ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Αλλάζει το προφίλ των τουριστών...

* Αυστριακοί, Ελβετοί και Γάλλοι επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους στα παράλια του Δήμου Αγιάς

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2016 12:00

Πέρα από τους Πολωνούς, τους Τσέχους και τους Σέρβους που εδώ και χρόνια προτιμούν τα παράλια του Κισσάβου και φθάνουν στην περιοχή με οργανωμένα γκρουπ, φέτος όπως αναφέρουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τον χώρο του τουρισμού και της εστίασης, επέλεξαν την περιοχή τουρίστες άλλων χωρών.

Το μεγαλύτερο μέρος των Πολωνών διαμένει από την αρχή της σεζόν στο Κόκκινο Νερό αλλά και στο Στόμιο που παρουσιάζει φέτος αυξημένη τουριστική κίνηση.

Αλλά τι γίνεται με τις «νέες αφίξεις»; Το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους τουρίστες με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα κυρίως στην παραλία Παπακώστα. Πρόκειται για λίγους Γερμανούς, αλλά περισσότερους Αυστριακούς, Ελβετούς και Γάλλους. Μάλιστα αρκετοί Γάλλοι συνδυάζουν τις διακοπές τους στο Πήλιο με αυτές στα παράλια του Δήμου Αγιάς και δηλώνουν «ενθουσιασμένοι με το πράσινο που αγγίζει το γαλάζιο της θάλασσας».

Εξάλλου πρόκειται για οικονομικές διακοπές δίπλα στο κύμα. Σε μαγευτικές τοποθεσίες σχεδόν πάντα δίπλα στη θάλασσα μιας και η περιοχή του Πολυδενδρίου, του Αγιοκάμπου, της Σωτηρίτσας αλλά και των περισσότερων παραλιών της ακτογραμμής ενδείκνυται για τέτοιου είδους διακοπές. Ο ταξιδιώτης έρχεται έτσι σε επαφή με τη φύση, με την απόλυτη ελευθερία να επιλέξει τον χρόνο και τον προορισμό χωρίς δεσμεύσεις, να γνωρίσει τα τοπικά έθιμα, να συμμετάσχει στις γιορτές του τόπου και να γνωρίσει ανθρώπους.

Οι Ευρωπαίοι τουρίστες επιλέγοντας τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα έχουν τη δυνατότητα να πάνε παντού, ακόμα και σε περιοχές που δεν υπάρχει η παραμικρή τουριστική υποδομή και, φυσικά τους δίνεται η δυνατότητα για διακοπές με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Οι τουρίστες που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο διακοπών είναι κυρίως οικογένειες ή παρέες νέων ανθρώπων μεταξύ 25 και 40 ετών.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass