ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ - ΔΕΛΕΡΙΩΝ

Κατέβασε νερό ο Ξηριάς στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2015 18:33 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:31

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Επικίνδυνος πάλι ο Τιταρήσιος ποταμός ή Ξηριάς σε όλο το μήκος μέχρι  την συμβολή με τον Πηνειό στα στενά τη Ροδιάς. Μετά και το περιστατικό όπου ένας αγρότης στην προσπάθειά του να διέλθει τη ράμπα  στο ποτάμι στον επαρχιακό δρόμο  Αμπελώνα – Δελερίων  παραβίασε τα απαγορευτικά του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου και του  και της Τ. Κ. Δελερίων   και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού, χωρίς ευτυχώς να πάθει τίποτα, η  Γενική  Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της  απαγόρευσε την κυκλοφορία στη συγκεκριμένη επαρχιακή οδό. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Λόγω αυξημένου όγκου υδάτων του Τιταρήσιου ποταμού, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 3ο χλμ Επ. Ο. Αμπελώνα – Δελερίων. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους».

Στο ίδιο επίπεδο και η ανακοίνωση  του αντριδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τυρναβου κ. Χρήστου Τσιόπα ο οποίος με δήλωσή του χθες το πρωί, στην «Ε»  πέρα από τον δρόμο Αμπελώνα - Δελερίων καλεί τους δημότες , ακόμα και εκείνους που διαθέτουν μεγάλα οχήματα, όπως τρακτέρ, να μην διέρχονται τον Τιταρήσιο από τις δύο ράμπες  στο ύψος της πόλης του Τυρνάβου, δηλαδή αυτή στο ύψος του τυροκομείου Ρίζου και αυτή  στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα.

 Η  επικίνδυνη άνοδος της στάθμης του νερού  στον Τιταρήσιο η οποία συνεχίζεται οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις  στους ορεινούς όγκους του Ολύμπου, των Αντιχασίων, του όρους Τίταρος των Καμβουνίων και των βουνών της Βερδικούσιας και της Ποταμιάς. Βουνά από τα οποία  συλλέγει το νερό που ρέει στην κοίτη του δεύτερου σε μήκος παραπόταμου του Πηνειού, μετά τον Ενιπέα.

Ο Τιταρήσιος πηγάζει κυρίως από το όρο Τίταρος  με υψόμετρο 1.839 μέτρα. Το ποτάμι έχει μήκος 56 χιλιόμετρα από τις πηγές του μέχρι  την συμβολή του με τον Πηνειό  στην περιοχή της Ροδιάς. Δέχεται τα νερά του Ελασσονίτη , αλλά και πολλών άλλων χειμάρρων οι οποίοι λόγω του μικρούς μήκους τους κατεβάζουν  ταχύτητα το νερό προς τον κάμπο του Τυρνάβου .

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass