ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΣΑΝΙΔΗΣ

Τρεις Λαρισαίοι Freerunners στη Σαντορίνη

* Έγινε κάτω από τη γέφυρα του Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2016 13:30

Ούτε ο καιρός δεν μπόρεσε να χαλάσει τα σχέδια των νεαρών Freerunners που διαγωνίστηκαν στη Λάρισα για τρία εισιτήρια που οδηγούν στη Σαντορίνη ώστε να συμμετέχουν στο selection jam με στόχο την πρόκρισή τους στο Red Bull Art of Motion την 1η Οκτωβρίου. Μπορεί η βροχή να μην τους επέτρεψε να διαγωνιστούν στην πλατεία Λαού, όμως βρήκαν τη λύση και στήνοντας ένα σκηνικό κάτω από τη γέφυρα του Αλκαζάρ κατάφεραν να δείξουν τις ικανότητές τους ενώπιων του Δημήτρη “DK” Κυρσανίδη, νικητή του διαγωνισμού τα τελευταία δύο χρόνια.

Τελικά τρεις ήταν οι freerunners που ξεχώρισαν ήταν οι: Γιώργος Παπανικολάου, Γιώργος Κατσιλίδης και Νίκος Καραπέτσας. Αυτοί θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη θέση τους ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, εντυπωσίασαν τον Έλληνα νικητή του παγκόσμιου αθλητικού θεσμού.

Ο εν λόγω διαγωνισμός ξεκίνησε το 2007 στη Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως ο κορυφαίος freerunning διαγωνισμός με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν με στυλ, δημιουργικότητα, συνεχή ροή και τεχνική, την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιούνταν στο Φηροστεφάνι, με τον Λετονό Pavel Petkuns να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές και τον Αμερικανό Cory De Meyers να παίρνει τα ηνία το 2014. Το 2014 είδαμε τo άστρο του Έλληνα αθλητή Δημήτρη “DK” Κυρσανίδη να λάμπει για πρώτη φορά, ενώ το 2015 –στη νέα πίστα της Οίας- o DK έκανε το double και απέδειξε στην παγκόσμια σκηνή ότι ήρθε για να μείνει.

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης, γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη εξασκώντας τη μεγάλη του αγάπη, το freerunning και το parkour. Το 2013 κατάφερε μέσω του on site qualifier να διαγωνιστεί στο Red Bull Art of Motion τερματίζοντας στην έβδομη θέση, ενώ μια χρονιά μετά, ο 20χρονος αθλητής, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κατέκτησε την πρώτη θέση και έτσι έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στον πιο αναγνωρισμένο διαγωνισμό freerunning του κόσμου. Την ίδια επιτυχία επανέλαβε και την επόμενη χρονιά, με τον DK να κατέχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια freerunning κοινότητα και να θεωρείται ως ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα με συνεχή εξέλιξη. Το motto ζωής που τον χαρακτηρίζει να είναι: να είσαι καλύτερος απ' το χτες, χειρότερος απ' το αύριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass