Υποκλίθηκαν στο 1,5 παιδιών θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2015 20:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:09

Τα γύρω δένδρα σα να χαμήλωσαν τα κλαδιά τους και ο απογυμνωμένος πλάτανος στο κέντρο της πλατείας, σα να «κοκάλωσε», για να ακούσει τη μουσική, τα τραγούδια και τα λόγια των παιδιών. Όλα αφιερωμένα στο 1, 5 εκατομμύριο παιδιών, θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Πλατεία  Άννας Φρανκ, σήμερα το πρωί στη Λάρισα, στο μέρος που πέρασε και κάθισε, λίγα χρόνια μετά, ο Ότο Φρανκ, ο πατέρας της Άννας και μόνος διασωθείς της οικογένειας...  

Οι μαθητές του Α5 του 5ου Γυμνασίου Λάρισας εξέπληξαν, κυρίως με τα μουσικά θέματα που παρουσίασαν. Στο πλαίσιο της δράσης «Φιλαναγνωσία», μελέτησαν «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ», προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, συζήτησαν στην τάξη τα μηνύματά του και αποφάσισαν να τα μεταλαμπαδεύσουν στους συμμαθητές τους και την τοπική κοινωνία, με δρώμενα και τραγούδια στο πλαίσιο της μνήμης των παιδιών. Στη σεμνή και συγκινητική τελετή τίμησαν στο πρόσωπο της Άννας, το 1.500.000 παιδιών, θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ένωσαν τις φωνές τους μαζί με τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου και με τη φράση «Ποτέ ξανά» ευχήθηκαν έναν καλύτερο κόσμο, ειρηνικό. Στο τέλος διαβάστηκαν και τα ονόματα 67 παιδιών της Λάρισας, που χάθηκαν με το Ολοκαύτωμα και το τελετουργικό έκλεισε με σιγή ενός λεπτού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Αλέξης Μπατζανούλης, ο προϊστάμενος Β θμιας Εκπαίδευσης κ. Αθαν. Μαργαριτόπουλος, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Μώρις Μαγρίζος, ο πρόεδρος του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Κ. Ζέβλας, εκπαιδευτικοί και κοινό. Μετείχαν οι μαθητές:  Σπυράτου Λίνα [Γ3], στο ρόλο της Άννας Φρανκ, Μαγιάκου Ιωάννα, Μπακοδήμου Μαρίνα – Ηλιάνα, Μπέζα Ελευθερία, Μπότα Μαρία – Μερόπη, Ντούντα Ντανιέλα, Παπαρσένου Μελίνα, Ραΐλη Ελένη, Σιμοπούλου Ελένη [μαθητές του Α5], που ήταν η φωνή και η ψυχή της Άννας Φρανκ,  Αλέξανδρος Ιωαννίδης [Γ4], τραγούδι, Παλάσκα Σοφία [Γ3], τραγούδι, Ευάγγελος Παπαμανώλης [Γ3], τραγούδι και αρμόνιο και Παναγιώτης Παππάς [Α΄ τάξη 5ου Γενικού Λυκείου], βιολί. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι Δεληζώνα Ζωή – ΠΕ02, διευθύντρια, Γκουνέλα Ευαγγελία – ΠΕ02 και Παπαδοπούλου Νάντια – ΠΕ15, Υπεύθυνη του τμήματος Α5, τη μουσική επιμέλεια είχε η Τριανταφύλλου Βάϊα – ΠΕ16 και την αφίσα της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Αβραάμ Κοέν – ΠΕ04.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass