ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αναγκαία η εξομοίωση τριτέκνων - πολυτέκνων

* Περιμένουν δέσμευση από τον πρωθυπουργό

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2016 10:51
Από την επίσκεψη των τριτέκνων στη Βουλή Από την επίσκεψη των τριτέκνων στη Βουλή

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος με σκοπό να απαιτήσουν την πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους.

Στην Αθήνα υπήρξαν διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με την κ. Καραμήτσιου, ειδική σύμβουλο του υπουργείου Εργασίας. Επίσης έγινε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κ. Νίκο Καρανίκα, καθώς και με στελέχη του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. και συγκεκριμένα με τον κ. Αθανάσιο Παπαχριστόπουλο αρμόδιο για την κοινωνική πολιτική.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος δεσμεύτηκε ότι οι ΑΝΕΛ θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την πλήρη εξομοίωση τριτέκνων πολυτέκνων και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα που είναι το δημογραφικό.

Η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος χτυπά του καμπανάκι για το δημογραφικό. Όπως δηλώνουν τα μέλη της Ομοσπονδίας: «το Μνημόνιο, τα σκληρά οικονομικά μέτρα και την αδιαφορία της κυβέρνησης οδηγούν κυριολεκτικά σε γενοκτονία των Ελλήνων».

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που καταθέτουν οι τρίτεκνοι: «Οι γεννήσεις μειώθηκαν το 2015 κατά 80.000. Ο δείκτης γέννησης είναι κάτω από ένα παιδί. Η δε Επιτροπή της Ρώμης σημειώνει σε έκθεσή της ότι εάν δεν αλλάξει κάτι στο δημογραφικό η Ευρώπη θα υποστεί μείωση πληθυσμού σε επικίνδυνο επίπεδο.

Η Ελλάδα σε 30 χρόνια θα έχει πληθυσμό 15.000.000, ενώ από αυτούς οι Έλληνες θα είναι μόλις 2.000.000.

Παραθέτοντας τα παραπάνω στοιχεία, ο πρόεδρος Τριτέκνων Τυρνάβου και Περιχώρων και ταμίας στην Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιάννης Χατζημίχος σημειώνει: «Πώς μπορεί η κυβέρνηση και κοιμάται ήσυχη ενώ γνωρίζει τα συγκεκριμένα αρνητικά στοιχεία για τη χώρα; Κάνουμε έκκληση στον πρωθυπουργό για πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους και περιμένουμε στις εξαγγελίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το θέμα αυτό να είναι πρώτο θέμα από τον πρωθυπουργό διότι η Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες δεν υφίσταται».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Σταύρο Πουρτουλίδη.

Τέλος, ο κ. Χατζημίχος ενημερώνει τα μέλη ότι μετά από πιέσεις σε ό,τι αφορά στην επισιτιστική βοήθεια, στα οπωροκηπευτικά το εκκαθαριστικό με τρία προστατευόμενα μέλη από 7.200 ευρώ αύξησε στα 14.400 ευρώ. Καλούνται οι τρίτεκνες οικογένειες να ενημερωθούν από τους συλλόγους και να κάνουν τις δέουσες ενέργειες ώστε να μπορούν να παραλάβουν οπωροκηπευτικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass