ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΡ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ

Εξαντλήθηκαν αντοχή και ανοχή των εργαζομένων

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2016 11:36

Κάλεσμα για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν από κοινού η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ μεθαύριο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, απηύθυνε χθες από τη Λάρισα το μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης.

Ο κ. Καλομοίρης βρέθηκε στην πόλη προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα για τα αιτήματα του κλάδου, ενώ μίλησε και σε συγκέντρωση των διοικήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Γρηγόρης Καλομοίρης τόνισε ότι η απάντηση των εργαζομένων στις νέες ανατροπές στα εργασιακά και τις ομαδικές απολύσεις που έρχονται μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση, θα πρέπει να είναι δυναμική και μαζική, στη ΔΕΘ αρχικά και με κλιμάκωση στη συνέχεια.

«Οι εξελίξεις στο δημόσιο τομέα είναι ραγδαίες και κρίσιμες», επεσήμανε ο κ. Καλομοίρης, «καθώς η συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών φτωχοποιεί περαιτέρω τα πλατιά λαϊκά στρώματα, συνεχίζει την ύφεση, κρατάει σταθερά υψηλή την ανεργία, τη στιγμή που έχει συρρικνωθεί δραματικά το δυναμικό του δημόσιου τομέα – εργάζονται σήμερα 570.000 δημόσιοι υπάλληλοι- , προκαλώντας υποστελέχωση κρίσιμων κοινωνικών τομέων, όπως η υγεία και η παιδεία.

Η ΑΔΕΔΥ επιμένει να ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών στο δημόσιο τομέα.

Ο κ. Καλομοίρης τόνισε παράλληλα ότι η ΑΔΕΔΥ απορρίπτει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, θεωρώντας ότι έρχεται μετά από την κατάργηση οργανικών θέσεων ώστε να περιορίσει και να συρρικνώσει τις δημόσιες υπηρεσίες. Η ΑΔΕΔΥ είναι επίσης αντίθετη στον νόμο για τα εργασιακά, καθώς θα καθηλώσει ή και θα μειώσει ακόμα περισσότερο τους μισθούς, τη στιγμή που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους κατά μέσο όσο 40 %.

Το μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε επίσης και στον συνδικαλιστικό νόμο μέσω του οποίου, όπως τόνισε, θα περιορίζεται το δικαίωμα κήρυξης απεργίας.

Καταλήγοντας, ο κ. Καλομοίρης επεσήμανε ότι ο αγώνας των εργαζομένων είναι η μόνη ελπίδα, αφού η αντοχή αλλά και η ανοχή τους έχουν εξαντληθεί, ενώ οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Παράλληλο Πρόγραμμα αποδείχθηκαν φενάκη, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόγραμμα, όπως δεν υπήρξε και κανένα Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Μοναδική λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η διαγραφή του χρέους, τόνισε.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τον Γρηγόρη Καλομοίρη πλαισίωναν ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Παπαποστόλου και οι γενικοί σύμβουλοι της ΑΔΕΔΥ, Α. Αρζομανίδης, Α. Ζαχαράκης, Ζ. Δημεράς και Β. Τασιοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μεθαύριο Σάββατο στη ΔΕΘ θα αναχωρήσουν λεωφορεία, στις 2.30 το μεσημέρι από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο,10 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου και ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς πως λεωφορείο θα αναχωρήσει από τη Λάρισα, από το Δημοτικό Ωδείο, το Σάββατο, στις 14:30.

Δηλώσεις συμμετοχής στα παρακάτω τηλέφωνα: Παναγιώτου Νίκος 6037036180, Μαγαλιού Ερμιόνη6972400261, Γιουρούκης Αργύριος 6957509469, Παπαδόπουλος Δημήτριος 6978997235.

Επίσης στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «οι κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), στις 10 Σεπτεμβρίου, συμπίπτουν με τον ένα χρόνο μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., τη συνέχιση της λιτότητας, της φοροληστείας και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας. Η υπερφορολόγηση, η ανεργία, η «μαύρη» και αδήλωτη εργασία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα funds και οι κατασχέσεις σπιτιών, αποτελούν την πολιτική μιας κυβέρνησης, πλήρως υποταγμένης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους δανειστές και το κεφάλαιο.

Τη χρονιά που πέρασε, είδαμε να γίνονται αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν πολλούς συναδέλφους (φιλολόγους, φυσικούς, χημικούς, βιολόγους, γεωλόγους, πληροφορικής, οικιακής οικονομίας, κ.ά.), οι οποίοι δε βρίσκουν πλέον σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Αυτές οι αλλαγές δεν είναι προς όφελος του κλάδου, έγιναν χωρίς διάλογο και δε βρίσκονται στην κατεύθυνση των αποφάσεων των συνεδρίων της Ο.Λ.Μ.Ε..

Επίσης, είδαμε την σκόπιμη προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας, στις τελευταίες, αιφνιδιαστικές εγκυκλίους του Σεπτεμβρίου, για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Δεν θα νομιμοποιήσουμε την απώλεια των κατοχυρωμένων μας δικαιωμάτων, ούτε θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η αδιαφάνεια και η αυθαιρεσία.

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο και συνεχίζουμε να διεκδικούμε :

- Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία.

- Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών, σε μία φάση, σε όλα τα λειτουργικά κενά.

- Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

- Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων.

- Να μπει ένα τέρμα στις συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεών μας και αγωνιζόμαστε για τη σταδιακή επαναφορά τους στα προ μνημονίων επίπεδα.

- Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.

- 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass