ΕΝΑΣ 17ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, «ΝΟΥΜΕΡΟ»… 4.970 ΕΥΡΩ!

Μαγαζιά και χωριά γέμισαν με πλαστά χαρτονομίσματα

* Ο νεαρός που συνελήφθη στη Λάρισα, μετέφερε από την Αθήνα, «καλής ποιότητας» πλαστά χαρτονομίσματα προκειμένου να διατεθούν στην τοπική αγορά

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2016 8:30
Τα πλαστά χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή του 17χρονου Τα πλαστά χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή του 17χρονου

Τα πιο ακριβά παπούτσια φαίνεται πως… φορούσε ένας 17χρονος Ρομά που συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στη Λάρισα, έχοντας μόλις αφιχθεί από την Αθήνα. Αφού στους πάτους των παπουτσιών έκρυβε 4.970 ευρώ σε «καλής ποιότητας» πλαστά χαρτονομίσματα (κυρίως των 50 ευρώ) τυπωμένα μάλιστα σε ανάγλυφο χαρτί για να μην διακρίνονται εύκολα από τα αληθινά.

Τα χαρτονομίσματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση, θα διακινούνταν στην τοπική αγορά όταν ήδη στον νομό καταγράφονται αναρίθμητες εξαπατήσεις, επαγγελματιών από υποτιθέμενους πελάτες.

Είναι χαρακτηριστικό πως, πριν μερικούς μήνες, στα Φάρσαλα, στον Βόλο αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας εντοπίσθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε αρτοποιεία, οπωροπαντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και άλλα καταστήματα. Οι δράστες, που συνελήφθησαν στον Βόλο, απευθύνονταν σε καταστήματα όπου λόγω της καθημερινότητας δεν ελέγχονταν η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων και παριστάνοντας τους πελάτες, έδιναν 50ευρο για να αγοράσουν ψωμί ή καφέ για παράδειγμα.

Προϊόντα μικρής χρηματικής αξίας δηλαδή, αφού με τα ρέστα, οι δράστες στην πραγματικότητα έπαιρναν στα χέρια τους αληθινά χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 17χρονος, περασμένα μεσάνυχτα χθες, αφίχθη με λεωφορείο από την Αθήνα όπου και τον ανέμεναν ο 50χρονος πατέρας του και η 45χρονη μητέρα του, όλοι τους κάτοικοι Αθήνας.

Έτσι όταν επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητό τους, ελέγχθηκε σε μπλόκο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας επί της Γεωργιάδου για να οδηγηθούν στη συνέχεια στην ΕΛ.ΑΣ. και να συλληφθούν τελικά και οι τρεις για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Με τους αστυνομικούς, να διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι ο 17χρονος, στον πάτο του ενός παπουτσιού που φορούσε, έκρυβε 61χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και, στο δεύτερο παπούτσι, έκρυβε 38 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και ένα ακόμη χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Όλα τους βεβαίως πλαστά και μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, «καλής ποιότητας», αφού ήταν τυπωμένα σε ανάγλυφο χαρτί προκειμένου να εξαπατούνται ευκολότερα, οι λιγότερο παρατηρητικοί. Μάλιστα η σειρά των χαρτονομισμάτων, που βρέθηκαν στο ένα παπούτσι, έφερε τον ίδιο αριθμό, όπως τον ίδιο αριθμό - αλλά διαφορετικό από τα πρώτα χαρτονομίσματα – έφεραν και αυτά που βρέθηκαν στο δεύτερο παπούτσι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο 17χρονος μετέφερε τα χρήματα στη Λάρισα με σκοπό τη διάθεσή τους στην τοπική αγορά ενώ οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται σε Τύρναβο και Αθήνα.

ΕΛ.ΑΣ.

Για την ίδια υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν χθες «τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα, ένας 50χρονος, μία 45χρονη και ένας 17χρονος, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της παραχάραξης.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες, κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που επέβαιναν, κατελήφθησαν να κατέχουν συνολικά 100 πλαστά χαρτονομίσματα, με σκοπό να τα θέσουν σε κυκλοφορία ως γνήσια.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα πλαστά χαρτονομίσματα, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους».

ΦΑΡΣΑΛΑ

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο είχαν συλληφθεί στον Βόλο, ένας 25χρονος και ένας 40χρονος, οι οποίοι είχαν «προδοθεί» από τις σακούλες με ψώνια που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό τους.

Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί 15 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 877,6 ευρώ ως προερχόμενο από τις παράνομες συναλλαγές τους και, 16 πλαστικές σακούλες με διάφορα προϊόντα, τα οποία προμηθεύτηκαν χρησιμοποιώντας ισάριθμα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Από την τότε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είχε προκύψει πως, μόνο στα Φάρσαλα, είχαν εντοπισθεί οκτώ καταστηματάρχες (σ.σ. ιδιοκτήτες αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων) οι οποίοι έπεσαν θύματα των επιτήδειων που έκαναν τα ψώνια με χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και, με τα ρέστα, εισέπρατταν αληθινά χρήματα.

Σε εκείνη την περίπτωση τα πλαστά χαρτονομίσματα που χρησιμοποιούσαν για τις συναλλαγές τους, δεν ήταν παρά μια εξαιρετικής ποιότητας φωτοτυπία.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass