ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Αγορά της πλατείας ζητούν στα Μεσάγγαλα

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2016 10:45
Η πλατεία στα Μεσάγγαλα Η πλατεία στα Μεσάγγαλα

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Mια σημαντική κίνηση γίνεται σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου από την Ομάδα Πρωτοβουλίας για την απόκτηση του χώρου της πλατείας στο κέντρο των Μεσαγγάλων.

Πρόκειται για έναν χώρο τεσσάρων στρεμμάτων στο κέντρο του οικισμού των Μεσαγγάλων ο οποίος ανήκει σε ιδιώτη και ουσιαστικά σήμερα είναι μια πλατεία... ενοικιαζόμενη.

Στην περιοχή των Μεσαγγάλων χρόνια τώρα έχει τεθεί ως παλλαϊκό αίτημα η πλατεία αυτή να αγοραστεί και να δοθεί πλέον μόνιμα προς χρήση σ’ αυτή την οικολογικά πολύτιμη περιοχή. Η άτακτη και αρχικά αυθαίρετη δόμηση δημιούργησε ένα θέρετρο αρχικά υποβαθμισμένο, με πολλές και σπάνιες για τα γύρω θέρετρα δυνατότητες ωστόσο, αυτό που οραματίστηκαν ντόπιοι και ξένοι λάτρεις της περιοχής και προσπαθούν πλέον βάσει σχεδίου να το αναδείξουν.

Στην ενοικιαζόμενη πλατεία πολύς εθελοντισμός, αξιολογότατες δραστηριότητες και ιδέες, πολιτιστικά δρώμενα στήνονται και πραγματοποιούνται απ' το μηδέν προσφέροντας στους ξένους τουρίστες διασκέδαση και τοπικό χρώμα, αλλά και στους Έλληνες παραθεριστές και κατοίκους δωρεάν ψυχαγωγία και διασκέδαση, αλλά και καλλιέργεια, οικολογική εκπαίδευση και φυσικά κάποιο οικονομικό επιπλέον κέρδος, γιατί όλες αυτές οι εκδηλώσεις αναβαθμίζουν και την ποιότητα των τοπικών τουριστικών παροχών.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα από μια «αγορά» κατά το αρχαίο ελληνικό, ένα σημείο συνάντησης, το κλασικό σημείο συζήτησης, συνέλευσης, ζύμωσης και παρουσίασης των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων κάθε ελληνικού οικισμού παραδοσιακά. Δηλαδή σε μια πλατεία. Μια πλατεία μάλιστα στρωμένη με χαλίκια χωρίς άλλο διάκοσμο παρά κάποια αγριολούλουδα, μια εξέδρα για τις εκδηλώσεις και κάναδυό εκατοντάδες πλαστικές καρέκλες. Αυτά είναι όλα που διαθέτει, αλλά είναι αρκετά και εντελώς απαραίτητα, ώστε να μετατρέπεται το όνειρο σε πραγματικότητα.

Στην πλατεία αυτή βαράνε παραδοσιακά νταούλια και λαλούν κλαρίνα, ο κόσμος χορεύει, γεύεται και διασκεδάζει ανέξοδα, τα ντόπια προϊόντα προβάλλονται, οι τουρίστες γνωρίζουν ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι και σκέφτονται τι ωραία θα 'ταν να ξανάρθουν σ' ένα τόσο γνήσια ελληνικό, καθόλου ακριβό για διακοπές και απείρου φυσικού κάλλους τόπο (για όσους ξέρουν ή εκπαιδεύονται να κοιτούν σωστά και εφόσον αναδεικνύεται το ωραίο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο).

Φέτος δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με δωρεάν εργαστήρια (θεατρικά, κατασκευών, κινηματογραφικά κ.ά.) και παιχνίδια που προσέφεραν γνώση και περιβαλλοντική συνείδηση.

Σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, θα γίνει στην πλατεία συνέλευση όπου καλούνται να συμμετέχουν όλοι όσοι μπορούν και θέλουν να έχουν γνώμη και να βοηθήσουν στην επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος των Μεσαγγάλων και των προσπαθειών που γίνονται γι' αυτόν τον τόπο και τους κατοίκους του. Κι αυτό το πρόβλημα είναι η ίδια η πλατεία ούτως ώστε να καταστεί από ιδιωτικός δημοτικός, δημόσιος χώρος. Με άλλα λόγια η δυνατότητα χρήσης της πλατείας και η μελλοντική της ύπαρξη διακυβεύονται αν δεν αντιδράσουν οι πάντες που ενδιαφέρονται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass