ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ «ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΝ»

Αλτ, κρατάω... μπογιά

*Ένας 20χρονος Λαρισαίος, πήγε κόντρα στην τάση της εποχής των παιχνιδιών μέσω του διαδικτύου και έστησε ένα πραγματικό σκηνικό στην άκρη της πόλης

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2016 11:59

Του Κώστα Γκιάστα

Άλλοι στην ηλικία του βρίσκονται «κολλημένοι» σε μια οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή παίζοντας με τις ώρες διαδικτυακά παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τα όπλα. Αυτός ωστόσο επέλεξε να κάνει κάτι πιο… παραδοσιακό, πιο απτό που έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Έστησε ένα σκηνικό σε μια γωνιά της πόλης προσκαλώντας ανθρώπους όλων των ηλικιών, να φορέσουν προστατευτικά, μια αλλαξιά παλιά ρούχα και να πάρουν όχι τα όπλα αλλά μαρκαδόρους.

«Κύριο συστατικό είναι μόνο η καλή διάθεση» μας λέει ο Γιώργος Τσιαμαντάνης, καθώς μας υποδέχεται στον χώρο στο 3ο χλμ ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου, με σκοπό να μας ξεναγήσει «Εμείς απλά δίνουμε τον χώρο και τον εξοπλισμό με σκοπό ο κόσμος να περάσει όμορφα». Εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα μέσα στα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να φτιάξουν τα σενάριά τους και να διαγωνιστούν στο Paintball.

«Εγώ προσωπικά ασχολούμαι με το άθλημα από 13 ετών» συνεχίζει και μας κάνει να ρωτήσουμε, γιατί άθλημα; «Κι όμως είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα καθώς είχε γίνει συζήτηση να μπει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάποια στιγμή. Ξεκίνησα με την παρέα μου στον Βόλο παλιότερα και κόλλησα γιατί έχει πολλά καλά στοιχεία. Μου άρεσε και όταν μεγάλωσα είπα να κάνω κάτι που να μου αρέσει και να δίνω την ευκαιρία στον κόσμο να έρχεται και να περνάει καλά. Έφτιαξα κάτι που να το θέλω».

Όσον αφορά τώρα στο τι θα πρέπει να έχει κάποιος μαζί του: «Τίποτα άλλο από την όρεξη και λίγα παλιά ρούχα. Τα υπόλοιπα τα δίνουμε εμείς. Προστατευτικό εξοπλισμό και μαρκαδόρους του δίνουμε εμείς» ενώ για τους κανόνες ασφαλείας «Απαγορεύεται να βγάλει τη μάσκα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πρέπει να προστατευτούν τα μάτια καθώς η σφαίρα με το χρώμα έχει μεγάλη ταχύτητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο επιτρέπεται να παίξουν παιδιά από 13-16 με συνοδεία γονέων και από 16 ετών και πάνω μπορούν και μόνα τους.

«Το Paintball βασίζεται στο σενάριο. Ένα σενάριο είναι η μια ομάδα να εξουδετερώσει τους άλλους. Με ένα ή δύο μαρκαρίσματα ανά δέκα λεπτά το παιχνίδι που διαρκεί. Δύο λεπτά διάλειμμα και μετά ξανά παιχνίδι. Ανάλογα τι επιλέγει ο καθένας. Έχουμε εξοπλισμό έξω και καθαρίζονται και ξαναμπαίνουν».

Για την επίδραση που έχει στον κόσμο τονίζει, «Αρέσει στους περισσότερους καθώς έχει δράση και αγωνία. Βασίζεται στις προσωπικές ικανότητες» και συνεχίζει: «Επειδή κάποιοι γονείς πιστεύουν πως εθίζονται στα όπλα και στον πόλεμο με τέτοιου είδους δραστηριότητες θα πρέπει να ξέρουν πως το αντίθετο συμβαίνει εδώ καθώς σου δείχνει πόσο ευάλωτος είσαι. Ίσα - ίσα τα απωθεί από τέτοιες καταστάσεις. Ακόμα τους απομακρύνει από τους υπολογιστές όπου νομίζουν πως είναι υπερήρωες και ενώ στην πραγματικότητα το κάθε λάθος το πληρώνεις. Τέλος μην ξεχνάμε το ομαδικό πνεύμα αφού χρειάζεται συνεννόηση».

Σύμφωνα με τους λάτρεις της δραστηριότητας, η ιστορία του paintball ξεκινάει στις αρχές του 1970, όταν χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για τη σήμανση σε δέντρα και σε ζώα. Το 1981, δώδεκα φίλοι έπαιξαν το πρώτο παιχνίδι paintball αναψυχής και χρησιμοποίησαν τα βιομηχανικά πυροβόλα όπλα paintball από εταιρία χρωμάτων σε ένα πεδίο πάνω από 100 στρέμματα. Με τα χρόνια, το paintball αναψυχής έγινε πιο σύνθετο και δημοφιλές. Στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη γίνονταν τουρνουά προσφέροντας σπουδαία έπαθλα.

Σήμερα ωστόσο σύμφωνα με τον Γιώργο Τσιαμαντάνη «ο κόσμος δεν βγαίνει τόσο εύκολα από το σπίτι. Είναι όμως μια ευκαιρία για παρέες όλων των ηλικιών να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε πραγματικές συνθήκες. Όχι μόνο πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass