Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΘΕΤΕΙ ΔΙΛΗΜΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «Ε» ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

«Κυβέρνηση 250 εδρών ή… εκλογές»

* Σταμάτησε πριν πάει στη ΔΕΘ και μίλησε ακόμα και για «Grexit»

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2016 12:10

Του Κώστα Γκιάστα

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Στάση στο Μακρυχώρι έκανε χθες αργά το βράδυ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, στον δρόμο του για τη Θεσσαλονίκη, καθώς σήμερα θα βρεθεί στη ΔΕΘ, για να παραστεί και στην ομιλία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Εκεί τα μέλη της Τ.Ο., Στέλιος Γραμμουσιάνος, Χαράλαμπος Χρήστου, Γιάννης Τσέτσιλας, Κώστας Ζιώγας, τον υποδέχθηκαν με θέρμη καθώς ως γνωστόν εδώ και σειρά ετών το συγκεκριμένο μέρος αποτελεί ένα από τα «προπύργιά» του.

Η «Ε» τον συνάντησε και μίλησε για όλες τις εξελίξεις. Κυρίως στάθηκε στο δίλημμα εκλογών ή οικουμενικής κυβέρνησης το οποίο θα πρέπει να επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη θέση. Πιο συγκεκριμένα:

«Χρειάζεται μια οικουμενική κυβέρνηση για να έρθουν επενδύσεις. Με 153 βουλευτές επενδυτές δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ να πετάξουν τα λεφτά τους. Αν έβλεπαν μια κυβέρνηση 250 εδρών θα μας εμπιστεύονταν. Δεν ξέρω αν θα προλάβει να κάνει το συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα τον προλάβουν οι εξελίξεις. Πάντως μετά το συνέδριό του πρέπει να αποφασίσει. Ή οικουμενική κυβέρνηση ή εκλογές. Δεν τραβάει άλλο με μιζέρια και λουκέτα η κατάσταση» είπε και συνέχισε «Ο Καραμανλής είχε πει πως η οικονομία είναι κυρίως εμπιστοσύνη. Πλέον βλέπουμε απατεωνίσκους μόνο, όχι έναν σοβαρό να έρθει να επενδύσει στην κλωστοϋφαντουργία, βυρσοδεψία, σωληνουργία... Που είναι Βέλγοι, Ολλανδοί, Εγγλέζοι; Η Ελλάδα θεωρείται ύποπτη για Grexit. Σε μια χώρα που μπορεί να φύγει από το ευρώ κανένας δεν έρχεται. Για να φύγει ο κίνδυνος πρέπει να βγούμε στις αγορές».

Για τους αγρότες: «Κοπήκαν οι επιδοτήσεις και τώρα ο καθένας χορεύει μόνος του στο πέλαγος. Αντιμετωπίζουμε Βούλγαρους, Σκοπιανούς, Ρουμάνους που δίνουν πάρα πολύ φτηνά την παραγωγή τους. Τώρα ο Έλληνας αγρότης είναι στο πέλαγος και μόνος του».

Για τους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες: «Ας ελπίσουμε πως μέχρι να έρθει η ώρα για να βγούνε στην αγορά εργασίας, θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Το σήμερα είναι μίζερο και χαλεπό. Μετά από 5-6 χρόνια αν δεν έχουμε μπει σε πορεία ανάπτυξης θα έχουμε φύγει από το ευρώ και θα έχουμε γίνει τριτοκοσμική χώρα. Τώρα είμαστε σε επικίνδυνο κατώφλι. Ή σωζόμαστε ή καταποντιζόμαστε».

Προσφυγικό: «Στις 21 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, θα μιλήσω για προσφυγικό και οικονομία. Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να ταυτιστούμε με την Ε.Ε. και όχι να πάμε σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με την Τουρκία. Ας τις κάνει η Μέρκελ. Μόνο η Μέρκελ και ο Ομπάμα έχουν τη δυνατότητα να υποχρεώσουν τους Τούρκους να κάνουν αυτά που πρέπει.

Τηλεοπτικές άδειες: «Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Και λεφτά δεν έδιναν και νταβατζήδες ήταν. Πρώτη φορά παίρνουμε λεφτά από τους καναλάρχες. Αυτό είναι έξυπνη ενέργεια του υπουργού. Νομίζω πως και οι υπόλοιποι που δεν πήραν άδεια πρέπει να δώσουν ίδια ποσά, για να πάρουν άδεια και να συνεχίσουν. Πρέπει να λειτουργήσει το ΕΣΡ οπωσδήποτε. Η ΝΔ πρέπει να σταματήσει να μην δίνει συναίνεση για το ΕΣΡ, να δώσουν όλα τα κόμματα καθώς χρειάζονται τα 4/5. Το ΕΣΡ να εξετάσει τους φακέλους των 4 και στους υπόλοιπους να δώσει την ευκαιρία αν δώσουν χρήματα.

Τέλος για την εκτροπή του Αχελώου: «Χρειάζεται μια μελέτη για το πώς θα πρέπει να μοιραστεί το νερό, όχι μόνο στη Θεσσαλία αλλά σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να γίνει. Δεν μπορούν ολόκληρες περιοχές να είναι σε ανυδρία και άλλες να τους περισσεύει και να χάνεται. Μια δίκαιη κατανομή. Είμαι υπέρ της σύμμετρης ανάπτυξης. Με ένα σχέδιο οι περιοχές που έχουν περίσσερυμα υδάτων πρέπει να δίνουν σε αυτές που δεν έχουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass