ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΟΝ ΞΕΡΟΛΑΚΚΑ

Τίμησαν τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2016 9:13

Την ορκωμοσία των πρώτων αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ, που έγινε στις 20 Ιουλίου του 1942 στο Μπεχτέσι Καρυάς Ολύμπου τίμησαν η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λάρισας και το παράρτημα Ελασσόνας της οργάνωσης με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη θέση «Ξερόλακκας» της Καρυάς.

«Για μας», τονίστηκε στην εκδήλωση «δεν αποτελεί ένα ακόμη μνημόσυνο, μια ακόμη επέτειο αλλά αφετηρία για νέους αγώνες για να εκπληρωθούν τα ανεκπλήρωτα μέχρι σήμερα οράματα της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης. Οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση που αποσιωπά ή αλλοιώνει τον χαρακτήρα και τη σημασία των πραγματικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο Μπεχτέσι αποτελεί προσβολή στη μνήμη των πρωτεργατών της 1ης Συνδιάσκεψης.

Η εκδήλωσή μας αυτή όπως και κάθε άλλη εκδήλωση που κάνει η ΠΕΑΕΑ σ’ ολόκληρη την Ελλάδα υπηρετεί δύο βασικούς στόχους. Πρώτο ν’ αποτίσουν φόρο τιμής σε όλους εκείνους που σε καιρούς δύσκολους, έθεσαν τον εαυτό τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας, την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία, σε όλους εκείνους που με τη θυσία τους έγραψαν το μεγάλο έπος της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης για τους στόχους και τα οράματα της οποίας συνεχίζουμε κι εμείς σήμερα το δικό μας αγώνα κόντρα στις πολιτικές των κυβερνήσεων, πριν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, κόντρα στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και τον ωχαδελφισμό που καλλιεργεί η κυρίαρχη ιδεολογία της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού και δεύτερο να διαφυλάξουν την ιστορική μνήμη ζωντανή και αλώβητη από τις στρεβλώσεις, προβάλλοντας την ιστορική αλήθεια κόντρα σε κάθε είδους αντικομμουνιστές που εμφανίζονται ως τιμητές των νεκρών της Εθνικής Αντίστασης για να κάνουν πλιάτσικο σε βάρος των επιζώντων αγωνιστών της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass