ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΩΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Μεγάλη φωτιά στο Δαμάσι

* Κάηκε δασική και χορτολιβαδική έκταση - Έκκληση Π. Σαρχώση να μην καίνε καλαμιές και χόρτα

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2016 12:11
Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Π.Σαρχώσης με τον πρόεδρο του Δαμασίου κ. Γ. Τσανάκα με άνδρες της Π.Υ.Λ. στον χώρο της φωτιάς Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Π.Σαρχώσης με τον πρόεδρο του Δαμασίου κ. Γ. Τσανάκα με άνδρες της Π.Υ.Λ. στον χώρο της φωτιάς

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά χθες το βράδυ μεγάλη φωτιά η οποία ξέσπασε στην περιοχή Δαμασίου Τυρνάβου χθες στις 3.45 περίπου το απόγευμα. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας όπου στην περιοχή στάλθηκαν 15 οχήματα με 30 άνδρες, πεζοπόρο τμήμα με 25 άνδρες ενώ στην κατάσβεσή της συνέβαλαν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Καναντέρ». Επίσης ο Δήμος Τυρνάβου έστειλε μία υδροφόρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή Δαμασίου η φωτιά ξέφυγε από σιτοκαλαμιά και με τη βοήθεια του ανέμου επεκτάθηκε σε δασική και χορτολιβαδική έκταση καίγοντας κυρίως πουρνάρια, αρχικά στην περιοχή «Καλαμάκι» και στη συνέχεια στην περιοχή «Σκαλοσάρα».

Μιλώντας χθες βράδυ στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής κ. Αθανασίου, τον διοικητή κ. Ράπτη και όλα τα στελέχη για την άμεση επέμβασή τους ώστε να περιοριστεί και να σβηστεί η φωτιά. Χάρη στην άμεση αυτή επέμβαση η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε καλλιέργειες ή κτηνοτροφικές μονάδες. Επίσης ο κ. Σαρχώσης κάνει έκκληση στους δημότες να υπακούουν στις εκκλήσεις της Πυροσβεστικής και να μην καίνε σιτοκαλαμιές ή ξερά χόρτα γιατί υπάρχει κίνδυνος μια απλή εστία φωτιάς να μετατραπεί σε κόλαση.

Για τον καλύτερο συντονισμό της κατάσβεσης στον χώρο της φωτιάς έφτασαν άμεσα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αρχιπύραρχος Σεραφείμ Αθανασίου, ο διοικητής της Π.Υ.Λ. κ. Γιάννης Ράπτης, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δαμασίου κ. Γιώργος Τσανάκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass