ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Μπαίνει εργολάβος στην οδό Βόλου

* Η ΔΕΥΑΛ συντάσσει μελέτη για την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, έργο που θα δημοπρατηθεί εντός του 2016

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2016 12:53
Ξεκινούν στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν σε 4 μήνες τα έργα της ΔΕΥΑΛ στην οδό Βόλου Ξεκινούν στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν σε 4 μήνες τα έργα της ΔΕΥΑΛ στην οδό Βόλου

Εργολάβος εγκαθίσταται, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στην οδό Βόλου προκειμένου να αντικαταστήσει το παλαιό δίκτυο ύδρευσης. Το έργο ξεκινά εσκεμμένα αυτό τον μήνα, περίοδος που επιλέχθηκε για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των οδηγών αφού τη θερινή περίοδο στη συγκεκριμένη οδό καταγράφεται αυξημένη κίνηση προς τα παράλια του νομού.

Οδηγοί και κάτοικοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή και να δείξουν κατανόηση για το επόμενο τετράμηνο καθώς κρίνεται αναγκαίο το έργο της αντικατάστασης του παλαιού δίκτυο αμιάντου. Άλλωστε η επιβάρυνση από την εκτέλεση των εργασιών θα αφορά μόνο στην κυκλοφορία καθώς δεν θα γίνει διακοπή της παροχής στην υδροδότηση.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ, όπως έχει αποφασίσει η δημοτική αρχή και ήδη συμβαίνει σε συνοικίες της Λάρισας, έργα που ολοκληρώνονται με ασφαλτόστρωση του συνόλου των οδών αντιμετωπίζοντας παράλληλα το πρόβλημα του κακοσυντηρημένου οδικού δικτύου.

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως διευκρινίζει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, η ΔΕΥΑΛ συντάσσει παράλληλα μελέτη για την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου. Μελέτη που θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος Σεπτεμβρίου από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ και θα δημοπρατηθεί έως το τέλος του έτους.

ΒΟΛΟΥ

Η σύμβαση κατασκευής του έργου («Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης οδού Βόλου») υπογράφθηκε στις 22 Αυγούστου μεταξύ του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ Θεόδωρου Καφφέ και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας (Δημ. Παναγιωτακόπουλου ΕΔΕ).

Το έργο έχει προϋπολογισμό 463.000 ευρώ και οι εργασίες κατασκευής προβλέπεται να ξεκινήσουν περί τις 22 Σεπτεμβρίου. Η περιοχή εργασιών αφορά στο τμήμα της οδού Βόλου που βρίσκεται στον αστικό ιστό, δηλαδή από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Άρη Δικταίου όπου ξεκινά η διαχωριστική νησίδα, στο ύψος κέντρου διασκέδασης.

Όπως τονίζει ο κ. Καφφές, ζητώντας προκαταβολικά «την κατανόηση των οδηγών», «το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ».

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου σημειώνεται ότι «οι αγωγοί ύδρευσης της οδού Βόλου θα αντικατασταθούν από αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς διατομών Φ90 και Φ160 και ονομαστικής πίεσης 16 ατμοσφαιρών. Ένα τμήμα όπου θα κατασκευαστεί αγωγός διατομής Φ200, θα είναι από ελατό χυτοσίδηρο.

Όπου απαιτείται θα τοποθετηθούν δικλείδες (βάνες) συρταρωτές, ελαστικής έμφραξης ονομαστικής πίεσης 16 ατμοσφαιρών, για τη σωστή λειτουργία του δικτύου. Ταυτόχρονα θα κατασκευστούν νέες παροχές ύδρευσης με αγωγούς από πολυαιθυλένιο διατομής Φ50, στα νέα δίκτυα.

Τα παλαιά δίκτυα θα καταργηθούν και θα απομονωθούν. Οι αγωγοί θα κατασκευαστούν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην υδροδότηση των κτιρίων. Εφόσον απαιτηθεί θα κατασκευαστεί ορατό δίκτυο, για την προσωρινή υδροδότηση των κτιρίων, μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο δίκτυο. Συνολικά θα κατασκευαστούν 2.650 μ. αγωγών πολυαιθυλενίου και 280 μ. αγωγών από ελατό χυτοσίδηρο».

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο κ. Καλογιάννης ζήτησε επίσης να επεκταθούν τα έργα αντικατάστασης παλαιών δικτύων ύδρευσης και στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου. Έτσι η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ ολοκληρώνει εντός του Σεπτεμβρίου τη μελέτη αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης στη συνοικία Αγ. Γεωργίου ενώ με βάση τον σημερινό προγραμματισμό το έργο θα δημοπρατηθεί κιόλας εντός του 2016. Έργο που θα προβλέπει και την ολική αποκατάσταση (ασφαλτόστρωση) των οδών.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχα έργα της ΔΕΥΑΛ βρίσκονται σε εξέλιξη η ολοκληρώθηκαν και σε άλλες συνοικίες, όπως για παράδειγμα, η Χαραυγή, οι Αγ. Σαράντα κ.ά. Με τη διευκρίνιση ότι από τη ΔΕΥΑΛ, ειδικά για τις συνοικίες, επιλέχθηκε η πρακτική της υλοποίησης των έργων σε δύο φάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόσθετη ταλαιπωρία των κατοίκων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass