ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Τίμησαν την πολιούχο τους Αγία Παρασκευή

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2016 9:26

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε") Του Αχ. Μπακαλέξη

Με επισημότητα και θεία κατάνυξη γιορτάστηκε η πολιούχος των Φαρσάλων Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου και στη συνέχεια έγινε περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, η οποία έφθασε μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου και Λαρίσης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων στην πλατεία Δημαρχείου, όπου τελέστηκε αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Ο μητροπολίτης κ. Τιμόθεος στο κήρυγμά του ανέφερε ότι "Κάθε χρόνο γίνεται η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, την παραμονή της εορτής της τελούμε την αρτοκλασία, προσευχόμαστε και ζητούμε από τον Κύριο να μας δώσει πλούσια τα ελέη του. Σήμερα όλοι βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις, σ' όλους τους τομείς, υπάρχει έντονη αμφισβήτηση του Θεού, των αξιών, των θεσμών της πολιτείας. Μειώθηκαν οι ελπίδες για πρόοδο της χώρας, για την εξέλιξη των νέων και πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό. Ευτυχώς αρκετοί απ' αυτούς επιστρέφουν και αναζητούν εδώ εργασία, γιατί η κρίση είναι έντονη πλέον σ' όλον τον πλανήτη.

Για την αντιμετώπιση όλων αυτών των καταστάσεων η Εκκλησία καλείται να τονίσει τα ιερά πρότυπα, τους αγίους της, μία εκ των οποίων υπήρξε η μεγαλομάρτυς Αγία Παρασκευή. Ήταν ανδρεία γυναίκα με ισχυρό, έντιμο φρόνημα. Αυτό το φρόνημα πρέπει να μιμηθούμε όλοι, έχοντας την ελπίδα μας στον Κύριό μας Ιησού Χριστό για να έχουμε πνευματικά και τα αναγκαία υλικά αγαθά. Έτσι θα συμπεριφερθούμε σωστά βοηθώντας τους άλλους, χωρίς τάσεις για διαιρέσεις και σχίσματα και ως πιστοί και ως πολίτες".

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα της εορτής με τη θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρ. Κέλλας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κων/νος Τύμπας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βάιος Νικολάου, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Χρ. Καπετάνος και κ. Μαρία Ίφου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, στρατιωτικές αρχές, ιερός κλήρος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass