ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΔΕΥΑΛ ΩΣ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Ο χωματόδρομος που θα γίνει η τελευταία αρτηρία της παράκαμψης Λάρισας

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2016 10:15

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Ο στενός χωματόδρομος, στο ανάχωμα πίσω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ, που οδηγεί στον Περιφερειακό Τρικάλων, στο ύψος της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής, θα αποτελέσει σε μικρό χρονικό διάστημα το τελευταίο τμήμα του δακτυλίου της Λάρισας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για την κατασκευή του οδικού τμήματος από τη Β’ Γέφυρα Πηνειού (ΔΕΥΑΛ) έως τη Γεωργική Σχολή, μήκους 1,56 χλμ. και προϋπολογισμού 11,68 εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η αρτηρία θα έχει διαχωρισμένη κυκλοφορία με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, θα διαμορφωθούν δύο κυκλικοί κόμβοι, ο ένας στην αφετηρία της αρτηρίας, στον υφιστάμενο κόμβο επί της οδού Ιωαννίνων και ο δεύτερος στη συμβολή της αρτηρίας με την οδό Λαγού, θα υπάρχουν άλλοι δύο ισόπεδοι κόμβοι που θα εξασφαλίζουν τη σύνδεση με υπάρχουσες εγκαταστάσεις, όπως η ΔΕΥΑΛ, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, ανάμεσα στην αρτηρία και το αντιπλημμυρικό ανάχωμα, συνολικού πλάτους 4,5 μέτρων και μήκους 1,15 χιλιομέτρου.

Με την κατασκευή της συγκεκριμένης αρτηρίας που ολοκληρώνει την παράκαμψη της Λάρισας, η πόλη κερδίζει την παράκαμψη του κέντρου, αποφορτίζοντας έτσι τον εσωτερικό της δακτύλιο αλλά και περιορίζοντας την εκπομπή καυσαερίων εντός κατοικημένων περιοχών. Παράλληλα, αναβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων καθώς περιορίζονται οι θόρυβοι, η ρύπανση και η όχληση, όπως βέβαια και ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Την ίδια στιγμή, εξασφαλίζεται ταχύτερη, ασφαλέστερη και άνετη σύνδεση τόσο της οδού Λαγού με την οδό Ιωαννίνων όσο και της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων με την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στη συνέχεια με την παλιά Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass