Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝΦΑΡΣΑΛΑ(Γραφείο «Ε»)

Μάγεψε τους Κύπριους, ξεναγήθηκε στο νησί

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2016 9:41

Αντιπροσωπεία του Δήμου Φαρσάλων με επικεφαλής τον δήμαρχο Άρη Καραχάλιο, συνοδεία της Δημοτικής Χορωδίας της πόλης, επισκέφθηκε στα τέλη Ιουλίου την Κύπρο, κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Λιβαδιών Λάρνακας.

Η μετάβαση πραγματοποιήθηκε προκειμένου η φαρσαλινή αντιπροσωπεία να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του τοπικού φεστιβάλ καλαθοπλεκτικής, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Δήμο Λιβαδιών με στόχο να αναδειχθεί μια παραδοσιακή δραστηριότητα που στήριξε, έως το πρόσφατο παρελθόν, την τοπική οικονομία και τώρα τείνει να εξαφανισθεί. Διοργανώνονται σεμινάρια και δίδονται υποτροφίες ώστε να παραμείνει ζωντανή και παραγωγική η συγκεκριμένη παράδοση.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαρσάλων έγινε θερμά δεκτή από αντιπροσωπεία του Δήμου Λιβαδιών, αρχικά στην Πάφο και εν συνεχεία στα Λιβάδια. Εκεί, επισκέφθηκε τον χώρο της έκθεσης, που περιελάμβανε εντυπωσιακά εκθέματα και ακολούθως, παρακολούθησε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τοπικούς χορούς και τραγούδια. Επισκέφθηκε αξιοθέατα της Λάρνακας, όπως ο ναός του Λαζάρου (κτίστηκε στη θέση όπου βρέθηκε ο τάφος του Λαζάρου), το μεσαιωνικό φρούριο - μουσείο και ο τεκές Χαλά Σουλτάν.
Επιπλέον, η δημοτική χορωδία Φαρσάλων έλαβε μέρος στο χορωδιακό φεστιβάλ Λιβαδιών, με ένα επιλεγμένο πρόγραμμα που περιλάμβανε και κυπριακά τραγούδια που ξεσήκωσαν το φιλόμουσο κοινό, το οποίο είχε πλημμυρίσει κυριολεκτικά τον χώρο της εκδήλωσης. Τη χορωδία διεύθυνε ο Κωνσταντίνος Μάτης και στο πιάνο συνόδευσε η Έφη Φαρμάκη.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο για την παρουσία στις εορταστικές εκδηλώσεις και απένειμε τιμητικές πλακέτες, τόσο στον ίδιο όσο και στον πρόεδρο της χορωδίας Γιάννη Μαλέτσικα.
Στην αντιφώνησή του ο Άρης Καραχάλιος ευχαρίστησε τόσο για την πρόσκληση όσο και τη φιλοξενία, εξήρε τα οφέλη τέτοιου είδους πολιτιστικών ανταλλαγών και ενημέρωσε το κοινό για τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται στα Φάρσαλα. Τέλος, προσέφερε στον δήμαρχο Λιβαδιών το καλαίσθητο λεύκωμα της πόλης μας, συνοδευόμενο από τον απαραίτητο φαρσαλινό χαλβά.
Η φαρσαλινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Λευκωσία, η οποία συνδυάζει, σήμερα, το ιστορικό παρελθόν με τη ζωηρή κίνηση της σύγχρονης πόλης. Η Λευκωσία παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα στον κόσμο. Πρώτος σταθμός υπήρξε ο τύμβος της Μακεδονίτισσας, τόπος κατάσπαρτος από τάφους επώνυμων και ανώνυμων παλικαριών, ένα μνημείο της υπέρτατης θυσίας. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστος φόρος τιμής στους αθάνατους ήρωες και οι δήμαρχοι κατέθεσαν στεφάνια. Επόμενος σταθμός τα Φυλακισμένα Μνήματα. Η θηριωδία των Άγγλων κατακτητών και η βάναυση συμπεριφορά τους αποτυπώνεται στις φυλακές αυτές. Αποδόθηκε ο πρέπων φόρος τιμής και κατατέθηκαν στεφάνια. Κατά την επιστροφή στα Λιβάδια έγινε στάση στο Ηρώο των πεσόντων της περιοχής και κατατέθηκαν και εκεί στεφάνια από τους δημάρχους Λιβαδιών και Φαρσάλων.
Οι Κύπριοι οικοδεσπότες οργάνωσαν επίσκεψη και στη μονή Κύκκου, στο όρος Τρόοδος.
Στην αποστολή του Δήμου Φαρσάλων εκτός του δημάρχου Άρη Καραχάλιου συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Κώστας Δερλός και η δημοτική σύμβουλος Κική Παναγιωτοπούλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass