Ολοκληρώνεται σήμερα το φεστιβάλ σκόρδου στον Πλατύκαμπο

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2016 16:37

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου που ξεπερνά κάθε προσδοκία, με μουσική και παραδοσιακούς χορούς ολοκληρώνονται σήμερα το βράδυ οι τριήμερες εκδηλώσεις του "φεστιβάλ σκόρδου" στον Πλατύκαμπο.

Στο πλαίσιο της γιορτής αυτής, που διοργανώνεται στην πλατεία της περιοχής για πέμπτη χρονιά, έχοντας πλέον καταστεί θεσμός, οι επισκέπτες έχουν και σήμερα τη δυνατότητα να απολαύσουν τοπικά εδέσματα και προϊόντα της περιοχής και να προμηθευτούν δωρεάν σκόρδα. Το φεστιβάλ στοχεύει να αναδείξει το πιο ξακουστό ανά την Ελλάδα τοπικό προϊόν της αλλά ταυτόχρονα και να προβάλει και άλλα τρόφιμα – αγαθά της περιοχής (όσπρια, μέλι κα).

Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Παρασκευή διοργανώνονται από την τοπική κοινότητα, τον αγροτικό συνεταιρισμό, τον σύλλογο γυναικών, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και τους αθλητικούς συλλόγους μπάσκετ και τζούντο Πλατυκάμπου, ενώ η όλη διοργάνωσή του φεστιβάλ έχει τη στήριξη της αντιδημαρχίας πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Να σημειώσουμε πως οι εκδηλώσεις άνοιξαν προχθές την Παρασκευή 22 Ιουλίου με τη θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ – Θεατρική Ομάδα Νίκαιας με το έργο «Ποια Ελένη;» ενώ ακολούθησε το Σάββατο γλέντι με έντεχνη και ρεμπέτικη μουσική. 

 Τη χθεσινή εκδήλωση ξεκίνησε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πλατυκάμπου Δ. Καρατσίβος, κάνοντας ιστορική αναδρομή στη γιορτή ως θεσμού της περιοχής για να ακολουθήσουν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλο, τον ο περιφερειακό σύμβουλο Γ. Λαδόπουλο, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Αχ. Χατζούλη και τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γ. Κουκούτση. Όλοι τους συνεχάρησαν τους διοργανωτές για την άψογη τέλεση των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, εξήραν τον αγώνα και τον μόχθο καλλιεργητών και υποσχέθηκαν κάθε στήριξη στην προσπάθεια ανάδειξης του προϊόντος σε νέες αγορές.

Γ.Ν.

   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass