ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, «ΑΝΟΙΓΟΥΝ» ΣΠΙΤΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Αν χτυπήσει το κουδούνι ο διαρρήκτης... απαντήστε του!

* Μόνο τρεις διαρρήξεις διαμερισμάτων στην ίδια πολυκατοικία καταγράφηκαν προχθές *Από ένα διαμέρισμα έκλεψαν 10.000 ευρώ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2016 11:30
Οι κλέφτες –τις ώρες της ημέρας- συνήθως χτυπούν το θυροτηλέφωνο για να διαπιστώσουν αν είναι κάποιος εκ των ενοίκων στο διαμέρισμα... Οι κλέφτες –τις ώρες της ημέρας- συνήθως χτυπούν το θυροτηλέφωνο για να διαπιστώσουν αν είναι κάποιος εκ των ενοίκων στο διαμέρισμα...

Άλλες τρεις διαρρήξεις διαμερισμάτων καταγράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα. Οι τρεις τελευταίες κλοπές, που καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. προχθές, αφορούσαν σε ισάριθμα διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας, στο κέντρο της Λάρισας, με τους διαρρήκτες να φεύγουν με λεία τουλάχιστον 10.000 ευρώ που εντόπισαν κρυμμένα στην κουζίνα του ενός διαμερίσματος.

Οι διαρρήκτες, συνήθως παραβιάζουν τους μύλους της κλειδαριάς ενώ ανησυχητική είναι η αύξηση των διαρρήξεων σε διαμερίσματα που διαθέτουν εισόδους ασφαλείας, με τους δράστες να μπαίνουν με αντικλείδι στα σπίτια σαν... τον νοικοκύρη.

Τέτοιες διαρρήξεις καταγράφηκαν την περασμένη βδομάδα και εργάσιμες ημέρες όταν οι ένοικοι των διαμερισμάτων χρειάσθηκε να απουσιάσουν από το σπίτι τους για λίγες ώρες, δεν απουσίαζαν δηλαδή για Σαββατοκύριακο ή για καλοκαιρινές διακοπές.

Έτσι την περασμένη βδομάδα, χρησιμοποιώντας αντικλείδι σε πόρτα ασφαλείας διαμερίσματος 34χρονης Λαρισαίας, έκλεψαν 1.500 ευρώ και χρυσαφικά. Διάρρηξη που σημειώθηκε από τις 12.30 έως τις 2 το μεσημέρι, ολιγόωρο διάστημα που χρειάσθηκε η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος να απουσιάσει.

Στην ίδια περιοχή, του Αγ. Γεωργίου, με αντικλείδι σε θύρα ασφαλείας, πάλι πρωινό εργάσιμης ημέρας άγνωστοι διέρρηξαν ένα ακόμη διαμέρισμα ενώ και τρίτη διάρρηξη, στη συνοικία των Αγ. Σαράντα Μαρτύρων, σημειώθηκε μεσοβδόμαδα στις 10 το πρωί. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση οι διαρρήκτες έσπασαν τον μύλο κλειδαριάς.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες επιλέγουν τις περιοχές δράσης μετά από έλεγχο των χώρων, ενώ έχουν αποθρασυνθεί προτιμώντας, σε αυτή την περίοδο τουλάχιστον, πολυκατοικίες και όχι μονοκατοικίες σε λιγότερο πολυσύχναστες περιοχές. Οι διαρρήκτες που διαθέτουν αντικλείδια για θύρες ασφαλείας εκτιμάται επίσης ότι νωρίτερα ελέγχουν από τα θυροτηλέφωνα ή τα κουδούνια των διαμερισμάτων, σε ποια απουσιάζουν οι ένοικοι και σε ποια όχι.

Έτσι, παρότι σε κάποια από τα άλλα διαμερίσματα υπάρχουν ένοικοι, «ανενόχλητοι» κάνουν τη διάρρηξη με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, επιστρέφοντας να βιώνουν τη δυσάρεστη έκπληξη της κλοπής και μάλιστα να προβληματίζονται αν φεύγοντας, είχαν κλειδώσει ή όχι την πόρτα.

Το πώς βεβαίως, αντικλείδια από θωρακισμένες πόρτες – που πλήρωσαν ακριβά οι ιδιοκτήτες για να αισθάνονται ασφαλείς - βρέθηκαν στα χέρια των διαρρηκτών είναι ένα ερώτημα που ακόμη δεν έχει απαντηθεί.

Να διευκρινισθεί πως από τις δεκάδες διαρρήξεις που έχουν καταγραφεί στη Λάρισα από τις αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα, οι διαρρήκτες είτε διαθέτουν αντικλείδι, είτε σπάνε τον μύλο της κλειδαριάς, αποφεύγουν να δρούνε την ώρα που στο εσωτερικό των σπιτιών βρίσκονται οι ένοικοι.

Οι τελευταίες τρεις διαρρήξεις διαμερισμάτων καταγγέλθηκαν στην τοπική ΕΛ.ΑΣ., προχθές Κυριακή και εκτιμάται πως έγιναν κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου. Όλες οι διαρρήξεις έγιναν στην ίδια πολυκατοικία στο κέντρο της Λάρισας, ενώ μόνο από ένα διαμέρισμα οι διαρρήκτες έκλεψαν περί τις 10.000 ευρώ που επιμελώς είχε κρύψει ο ιδιοκτήτης στην κουζίνα του διαμερίσματος.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass