ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ

Καταστροφικό αμόκ σε γυμναστήριο!

* Άφωνη η εκπαιδευτική κοινότητα του 33ου Δημοτικού Σχολείου από την καταστροφή, ενώ εγείρεται θέμα για την απόφαση «απόσπασης» του σχολικού φύλακα

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2016 9:40
Καταστροφική η μανία των δραστών, που έσπασαν και θρυμμάτισαν όλα τα καθίσματα του κλειστού γυμναστηρίου στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Καταστροφική η μανία των δραστών, που έσπασαν και θρυμμάτισαν όλα τα καθίσματα του κλειστού γυμναστηρίου στο 33ο Δημοτικό Σχολείο

Άφωνη έμεινε η εκπαιδευτική κοινότητα του 33ου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Σμύρνη Λάρισας από την ακατανόητη συμπεριφορά βανδάλων οι οποίοι κατέστρεψαν τα καθίσματα του κλειστού γυμναστηρίου.

Ενός σχολείου «κόσμημα» που παραδόθηκε σε λειτουργία πριν από δυο χρόνια, επιλύοντας παράλληλα το πρόβλημα της διπλοβάρδιας των δημοτικών σχολείων στην πόλη.

Οι βάνδαλοι δεν άφησαν κάθισμα «ούτε για δείγμα», ενώ προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι όχι μόνο δεν «αρκέστηκαν» σε κάποιο τμήμα της κερκίδας του γυμναστηρίου αλλά έσπασαν και θρυμμάτισαν στην κυριολεξία και τα περίπου 150 καθίσματα στην κερκίδα!

«Ευτυχώς» για τη σχολική μονάδα και τη δημόσια περιουσία, που οι βάνδαλοι δεν κατάφεραν να πυρπολήσουν τον χώρο, αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να βάλουν φωτιά στα προστατευτικά «περιτυλίγματα» στις μπασκέτες.

Το κρούσμα βανδαλισμού εγείρει ερωτηματικά για το πώς και γιατί «αποσπάσθηκε» ο σχολικός φύλακας που μέχρι πρότινος διέθετε το 33ο Δημοτικό Σχολείο. Η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας ενημερώνοντας τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας κατέθεσε ήδη μήνυση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σε βάρος αγνώστων και στο ίδιο πλαίσιο αστυνομικοί του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών ερεύνησαν τον χώρο.

ΔΙΑΡΡΗΞΗ

Οι άγνωστοι δράστες εκτιμάται ότι διέρρηξαν την είσοδο του γυμναστηρίου και προχώρησαν στους βανδαλισμούς την περασμένη εβδομάδα, στο διάστημα από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και την περασμένη Παρασκευή. Όπως διευκρινίζει άλλωστε στην «Ε» ο διευθυντής του σχολείου Σωτ. Αντωνιάδης «την περασμένη Τετάρτη ήμουν στο σχολείο, είχα επιθεωρήσει τον χώρο και δεν διαπίστωσα κάτι».

Με τις ζημιές να γίνονται αντιληπτές την περασμένη Παρασκευή όταν εκπρόσωπος αθλητικού συλλόγου χρειάσθηκε να ανοίξει το γυμναστήριο για να διαπιστώσει έκπληκτος τις καταστροφές.

Η Διεύθυνση του Σχολείου, όπως διευκρίνισε ο κ. Αντωνιάδης, υπέβαλε ήδη μήνυση κατά αγνώστων στην ΕΛ.ΑΣ., που αναζητά τους δράστες, ενώ αναμενόταν να ενημερωθεί και η αρμόδια δημοτική Επιτροπή Παιδείας. Με τον κ. Αντωνιάδη να σημειώνει την ανάγκη «φύλαξης του σχολείου αλλά και γενικότερα της καλύτερης αστυνόμευσης της περιοχής».

* Να σημειωθεί πως το 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», διέθετε φύλακα μέχρι τα περασμένα Χριστούγεννα ο οποίος, άγνωστο γιατί, αποσπάσθηκε σε άλλη υπηρεσία για τις ανάγκες του δήμου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass