ΠΩΣ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Ο δρόμος που την απομόνωνε, τώρα την ένωσε με την πόλη!

* ...Και από οδό-καρμανιόλα έγινε μια ασφαλής λεωφόρος * Βελτιωτικές προτάσεις αλλά και ενστάσεις για την έλλειψη χώρων στάθμευσης

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2016 12:00
Οι οδηγοί δεν έμαθαν ακόμη (!) πώς να κινούνται στον κυκλικό κόμβο, αδιαφορώντας για τα «στοπ»... Οι οδηγοί δεν έμαθαν ακόμη (!) πώς να κινούνται στον κυκλικό κόμβο, αδιαφορώντας για τα «στοπ»...

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Ένας δρόμος-καρμανιόλα έδωσε το τελευταίο διάστημα τη θέση του σε μια σύγχρονη και κατά πολύ ασφαλέστερη οδική αρτηρία. Ο λόγος για τη λεωφόρο Καραμανλή, την παλιά εθνική οδό που διασχίζει τη Λάρισα και που αναμορφωμένη παραδόθηκε πρόσφατα στην κυκλοφορία.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες στην περιοχή παρατηρούν πως επιτέλους αντιμετωπίζεται το χρόνιο πρόβλημα της επικινδυνότητας, καθώς έχει περιοριστεί η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και επιτεύχθηκε έτσι η ασφαλής κίνηση των κατοίκων της περιοχής. «Πρόκειται πια για έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο μέσα στην πόλη, σε ένα κομμάτι που έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα» αναφέρει στην «Ε» κάτοικος της περιοχής.

Πέραν των μόνιμων κατοίκων, τόσο οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όσο και οι καταναλωτές, μπορούν πλέον να κινούνται με ασφάλεια. «Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, μετά τις τράπεζες ήταν το πιο επικίνδυνο σε όλο το μήκος της λεωφόρου Καραμανλή», λέει ο Κώστας δείχνοντάς το, «τώρα πλέον διέρχονται όλοι με ασφάλεια».

Όπως και οι ηλικιωμένοι, καθώς από την πλευρά της Χαραυγής είναι και ο ιερός ναός της Του Θεού Σοφίας, που ειδικά τις Κυριακές τον επισκέπτονται πολλοί προκειμένου να εκκλησιαστούν. Δίπλα ακριβώς το πάρκο που καθημερινά βρίσκουν χώρο για παιχνίδι πολλά παιδιά, χώρος ο οποίος ήταν «απαγορευμένος» άμα το παιδί διέμενε από την πλευρά της Τούμπας.

Ο νέος δρόμος, είναι ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος δύο κατευθύνσεων και διπλής κυκλοφορίας, με παράπλευρους παράδρομους συνολικά δύο χιλιομέτρων, νησίδες, στηθαία ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμό, χώρους για να σταματούν τα αστικά λεωφορεία με ασφάλεια, ισόπεδες διαβάσεις πεζών με πεζοφάναρα.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη ενστάσεις και διατυπώνονται βελτιωτικές προτάσεις. «Ο δρόμος έγινε επιτέλους σύγχρονος, είχαμε δει πολλά αλλά θα δούμε ακόμα περισσότερα αν δεν μάθουν οι οδηγοί να σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Εισέρχονται στην κυκλική πορεία χωρίς να σταματά κανείς στο στοπ ή αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες», παρατηρεί εργαζόμενος σε επιχείρηση. «Δεν έχουν προβλεφθεί χώροι στάθμευσης στους παράδρομους» λένε επιχειρηματίες και διευκρινίζουν ότι «τέλος του μήνα που ο κόσμος έρχεται στις τράπεζες που βρίσκονται εδώ, αφήνει τα αυτοκίνητά του όπου βρει. Πάνω σε πεζοδρόμια, κλείνοντας άλλους, επικρατεί ένας χαμός και ίσως θα έπρεπε κάπως να διορθωθεί αυτή η κατάσταση».

Το βέβαιο είναι ότι η αναμόρφωση του συγκεκριμένου τμήματος της λεωφόρου Καραμανλή έβγαλε από την απομόνωση τη συνοικία της Τούμπας, καθώς της έδωσε ασφαλή διέξοδο προς το κέντρο της πόλης. Κι εκεί που ο δρόμος τη χώριζε από την πόλη τώρα την ενώνει.

Και βέβαια, εκκρεμεί η επέκταση του έργου, ένα χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού έχει εκσυγχρονιστεί. Περιμένουν και τα υπόλοιπα τμήματά του, πριν και μετά το αναμορφωθέν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass