ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

«Μπαράζ» διαρρήξεων σε διαμερίσματα

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2016 12:00

«Απανωτές» διαρρήξεις διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες της Λάρισας καταγράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο επιβεβαιώνοντας ότι οι διαρρήκτες... δεν πάνε διακοπές.

Τουλάχιστον έξι διαρρήξεις αναφέρθηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο, από τις δεκάδες που καταγράφονται από τις αρχές Ιουλίου, ενώ «έξαρση» των διαρρήξεων αναμένονται «παραδοσιακά» τον Αύγουστο, περίοδος που αρκετοί απουσιάζουν από τα σπίτια τους, όχι μόνο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά ακόμη και για αυθημερόν αποδράσεις στα πλησιέστερα παράλια.

Με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να βιώνουν τη δυσάρεστη έκπληξη επιστρέφοντας από τη θάλασσα, καθώς βρίσκουν το σπίτι τους άνω – κάτω. Μεγαλύτερη είναι η έκπληξη των Λαρισαίων που βρίσκουν παραβιασμένα τα σπίτια τους παρότι έχουν εγκαταστήσει θύρες με κλειδαριές ασφαλείας.

Με αφορμή το θέμα των διαρρήξεων σε σπίτια με θωρακισμένες πόρτες, κλειδαράδες διευκρίνιζαν χθες στην «Ε» πως «δεν μπορεί να απαντηθεί με βεβαιότητα το ερώτημα πώς βρέθηκαν τέτοια αντικλείδια στα χέρια διαρρηκτών». Μια πιθανή εξήγηση είναι «να έχουν χαθεί από τον ιδιοκτήτη χωρίς παράλληλα να προχώρησε σε αντικατάσταση της κλειδαριάς με αφορμή το κόστος ή για κάποιο λόγο να “κυκλοφόρησαν” ή να κλάπηκαν αντίγραφά τους» κάνοντας ευκολότερο το έργο των διαρρηκτών.

Σημειώνεται ότι στις περισσότερες διαρρήξεις σπιτιών με κλειδαριά ασφαλείας όπου επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., οι ιδιοκτήτες επιστρέφοντας βρίσκουν τα σπίτια τους «ρημαγμένα» με την… πόρτα κλειστή εντείνοντας (άδικα) τον προβληματισμό για το αν φεύγοντας, κλείδωσαν ή όχι.

ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ

Οι διαρρήξεις του τελευταίου 24ωρου σημειώθηκαν σε διάφορες συνοικίες της Λάρισας, ενισχύοντας την εκτίμηση των αστυνομικών πως έδρασε «ομάδα» διαρρηκτών που βρέθηκε στην περιοχή για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Για την ακρίβεια, οι τελευταίες διαρρήξεις αναφέρθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Κυριακής ή χθες το πρωί όταν δηλαδή επέστρεψαν οι ιδιοκτήτες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έγιναν όλες ταυτόχρονα το περασμένο Σαββατοκύριακο και όχι τις προηγούμενες ημέρες.

Κοινό στοιχείο της δράσης των αγνώστων, που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί το γεγονός ότι επέλεξαν διαμερίσματα σε ορόφους πολυκατοικιών (4ος, 6ος κλπ) της Λάρισας και όχι σε μονοκατοικίες για παράδειγμα, «αδιαφορώντας» δηλαδή για το αν στην πολυκατοικία υπάρχουν και ένοικοι που δεν έλειψαν το Σαββατοκύριακο.

Λεία των δραστών, τι άλλο, αποτελούν χρυσαφικά και μετρητά. Ευκολότερο γίνεται το έργο των διαρρηκτών στα σπίτια που δεν διαθέτουν θωρακισμένες πόρτες, με τους κλέφτες να σπάνε τον «μύλο» της κλειδαριάς ή τις μπαλκονόπορτες.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

«Έξαρση» των διαρρήξεων αναμένεται τον ερχόμενο Αύγουστο με την ΕΛ.ΑΣ. να επιμένει στις οδηγίες για μεγαλύτερη ασφάλεια στα σπίτια αν και όπως «αποδεικνύεται» από το παράδειγμα των θωρακισμένων θυρών, όλα είναι «εύκολα» για τους διαρρήκτες.

Στις βασικές συστάσεις της ΕΛ.ΑΣ., προς τους ιδιοκτήτες σπιτιών, που θα φύγουν για διακοπές περιλαμβάνονται οδηγίες όπως, μεταξύ άλλων, να βεβαιωθούν ότι έχουν ασφαλίσει καλά πόρτες και παράθυρα. Να ζητήσουν από ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους να επιβλέπουν το σπίτι, να εγκαταστήσουν χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού έτσι ώστε να μην υποδηλώνεται η απουσία. Σε κάθε περίπτωση να μην αφήνουν μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι έτσι ώστε ακόμη και σε περίπτωση διάρρηξης να έχουν «λιγότερες» απώλειες.

Β. Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass