ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Προτάσεις βελτίωσης του παζαριού

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2015 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:36

Ειδική συνεδρίαση για το θέμα του Αρχαίου Θεάτρου θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας. Η απόφαση ελήφθη χθες ομόφωνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση του δημάρχου Απ. Καλογιάννης ο οποίος σχολίασε τις ενστάσεις αρχαιολόγων, έπειτα από δημοσίευμα της «Ε», για τα εκτελούμενα έργα ανάπλασης στον λόφο του Φρουρίου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καλογιάννης, οι ενστάσεις «δεν ευσταθούν. Το έργο έχει την έγκριση και παρακολουθείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, με επιβλέποντα αρχαιολόγο. Τα έργα είναι έξω από τη ζώνη απαλλοτρίωσης και δεν πρόκειται για μόνιμα κτίσματα αλλά για μια πεζοδρόμηση.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία» πρόσθεσε ο δήμαρχος «είναι να απορροφηθούν τα 2,3 εκατ. ευρώ, να συνεχισθούν τα έργα για την ολοκλήρωση και το Αρχαίο Θέατρο να γίνει επισκέψιμο και λειτουργικό. Είμαστε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, θα κάνουμε μια ειδική συνεδρίαση όπου ειδικοί θα μας ενημερώσουν για να έχουμε συνολική εικόνα».

Με την πρόταση συμφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Καραλαριώτου και Ντ. Διαμάντος, ενώ ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης, με αφορμή θέματα καθυστερήσεων όπως για παράδειγμα η 7μηνη καθυστέρηση στην εγκατάσταση γερανού, έργο που θα επαναπροκηρυχθεί τελικά, ζήτησε να αλλάξει η σχετική νομοθεσία, να καταργηθεί η σημερινή Επιστημονική Επιτροπή Αποκάλυψης του Θεάτρου και την ευθύνη να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού διά της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

ΠΑΖΑΡΙ

Στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης συζητήθηκε επίσης και το θέμα του Παζαριού με τον αντιδήμαρχο Γ. Σούλτη, παρουσιάζοντας έρευνα καθηγητών και σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, να εισηγείται τη δημιουργία επιτροπής η οποία, από μηδενική βάση, θα διαβουλευθεί με φορείς της πόλης με σκοπό την αναβάθμιση του θεσμού. Η επιτροπή θα πρέπει έως το τέλος Μαρτίου να καταθέσει τις προτάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο και έως τον ερχόμενο Μάιο να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γ. Τσιαπλές συμφώνησε με τη δημιουργία της επιτροπής αντιπροτείνοντας τη μετεξέλιξη του θεσμού προς όφελος της πόλης και της τοπικής αγοράς. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλιαρώτου συμφώνησε με τη δημιουργία της επιτροπής, τονίζοντας ότι ο θεσμός θα πρέπει να αλλάξει χροιά αφού δεν μπορεί να συνεχισθεί με τη σημερινή μορφή αλλά ούτε και να καταργηθεί.

Ο κ. Τζανακούλης συμφώνησε επίσης με τη δημιουργία της επιτροπής σημειώνοντας ότι το παζάρι της Λάρισας είναι το καλύτερο της χώρας στο είδος του, προσελκύοντας επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως είπε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ωστόσο αναβάθμιση. Για να θυμίσει τέλος ότι, κάτι που και ο κ. Σούλτης επισήμανε στην εισήγησή του, επί δικής του θητείας επαναλειτούργησε στη Λάρισα.

Την ανάγκη αναβάθμισης του θεσμού επισήμαναν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελική Παναγιωτακοπούλου και Ντ. Διαμάντος ο οποίος επισήμανε ότι αυτός ο παραδοσιακός εμπορικός θεσμός πρέπει να αλλάξει, καθώς είναι ζημιογόνος πολιτιστικά και οικονομικά, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Π. Κρίκης διαφώνησε με την εισήγηση τονίζοντας ότι η παράταξή του δεν επιθυμεί την ύπαρξη του θεσμού, όπως είναι σήμερα. Στο θέμα αναφέρθηκαν τέλος και δημοτικοί σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και ο Δημ. Μπαμπαλής τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα την ανάγκη του συνολικού επαναπροσδιορισμού του χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass