ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Αντιδράσεις για το κλείσιμο της 61 Μ.Ε.

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2016 10:01

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Τη μετάβαση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων στην Αθήνα με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Αρη Καραχάλιο,  προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση που έχει ληφθεί από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές για κατάργηση και μεταφορά του στρατοπέδου της 61 Μ.Ε. στα Φάρσαλα, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων στην προχθεσινή συνεδρίασή του.

Ο κ. Αρης Καραχάλιος ενημέρωσε το σώμα ότι είναι δυσάρεστες οι εξελίξεις για την 61 Μ.Ε. που οδηγείται σε κλείσιμο μέχρι το τέλος του 2017, και ότι είχε επαφές με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Δημ. Βίτσα ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό κ. Πάνο Καμμένο που υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Κατόπιν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος αναφέρθηκε στο θέμα που αφορά στο κλείσιμο δύο κεντρικών καφέ της πόλης, λόγω μηνυτήριων αναφορών από το Α.Τ. Φαρσάλων.

Σύμφωνα με την απόφαση τα καταστήματα αυτά πρέπει να κλείσουν από τις 14 - 24 Αυγούστου, ημερομηνίες κατά τις οποίες πραγματοποιείται το "Παζάρι" των Φαρσάλων αλλά και εκδηλώσεις του "Πολιτιστικού Αυγούστου 2016". αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα καταστήματα αυτά να υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά, σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Ο δήμαρχος Φαρσάλων ανέφερε ότι πρότεινε στο Α.Τ. Φαρσάλων να μεταφερθούν οι ημερομηνίες κλεισίματος των καταστημάτων αυτών, όμως το Α.Τ. Φαρσάλων είναι αρνητικό στην πρόταση αυτή.

Μετά από αυτό συντάχθηκε πρόταση συμπαράστασης του Δ.Σ. προς τους 2 επιχειρηματίες και αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στο Α.Τ. Φαρσάλων για μεταφορά των ημερομηνιών κλεισίματος των καταστημάτων αυτών.

Στα εντός ημερησίας διάταξης θέματα αποφασίστηκε η πρόσληψη ενός τοπογράφου Π.Ε. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών, έγιναν αποδοχές ποσών 9.071,96 και 35.746,30 ευρώ από το ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού των κέντρων στήριξης ΡΟΜΑ και για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων αντίστοιχα.

Εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2016, συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή Αστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του Δήμου Φαρσάλων, εγκρίθηκαν αποφάσεις του Δ.Σ. του ΟΠΑΚΠΑ με θέματα "Εγκριση απολογισμού εσόδων - εξόδων οικ. έτους 2014, 2015 και αναμόρφωση προϋπολογισμού 2016", ενώ παρατάθηκε το ωράριο μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τις Παρασκευές και τα Σάββατα από τις 1 μ.μ. στις 2 μ.μ.

Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις άρδευσης έτους 2016 στις τοπικές κοινότητες Ζ. Πηγής, Νεράιδας, Υπέρειας και Διλόφου και παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας στάσιμου εμπορίου για καντίνα.

Ακόμη ψηφίστηκαν ομόφωνα 7 θέματα της τεχνικής υπηρεσίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass