ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΙΕΚ "ΑΚΜΗ"

Αέρας ευρωπαϊκής εκπαίδευσης στη Λάρισα

* Κ. Ροδόπουλος: «Είμαστε παντού για να είμαστε δίπλα σας…» * Ν. Χατζηνικολάου «Ηγετική επένδυση αντάξια του κύρους του…» * Πέντε υποτροφίες σπουδών σε συλλόγους της πόλης

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2016 11:30

Της Λένας Κισσάβου

Το διεθνώς αναγνωρισμένο για το εκπαιδευτικό του έργο ΙΕΚ "ΑΚΜΗ", το μεγαλύτερο ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Ελλάδας-βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας- στο πλαίσιο της ηγετικής του πορείας στη χώρα μας, δημιούργησε και στη Λάρισα έναν υπερσύγχρονο πυρήνα παιδείας, με υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες, σε αναπτυσσόμενους επαγγελματικούς τομείς, στο 6ο χλμ. Λάρισας-Νίκαιας.

Οι πύλες των εγκαταστάσεων του γνωστού εκπαιδευτικού ομίλου άνοιξαν χθες στη Λάρισα, παρουσία πλήθους κόσμου, που έσπευσε να γνωρίσει μία από τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μονάδες επαγγελματικής κατάρτισης στη χώρα, που κατασκευάστηκε βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών για να προσφέρει αντίστοιχα άριστη εκπαίδευση στους νέους, που θα επενδύσουν σε αυτό το μέλλον τους (είναι πρώτο στην επαγγελματική αποκατάσταση αποφοίτων με ποσοστό 93%).

Η απόφαση του Ομίλου να δημιουργήσει μια εκπαιδευτική στέγη στη Θεσσαλία, εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του και της πολιτικής του να κάνει προσβάσιμη την ποιοτική και υψηλού επιπέδου παιδεία σε κάθε νέο στη χώρα, ένα όραμα που κατέθεσε σε δήλωσή του χθες, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των εγκαταστάσεων του ΙΕΚ, ο πρόεδρος του Ομίλου «ΑΚΜΗ» κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, υποστηρίζοντας "Είμαστε παντού για να είμαστε δίπλα σας".

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με αγιασμό από τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και ακολούθως τον λόγο πήρε ο εκδότης δημοσιογράφος κ. Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος και συντόνισε την εκδήλωση.

Ο κ. Χατζηνικολάου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: "Ο εκπαιδευτικός φορέας «ΑΚΜΗ», που εδώ και χρόνια επενδύει στην εκπαίδευση. με ιδία κεφάλαια, έχει προσδώσει ευρωπαϊκό αέρα υπεροχής και αναβάθμισε την ελληνική παιδεία, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη. Η επένδυσή του στη Λάρισα είναι αντάξια του κύρους του…".

Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Κων. Ροδόπουλος, αφού ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν τόνισε πως: "Οραμά μας είναι να στηρίξουμε την εκπαίδευση και την ελληνική οικονομία καθώς πιστεύουμε ότι ο τόπος μας θα ανακάμψει. Αγαπάμε την πατρίδα μας και αυτό που κάνουμε και επιθυμούμε είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερους νέους της χώρας μας να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της εκπαίδευσης…".

Τα εύσημα για τις νέες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» στη Λάρισα, έδωσε ο πρόεδρος στον γιο του, σύμβουλο διοίκησης του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ», κ. Βαγγέλη Ροδόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε ότι: " Επιθυμούσαμε καιρό να έρθουμε στη Θεσσαλία, αλλά αναζητούσαμε τον κατάλληλο χώρο που να πληροί ευρωπαϊκές προδιαγραφές και να καλύπτει τις απαιτήσεις μας στις εκπαιδευτικές μας ανάγκες. …Αυτό που δημιουργήσαμε στη Λάρισα, είναι ένα έργο υπερσύγχρονο, μοναδικό στη χώρα".

Τη σημαντικότητα λειτουργίας του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» στη Θεσσαλία επισήμανε σε χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δηλώνοντας μεταξύ άλλων: "Είναι σημαντικό να επενδύει στον τόπο μας ένας εκπαιδευτικός οργανισμός με διεθνή αναγνώριση και σημαντικό οι νέοι να έχουν κοντά τους έναν τόσο υψηλού επιπέδου οργανισμό όπως η «ΑΚΜΗ»… Είναι σημαντικό τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σήμερα να έχουν σύγχρονα συστήματα σπουδών με προσανατολισμό στην αγορά εργασίας…" καταλήγοντας ότι: "Η παιδεία είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες για να βγει η χώρα μας από τον οικονομική κρίση…".

Τέλος, την επένδυση του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» στην εκπαίδευση των νέων της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, επαίνεσε σε χαιρετισμό του και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) κ. Αχιλλέας Ντραβέλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα «Ζητούμενο για την επιχειρηματική κοινότητα θα ήταν η διασύνδεσή της με την εκπαίδευση στο πλαίσιο της εργασίας εκπαίδευσης, καθώς και η εκπαιδευτική ανάδειξη και επαγγελματική αποκατάσταση επαγγελματιών και επαγγελμάτων, που θα ήταν απαραίτητα για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. Για να νικήσουμε το τέρας της ανεργίας χρειαζόμαστε μορφωμένους και εμπνευσμένους επιστήμονες .

Βασική προϋπόθεση για την ανατροπή ενός παρωχημένου εκπαιδευτικού -παραγωγικού μοντέλου είναι η εγκαθίδρυση της ευρύτερης κοινωνικής παιδείας που μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες…

Χωρίς σοβαρή αλλαγή του εκπαιδευτικού μοντέλου δεν διασφαλίζει κανείς την ανάπτυξη.

Η παρουσία του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» αποτελεί ελπίδα για καλύτερη εκπαίδευση στον τόπο μας".

Κατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γευστικές δημιουργίες από τον Φαρσαλινό μετρ του είδους κ. Γιάννη Μπαξεβάνη και το πολυβραβευμένο τμήμα γαστρονομίας του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθαν. Νασιακόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημ. Τάχος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιάννης Μακρυγιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος κ.ά. ενώ συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο βουλευτής ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Στο πλαίσιο του έργου κοινωνικής ευθύνης του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ», χθες, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, προσφέρθηκαν πέντε υποτροφίες σπουδών σε νέους, και αναλυτικότερα σε παιδιά μελών των Συλλόγων Πολυτέκνων Λάρισας, Τριτέκνων Λάρισας και Μονογονεϊκών Οικογενειών Λάρισας, καθώς και σε δύο αθλητές της ΠΑΕ ΑΕΛ.

ΟΙ 14 ΤΟΜΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

1.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ:

Ειδικότητες: ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΜΗΧ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ.MARKETING. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ.

2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ:

Ειδικότητες: ΔΙΚΤΥΑ. ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (WEB-ΙΣΤ-ΠΑΙΧ).

3. ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Ειδικότητες: ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

4. ΥΓΕΙΑ:

Ειδικότητες: ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ. ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ. ΦΑΡΜΑΚΑ.

5. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ:

Ειδικότητες: ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ.

6. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ:

Ειδικότητες: ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ και ΜΑΚΙΓΙΑΖ. ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΝΥΧΙΩΝ.

7.BEAUTY & FASHION

Ειδικότητες: ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

8.ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ:

Ειδικότητες: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΟΔΗΓΩΝ. ΜΗΧΑΝΟΤΡΟΝΙΚΗ. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ. ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ & ΜΗΧ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ.

9. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Ειδικότητες: ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.

10. ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ:

Ειδικότητες: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

11. SOUND& MUSIC:

Ειδικότητες: ΗΧΟΛΗΨΙΑ. ΜΟΥΣΙΚΗ.

12. ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:

Ειδικότητες: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ.

13. ART & DESIGN:

Ειδικότητες: ANIMATION. ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ.

14. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:

Ειδικότητες: ΣΕΦ. ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass