ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Σύγχρονη… επιβίωση στο πάρκο Αλκαζάρ

* Ξεκινά την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου το 5ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Διαβίωσης

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2016 12:00

Στροφή των καταναλωτών προς τα βιολογικά προϊόντα, την ολιστική ιατρική και γενικότερα προς τον εναλλακτικό τρόπο ζωής παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

«Όλα όσα κάποτε μας φάνταζαν ως πολυτέλεια σήμερα εξαιτίας του άγχους που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε καθημερινή βάση τα βλέπουμε ως σωτήρια», δηλώνει στην «Ε» η υπεύθυνη επικοινωνίας του 5ου Φεστιβάλ Σύγχρονης Διαβίωσης Χαρά Σαμαρά που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Αλκαζάρ από μεθαύριο Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Ο τίτλος του φεστιβάλ άμεσος «Σύγχρονη Διαβίωση» και η κ. Σαμαρά σπεύδει να εξηγήσει ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ το οποίο θα παρουσιάσει μέσα από τις δράσεις του, τη δημιουργία της ένωσης της εναλλακτικής ιατρικής και με την κλασική ιατρική, τη σύνδεσή τους με τον αθλητισμό, τη διατροφή, τη διασκέδαση της ψυχής. «Θα παρουσιάσουμε την αντιμετώπιση του ανθρώπου γενικότερα. Θα δείξουμε πώς μπορούμε στη σύγχρονη ζωή μας να προμηθευόμαστε τα τρόφιμα απευθείας από τον παραγωγό είτε πρόκειται για συμβατικά είτε για βιολογικά προϊόντα, μια διατροφή δηλαδή με αγνά υλικά. Γυρίζοντας κάποια χρόνια πίσω. Παράλληλα, όμως θα ασχοληθούμε και με τον ψυχολογικό τομέα. Με τη διασκέδαση, την ψυχαγωγία της ψυχής», αναφέρει.

Μάλιστα με αρκετή δόση χιούμορ η υπεύθυνη επικοινωνίας του Φεστιβάλ δε διστάζει να το χαρακτηρίσει και ως φεστιβάλ «σύγχρονης επιβίωσης» αντί για το διαβίωσης εξηγώντας ότι «ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το στρες, η καθημερινότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κυρίως της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε μας οδηγεί στην αναζήτηση λύσεων. Λύσεις οι οποίες προσφέρουν έναν εναλλακτικό τρόπο διαβίωσης προκειμένου να επιβιώσουμε».

Στη Λάρισα το φεστιβάλ διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά και αυτό που εισπράττουν οι διοργανωτές είναι ότι ο κόσμος που το επισκέπτεται είναι στην πλειοψηφία του ενημερωμένος. «Οι περισσότεροι γνωρίζουν από πριν είτε για τις εναλλακτικές μορφές της ιατρικής, είτε για τα βιολογικά τρόφιμα ακολουθούν έναν τέτοιο τρόπο ζωής και έρχονται στο φεστιβάλ προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τους ειδικούς που υπάρχουν στην πόλη τους. Συγχρόνως είναι και εκείνοι που θα έρθουν από περιέργεια, είτε γιατί βρήκαν ενδιαφέρουσα μια δράση. Το θετικό σε αυτούς τους επισκέπτες είναι πως είναι δεκτικοί απέναντι σε αυτά που θα δουν και θα δοκιμάσουν. Στις αλλαγές που τους προτείνουμε για τη ζωή τους», υπογραμμίζει η Χαρά Σαμαρά.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν δράσεις και βιωματικά σεμινάρια. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με θεματικές ενότητες που σύμφωνα με τους διοργανωτές καλύπτουν και τις πιο απαιτητικές προσδοκίες.

Είναι μια μορφή συλλογικής κοινωνικής έκφρασης που στόχο έχει να πλουτίσει τον επισκέπτη με πληροφορίες για μια υγιή αντιμετώπιση της καθημερινότητας μέσα από ένα τριήμερο ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

Για το φεστιβάλ, στο πάρκο Αλκαζάρ διαμορφώθηκαν σημεία παρουσιάσεων, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και σεμινάρια. Επίσης, εκθεσιακοί χώροι και σημεία για παρουσιάσεις αθλημάτων και διαδραστικών αθλητικών δρώμενων. Υπαίθρια σκηνή για καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά δρώμενα. Στέκι εφήβων και νέων, καθώς και χώρος παιδιών με δράσεις παιχνιδιού και εκπαίδευσης.

Ιατρική, ομοιοπαθητική, αθλητισμός, μουσική, περιβάλλον, διατροφή, ψυχολογία, κβαντική βιοανάδραση, βοτανοθεραπεία, βελονισμός, ρεφλεξολογία, ενεργειακή αυτονομία, τέχνη, εικαστικά, χειροποίητες δημιουργίες, εκλεκτά τρόφιμα και πολλά άλλα θα βρίσκονται στο πάρκο του Αλκαζάρ προκειμένου να μυήσουν τους Λαρισαίους σε έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass