ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΛΑΡΙΣΑΣ

Διδάσκουν την αλληλεγγύη στην πράξη!

* Πάνω από 65 παιδιά ζήτησαν στήριξη στα μαθήματά τους και οι αιτήσεις συνεχίζονται…

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2016 11:45

Της Λένας Κισσάβου

Καθηγητές διδάσκουν εθελοντικά μαθητές, που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επί πληρωμή φροντιστηριακά μαθήματα, για επιπλέον διδακτική στήριξη στην ύλη του σχολείου τους.

Γονείς και μαθητές στηρίζουν αντίστοιχα άλλους μαθητές, προσφέροντας τα βοηθήματά τους για την ύλη της σχολικής χρονιάς. Φροντιστήρια της Λάρισας στηρίζουν με προσφορά συγγραμμάτων και ασκήσεων, κοινωνικά φροντιστήρια της πόλης, στηρίζοντας το έργο τους και δείχνοντας αν μη τι άλλο, ότι σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα, αλλά μόνο το καλό των μαθητών.

Όλοι μαζί διδάσκουν την αλληλεγγύη στην πράξη και όλα αυτά υλοποιούνται στο Κοινωνικό φροντιστήριο των "Ενεργών Πολιτών" Λάρισας, μια κοινωνική ομάδα, που οργανώνει και φέτος τη στήριξη των παιδιών οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, προσφέροντας δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα γυμνασίου και λυκείου.

Τα μαθήματα προβλέπεται να ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου, οι εγγραφές ενδιαφερομένων μαθητών να συμμετέχουν στα τμήματά τους συνεχίζονται, ήδη υπάρχουν είκοσι τρείς εθελοντές καθηγητές να διδάξουν, ενώ προσκαλούνται κι όσοι άλλοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, να στηρίξουν το κοινωνικό φροντιστήριο, σε διάφορα μαθήματα, να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο οργάνωσης του κοινωνικού φροντιστηρίου των "Ενεργών Πολιτών", κ. Γιάννη Νταλώση: «Όταν η θέληση για μάθηση των παιδιών υποστηρίζεται από την εθελοντική διάθεση αλληλεγγύης, τότε καμία οικονομική δυσκολία δεν μπορεί να εμποδίσει τα παιδιά να κάνουν το όραμα τους πράξη.

Λαμπρό παράδειγμα είναι τα παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες, που δέχονται τη διδακτική υποστήριξη εθελοντών καθηγητών στη Στέγη των "Ενεργών Πολιτών" Λάρισας, και που φέτος πέρασαν σε σχολές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας.

Από τους τρεις μαθητές της Γ’ Λυκείου που συμμετείχαν φέτος στα τμήματα Διδακτικής Στήριξης Μαθητών των "Ενεργών Πολιτών" Λάρισας, οι δύο πέρασαν σε ΑΕΙ, καθώς επίσης επιτυχία σημείωσε και μία μαθήτρια που συμμετείχε στα τμήματα υποστήριξης την περσινή χρονιά!

Τα Τμήματα Διδακτικής Στήριξης Μαθητών λειτουργούν στη Στέγη των "Ενεργών Πολιτών" Λάρισας (στη συμβολή των οδών Παναγούλη και Μανδηλαρά) από το 2014.

Τη χρονιά που πέρασε 2015-16, τα μαθήματα παρακολούθησαν 65 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τα μαθήματα διδάσκουν σε εντελώς εθελοντική βάση 23 καθηγητές, που υπερβάλλουν εαυτόν.

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας θα συνεχίσουν και φέτος να στηρίζουν παιδιά οικονομικά ανήμπορων οικογενειών, προσπαθώντας να βοηθήσουν όσο μπορούν, ώστε να έχουν όλοι ίσιες ευκαιρίες στην εκπαίδευση».

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις μεσημεριανές ώρες (3.30 -9 μ.μ.) και κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες.

Τα περισσότερα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα, είναι των οικογενειών που στηρίζουν οι Ενεργοί Πολίτες, ενώ πέρυσι στα τμήματα εντάχθηκαν και τριάντα παιδιά που στηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων.

Οι μαθητές των εν λόγω τμημάτων, μπορούν να χρησιμοποιούν τα σχολικά βοηθήματα που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη των "Ενεργών Πολιτών" και τα οποία έχουν προσφέρει μαθητές και γονείς.

Προσεχώς μάλιστα προγραμματίζεται δράση συλλογής σχολικών βοηθημάτων στη «Στέγη Αλληλεγγύης» στη Λάρισα, για όσους πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν, αντί να τα πετάξουν για ανακύκλωση, προκειμένου έτσι να βοηθήσουν παιδιά αδύνατων οικονομικά οικογενειών.

Επίσης για τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου, γίνεται δεκτή και γραφική ύλη, η οποία προσφέρεται στους μαθητές του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass