα η κρατική μηχανή, ώστε να δοθεί λύση σε προβλήματα πολιτών και Αυτοδιοίκησης και αυτό το καταγράφω και το εγγράφω στις δικές μου απόψεις ότι η παρούσα κυβέρνηση εκφράζει εκείνο που θέλει ο πολίτης. Λύσεις με γρήγορη και αυτοπρόσωπη παρουσία κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών. Εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας επ' ωφελεία πολιτείας, πολιτών και του δήμου μας".

Ο κ. Κουίκ από την πλευρά του ανέφερε: "εντυπωσιάστηκα από την επίσκεψη. Ο δήμαρχος Φαρσάλων ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος, ήξερε τι ζητούσε και έτσι με κατατόπισε λεπτομερώς, ώστε να μπορέσω να διευκολυνθώ και εγώ για τον συντονισμό που πρέπει να κάνω για τις δράσεις προς τα αρμόδια υπουργεία. Θα γίνει άμεση προώθηση των αποζημιώσεων των πληγέντων, καθώς και η προώθηση έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Ετέθη το θέμα του φράγματος της Σκοπιάς (Παλιοδερλί) για το οποίο υπάρχει μελέτη από το 1971 και αναφέρθηκε η κατασκευή δύο μικρότερων υποστηρικτικών φραγμάτων στην Δ.Ε. Ναρθακίου. Συζητήθηκε το πρόβλημα των ΔΕΥΑ και ο δήμαρχος Φαρσάλων μας έδωσε μια ιδέα, δηλαδή οι διάφορες δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης θα μπορούσαν να έχουν ένα κεντρικό σημείο αναφοράς λειτουργίας όπως π.χ. η ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα, ώστε σ' ένα ολόκληρο νομό να είναι πυρήνας όλος αυτός ο όγκος εκμετάλλευσης και διαχείρισης του υδάτινου πλούτου και μακάρι να γίνει αυτό και να λειτουργήσει πιλοτικά στη Λάρισα και στη συνέχεια να εφαρμοστεί σ' όλους τους νομούς της χώρας.

Μου έθεσε το θέμα του Κ.Υ.Φ. που λειτουργεί μ' ένα ασθενοφόρο και έναν οδηγό, πράγμα ανεπίτρεπτο. Ένα θέμα που μου τέθηκε από τους φορείς που ήλθαν εδώ ήταν και η πιο γρήγορη και έγκαιρη αποτίμηση των ζημιών, με τις πλημμύρες του Μαΐου 2016. Οι ενέργειές μου στο θέμα αυτό θα είναι άμεσες". Τον κ. Κουίκ επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών ΘΕΣΤΟ και του Συλλόγου Καλλιεργητών Δάσωσης Φαρσάλων "Το Περιβάλλον".

Ακόμη συζητήθηκε το θέμα των Ρομά της πόλης.

Στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ προσφέρθηκαν κρασί ντόπιων παραγωγών, χαλβάς Φαρσάλων και το λεύκωμα "Φάρσαλα - γνωρίζοντας τη γη του ομηρικού Αχιλλέα".

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Μπαμπανίκας, κ. Χριστοδ. Παπαγεωργίου και η αρχαιολόγος κ. Βάσω Νούλα, ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass