ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Τ.Ο. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ομιλία για τη Μικρασιατική Καταστροφή στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2016 7:34

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τ.Ο. Φαρσάλων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή για ομιλία που πραγματοποίησε στα γραφεία της.

Συγκεκριμένα αυτήν αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής και της ανείπωτης τραγωδίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 1922 η Τ.Ο.Φαρσάλων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε ομιλία στα γραφεία της με σκοπό τα ιστορικά γεγονότα της τραγικής εκείνης εποχής να γίνουν γνωστά και στις νεότερες γενεές Ελλήνων. Την ομιλία πραγματοποίησε η κ. Μαρία Μπίλλη η οποία αναφέρθηκε ενδελεχώς στο Μικρασιατικό τραύμα της Νεώτερης Ελλάδος με κορυφαία σκηνή του δράματος τον πυρπολισμό της Σμύρνης, τη σφαγή των κατοίκων της από τα αιμοδιψή άτακτα στρατεύματα του Κεμάλ, σφαγέα του Ελληνισμού και τον τελικό εξανδραποδισμό των κατοίκων της καθώς και των υπολοίπων κατοίκων του συνόλου των ελληνικών κοινοτήτων της προαιώνιας Ελληνικής Γης της Ιωνίας εκεί όπου έλαμπε το Φως του Λεύκιου Απόλλωνα κατά την αρχαιότητα, εκεί όπου δίδαξε τον Σωτήριο Λόγο του Χριστιανισμού ο Απόστολος των Ελλήνων Παύλος.

Είχε προηγηθεί η κατάρρευση του μικρασιατικού μετώπου που οδήγησε σε οδυνηρή, στρατιωτική ήττα τον Ελληνικό στρατό, η προδοσία των Συμμαχικών δυνάμεων της Αντάντ και η απάθειά τους στις τουρκικές βιαιοπραγίες και ωμότητες εις βάρος του ελληνικού άμαχου πληθυσμού η οποία έχει καταγραφεί στις ιστορικές πηγές της εποχής.

Εν μέσω ολέθρου και συμφοράς ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε εις τα παράλια αποδεκατισμένος και απογοητευμένος από τους συμμάχους και τους μοιραίους πολιτικούς της μητέρας Ελλάδος ενώ την ίδια ώρα έμελλε να ολοκληρωθεί η σφαγή και το δράμα των Ελλήνων στην προκυμαία της Σμύρνης ''υπό τα φώτα των προβολέων των Ευρωπαϊκών πολεμικών πλοίων '' και ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου από τον μουσουλμανικό όχλο.

Ο πανάρχαιος Ελληνισμός της Μικράς Ασίας ξεριζώθηκε. Η τουρκική θηριωδία περιγράφεται από τα αστικά κόμματα της Μεταπολίτευσης ως ''συνωστισμός'', οι ποταμοί αίματος ως η αποτυχία της Μεγάλης Ιδέας και η έναρξη της ελληνοτουρκικής φιλίας αλλά η πληγή των Ελλήνων συνεχίζει να αιμορραγεί στην Κύπρο μας και έχει χαραχτεί στο συλλογικό ασυνείδητο της Φυλής μας. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή μάχεται ενάντια στη Λήθη που μας επιβάλλουν οι εχθροί του Έθνους και υπέρ της διατήρησης

της Ιστορικής Μνήμης που διασφαλίζει την συνέχεια του Ελληνικού Έθνους εις το διηνεκές.Σε μία εποχή κρίσιμη για τα δίκαια της Πατρίδας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass