Η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας τιμά τον Κώστα Τσιάνο

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2016 9:23

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Ο γνωστός σκηνοθέτης – «ψυχή» του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Κώστας Τσιάνος θα τιμηθεί από τη Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας για την προσφορά του στον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου και όχι μόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η Λαογραφική - Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, που από το 1977 έως σήμερα έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στα πολιτιστικά «δρώμενα» της Ελασσόνας αλλά και της Θεσσαλίας, διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ «Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών» με τίτλο «…στου Ολύμπου την αυλή». Οι κύριες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Αυγούστου (Δευτέρα) – 1 Σεπτεμβρίου (Πέμπτη) στην Ελασσόνα, περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, μουσικά «δρώμενα», παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Mt Olympus – The Creation», και θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της «Πλατείας Λαού» που βρίσκεται απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας και την Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη».

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας υιοθετεί ένα νέο θεσμό. Την βράβευση, κάθε χρόνο, ενός ανθρώπου που έχει προσφέρει στον πολιτισμό και την παράδοση.

«Αισθανόμενοι την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους την αγάπη για τον πολιτισμό και την παράδοση, αποφασίσαμε να τιμήσουμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα σ’ αυτούς τους τομείς και να γίνουν οι φάροι για τις επόμενες γενιές, που θα φωτίσουν τον δρόμο για μια Ελλάδα γεμάτη πολιτισμό, παράδοση και αγάπη», τονίζεται χαρακτηριστικά στο σκεπτικό της σχετικής απόφασης.

Το πρώτο τιμώμενο πρόσωπο στο 4ο Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή», είναι ο κ. Κώστας Τσιάνος, σκηνοθέτης του Θεσσαλικού Θεάτρου, ο οποίος έχει διαγράψει τη δική του ξεχωριστή πορεία στα πολιτιστικά «δρώμενα» και έχει συμβάλει τα μέγιστα στη διατήρηση και ανάδειξη της πλούσιας παραδοσιακής μας κληρονομιάς.

Η βράβευση του κ. Τσιάνου θα γίνει την 3η μέρα του Φεστιβάλ, την ερχόμενη Τετάρτη 31 Αυγούστου, το βράδυ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass