ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Προβληματικός «κόμβος» ο Τύρναβος

* Οριστική λύση θα δώσει η νότια παράκαμψη

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2016 13:12
Καθημερινή εικόνα το μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους του Τυρνάβου. Η νότια παράκαμψη θα δώσει οριστική λύση Καθημερινή εικόνα το μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους του Τυρνάβου. Η νότια παράκαμψη θα δώσει οριστική λύση

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

«Μικρό χωριό αλλά κόμβος» έλεγε ο Βασίλης Λογοθετίδης το 1954 στην ελληνική ταινία «Ούτε γάτα ούτε ζημιά». Κι όμως η φράση αυτή έχει σημαντικές ομοιότητες με την πόλη του Τυρνάβου, αφού ο Τύρναβος είναι μεν μικρή πόλη, αλλά είναι και… κόμβος.

Και αυτό γιατί μπορεί μεν η εθνική οδός Λάρισας – Κοζάνης να έφυγε έξω από την πόλη εδώ και πολλά χρόνια μέσω Μελούνας, ωστόσο διέρχεται της πόλης του Τυρνάβου και μέσω των οδών Καραολή και Δημητρίου και Πολυτεχνείου η παλιά εθνική οδός η οποία έχει τεράστια κίνηση πέρα από τα Ι.Χ. αλλά και από μεγάλα φορτηγά, νταλίκες βυτιοφόρα, επικαθήμενα, λεωφορεία κ.λπ.

Η παλαιά εθνική οδός στο τμήμα του Τυρνάβου λειτουργεί και συνδετήρια οδός μεταξύ του ΠΑΘΕ και της εθνικής οδού Λάρισας - Τρικάλων – Ιωαννίνων, μέσω Γυρτώνης – Κουτσόχερου.

Βέβαια οι λιγοστοί άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου κάνουν ό,τι μπορούν ώστε ο δρόμος να παραμένει ανοιχτός από τα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Αλλά όταν ανταμώσουν αντίθετα δύο μεγάλα οχήματα επικρατεί κομφούζιο.

Χρειάζεται όμως και να «ενεργοποιηθεί» η συνείδηση του Τυρναβίτη πολίτη ο οποίος πρέπει να αφήνει το αυτοκίνητό του στους χώρους στάθμευσης.

Ενδεχομένως η διαγράμμιση των οδών Καραολή και Δημητρίου, Πολυτεχνείου ως εθνικός δρόμος να μετρίαζε το πρόβλημα. Για δε την τοποθέτηση κορυνών όπως έγινε επί δημαρχίας Σταύρου Δόβα , μάλλον είναι σκέψη προς αποφυγή διότι θεωρείται … «κόκινο πανί» με δεδομένη την έντονη αντίθεση των επαγγελματιών.

Οριστική λύση όμως θα δοθεί με την κατασκευή της νότιας παράκαμψης του Τυρνάβου, έργο που όλες οι κυβερνήσεις και όλες οι δημοτικές αρχές το υποσχέθηκαν αλλά παραμένει ακόμα στα χαρτιά. Και όπως δείχνουν τα πράγματα θα παραμείνει εκεί για πολλά χρόνια ακόμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass