ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

Ο Δήμος Λαρισαίων σας ευχαριστεί...

* Από τους 1.900 Λαρισαίους που έλαβαν σχετική επιστολή οι 1.600 προχώρησαν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, ενώ σε 150 συμπολίτες, ο Δήμος έστειλε εκ νέου επιστολή μετά από καταγγελίες. * Μητρώο ιδιοκτητών συντάσσει ο Δήμος

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2016 12:15
Τον καθαρισμό εγκαταλελειμμένων ή αναξιοποίητων σπιτιών ζητά με επιστολές προς τους ιδιοκτήτες τους, ο Δήμος Λαρισαίων Τον καθαρισμό εγκαταλελειμμένων ή αναξιοποίητων σπιτιών ζητά με επιστολές προς τους ιδιοκτήτες τους, ο Δήμος Λαρισαίων

Θετικά έχει ανταποκριθεί η συντριπτική πλειοψηφία των Λαρισαίων στο αίτημα του Δήμου Λαρισαίων για τον καθαρισμό οικοπέδων και εγκαταλελειμμένων σπιτιών.

Όπως είναι γνωστό ο καθαρισμός, από χόρτα, σκουπίδια κ.λπ., των ιδιωτικών οικοπέδων αλλά και των σπιτιών αποτελεί αρμοδιότητα των ιδιοκτητών και όχι των δημοτικών υπηρεσιών.

Έτσι, τόσο για λόγους πυρασφάλειας όσο και για λόγους υγιεινής, ο Δήμος απέστειλε επιστολές στους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, ζητώντας τους επίσης να ενημερώσουν το αρμόδιο Τμήμα ότι το έπραξαν κιόλας.

Όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Ζαούτσος, «από τις 1.900 επιστολές που στείλαμε σε συμπολίτες, οι 1.600 μας απάντησαν θετικά ότι προχώρησαν σε καθαρισμό ενώ σε 150 περιπτώσεις, χρειάσθηκε να στείλουμε και δεύτερη επιστολή αφού έγινε νέα καταγγελία σε βάρος τους».

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιστολών αφορούν στην πόλη της Λάρισας, όπου δημιουργείται «μητρώο» οικοπέδων και ακινήτων προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο τα επόμενα χρόνια με τον άμεσο εντοπισμό των ιδιοκτητών, σε αντίθεση με τις Τοπικές Κοινότητες και ειδικότερα σε εκείνες όπου δεν υπάρχει κτηματολόγιο για να αντληθούν πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη.

Ο καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων, όπως και των δημοτικών άλλωστε, αναδεικνύεται σε μείζον θέμα την περίοδο της άνοιξης με αφορμή και τα αγριόχορτα. Ωστόσο, με αφορμή και τις διενέξεις γειτόνων, εξίσου σοβαρό είναι και το θέμα του καθαρισμού των εγκαταλελειμμένων ή αναξιοποίητων σπιτιών και των αυλών τους όπου η ευθύνη του καθαρισμού ανήκει αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες, αρκετοί εκ των οποίων δεν ζούνε σήμερα στη Λάρισα.

Με τη σύνταξη του σχετικού «μητρώου», το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων θα έχει στο μέλλον τη δυνατότητα της αμεσότερης παρέμβασης στους ιδιοκτήτες προκειμένου να προχωρήσουν στον καθαρισμό.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει κιόλας ότι θα επιτυγχάνονται και καλύτεροι χρόνοι, ειδικά στις περιπτώσεις όπου θα απαιτηθεί αλληλογραφία ή αυτοψία και από άλλες Υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις, μετά από καταγγελίες συμπολιτών, σε συνεννόηση με τον Δήμο Λαρισαίων χρειάσθηκε να επέμβει η Διεύθυνση Υγιεινής για να καθαρισθούν αυλές και σπίτια που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης ενώ μικρός αριθμός συμπολιτών, είτε καθυστερεί – είτε δεν συμμορφώνεται στις σχετικές αποφάσεις με αποτέλεσμα, γείτονες να καταφεύγουν στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στις εισαγγελικές αρχές.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οι 1.900 επιστολές που απέστειλε ο Δήμος Λαρισαίων, όπως διευκρινίζει ο κ. Ζαούτσος, αφορούσαν σε καθαρισμούς οικοπέδων και ακινήτων, «τόσο για λόγους πυρασφάλειας όσο και για λόγους υγιεινής».

Για να προσθέσει πως «οι περισσότεροι συμπολίτες έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, συνεργάζονται για το καλό όλων και τους ευχαριστούμε για αυτό. Στις περιπτώσεις ωστόσο όπου χρειάζεται να επέμβει και το Υγειονομικό, σημειώνονται κάποιες καθυστερήσεις ειδικά εκεί όπου δεν εντοπίζονται άμεσα οι ιδιοκτήτες. Ο Δήμος Λαρισαίων συντάσσει αρχείο, ένα μητρώο με στοιχεία από το Κτηματολόγιο, που θα διευκολύνει το έργο μας».

Για να καταλήξει ο κ. Ζαούτσος τονίζοντας ότι «έχουμε και καταγγελίες συμπολιτών για ορισμένες περιπτώσεις ακινήτων. Στο εσωτερικό των σπιτιών δεν έχουμε αρμοδιότητα να εισέλθουμε γι’ αυτό και παρεμβαίνουμε στους ιδιοκτήτες. Ένα από αυτά, είναι και ακίνητο στην οδό Γεωργιάδου όπου ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης, προχώρησε σε καθαρισμό, σφραγίζοντας παράλληλα την είσοδο. Τις επόμενες ωστόσο ημέρες, άγνωστοι μπήκαν ξανά στο σπίτι, παραβιάζοντας άλλη είσοδο...».

Να σημειωθεί τέλος ότι στις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, προβλέπεται η επιβολή οικονομικών προστίμων στους ιδιοκτήτες.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass